السلام عليكم

ياريت احد يقولي كيف اعمل الكنافه بس تكون واضحه القشطه تعبت وهى ماتزبط معاي
حطيت نشاااااا وبرضو مازبط معاي اتمنى احد يقولي كيف بالزبط

تحياتي لكم

09-09-1425 هـ, 12:13 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
انا بصراحة عمري ما عملتها

واول مرة في حياتي اعملها النهاردة

بعد ماشفت حلقة مطبخ منال
عملت كنافة بالقشطة



انا عارفا هتقلقي

بس صدقيني جربتها لانها سهلة جدا وعجبتني جداجداااا


وعملتها والله طلعت تخبل مع اني اول مرة اعملها واخواتي قالوا لي دي زي بتاعة المحلات


وهي عبارة عن

نص كيلو كنافة
وتكوني مقطاعاها حلو وما تكون لزقا في بعضها

كوب زبدة

والقشطة
عبارة عن اتنين كوب ونص كوب لبن
نص كوب نشا
فانيليا رشة بسيطة

وتقلبيهم مع بعض ع النار ويكون اللبن بارد وتضيفي له النشا ع النار والفانيليا


وبعد كده تضعي الزبدة ع الكنافة وتقلبيها فيها
وتفركي الكنافة بيها وكل ما تكون الكنافة بعيدة عن بعضها ومفككة كويس ومش لزقا يكون احسن

وبعد كده تدهني الصينية شوية زبدة بسيطة
وبعدين تضعي طبقة من الكنافة وبعدين القشطة في النص وتفرديها بس ما تقربيهاش من الاطراف تكون بعيدة عنها بشوية عشان بتسيح من النار وبتفرد

وبعد كده الطبقة التانية من الكنافة وتسويها في الفرن وترشي ع الوجه شوية زبدة بسيطة عشان تعطيها لون

وبعدين وهي سخنة تسقيها بالشيرة

وبالهنا والشفا

وياريت تقولي لي ايه النتيجة لما تعمليها

وصدقيني هتكون احلي من اي كنافة جربتيها في حياتك

بس كل ما كانت طبقة الكنافة رقيقة يكون افضل بكتير

يعني يادوب تغطي بيها القاع بتاع الصينية وشوية بسيطة زيادة وكمان يا دوب تغطي بيها وجه القشطة

واي خدمة
09-09-1425 هـ, 02:18 صباحاً
 
اذا ما تضبط معاك القشطه ممكن تستعملي القشطه ( القيمر ) الجاهزه من كي دي دي

انا استعملها اذا كنت مستعجله
09-09-1425 هـ, 11:02 صباحاً
 
زهرة النوير
انا جربت القشطة اللي عملتها منال والله ما شفت لا اطعم ولاا حلي من كده

وفعلا عل قولتها
اي وصفة ما دمت المقادير مظبوطة لازم تطلع حلوة
09-09-1425 هـ, 02:56 مساءً
 
مشكوره داناا
يعطيك العاااافيه

مشكوره زهره بس كي دي دي مو موجوده عندنا بالسعوديه

تحياتي لكم
10-09-1425 هـ, 11:59 مساءً
 


الساعة الآن 03:23 .