جوزي جايب محار كيف يتعمل اصلا عمره ماعملته عايزة طريقة للارز بالجمبري وشكرا لكم

اب
ارز بالجمبرى
السلام عليكم

ارز بالجمبرى واليكم الطريقة
هاتى الجمبرى واغسلية كويس اوى وتبلية والتتبيلة هى
ثوم و ملح وفلفل اخضر وشطة وكمون وخل ويتبلوا بيها الجمبرى
اة تسيبوا حتة من التتبيلة دى اوكى
نيجى للطبخ
هاتي ا حلة فيها زيت وتحطوا عليها بصل مكعبات ويتحمروا بالزيت زى ما بتعملوا الارز بتاع السمك وبعد ما تحمر البلة هاتوا حتتة التتبيلة دى وحطوها على البصل والجمبرى ويتقلب لما يجمد كدة الجمبرى وقبل ما تحطوا الماية بتاعة الارز شيلوا الجمبرى من الحلة
ولما الماية تغلى حوا الارز والجمبرى وقلبوة كويس لغاية لما يستوى الرز
ويا سلام لو طبق سلطة خضرا جمبة وطبق سلطة طحينة بجد جوعت
اتمنى انها تعجبك

وبالف هنا وشفا

المقادير:

كيلو محار
قليل من الزيت
بصلة مفرومه
فص ثوم مدقوق
ملح
فلفل اسود
بهار حلو
فلفل اخضر حار
صلصة المحار
صلصة الطماطم
بعض من قطرات ليمون
كوب ماء
كزبره


الطريقة:

- اغسلي المحار جيدا و ضعيه بماء يغلي , بعد ذلك افتحي كل محاره و خذي منها اللب ( سنستخدم اللب فقط ) .
- اغلي لب المحار بالماء المملح .
- قلبي البصل بالقليل من الزيت , اضيفي لب المحار و قلبي , اضيفي الثوم و الفلفل الحار و البهارات و الملح و قلبي الكل جيداً .
- اضيفي الكزبره و صلصة المحار و صلصة الطماطم و الليمون و قلبي جيدا .
- أخيراً اضيفي الماء و ضعي القدر على نار هادئه لمدة 10 دقائق تقريباً , قدمي الطبق ساخناً مع الخبز او الارز المفلفل الابيض .

صحتين وعافيه عليكي الجمبري والمحار والله يعينك على


الساعة الآن 04:20 .