بسم **** الرحمن الرحيم

النهاردة انا جبتلكوة نصائح هامة جدا للمطبخ

اكيد كلنا من كتر وقفة المطبخ عدت علينا حاجات كتير مشاكل فى المطبخ

البعض من الخبرة قدر يعديها

والبعض الاخر (وانا منكو) بيحوووووووس فيها وعايز نجدة

وفى العرايس ال لسة ميعرفوش حاجة فى المطبخ


جمعت هنا اهم نصائح للمطبخ علشان نستفاد وانا اولكوة

نبدا:-

1- اتساع المطبخ والتهوية الجيدة من العناصر الاساسية لسرعة انجاز الماكولات وعدم تفاعل البكتريا


2- ترتيب التلاجة هام جدا يجب ان نغلف جميع الماكولات برقائق من البلاستيك حتى لا تتاثر بغيرها من الاشياء التى فوقها


3-عند الانتهاء من طهى الماكولات الساخنة او الباردة يجب عدم تركها فى الهواء الطلق لان تفاعل البكتريا فى الماكولات المطية اسرع من التى لم يتك طهيها0


4-يجب ان نعرف ان كثرة تسخين الماكولات المطهية تزيد نسبة الملح بها اولا وثانيا تفقدها القيمة الغذائية وثالثا يغير من لونها وطعمخا وبريقها اثناء التقديم


الحل:_ تاخدى المقدار المراد تسخينة فى اناء منفصل وتقديمه


5-لو وضعنا زيت قلى فى اناء على النار واحترق يجب التخلص منة فورا لانوة سيفسد طعم الماكولات وضار صحيا0


6-حفظ اللحم الطازج فى الديب فريزر يقتل البكتريا والغليان ايضا يعدم البكتريا كما فى اللبن


7-ننصح باضافة قليل من بيكربونات صودا الى اللبن قبل الغليان وذلك يودى لمنع فسادة0


8-لمنع تساقط الدموع اثناء تقشير البصل يفضل وضعة فى اناء بية ماء مثلج لمدة دقائق0



9-غسل الايدى باماء الفاتر ودعكها باليمون يذهب من رائحة الاسماك وفواكة البحر0


10-لسهولة تقشير البيض يجب وضعة فى ماء بارد بعد السلق مباشرة ويتم التقشير0 وعند السلق ضيفى قليل من الملح والخل0


11-اضافة ربع معلقة صغيرة من بيكربونات صودا الى الخضروات عند السلق يجعلها محتفظة بلونها الاخضر الطازج دايما


واذا لم يتوافر بيكربونات الصودا تاخدى الخضروات من الماء المغلى بعد السلق وضعيها بماء مثلج لدقايق وسترى احتفاظها الدائم بلزنها الاخضر0


12-عندما تجدى بعد طهى الطعام ان الملح زاد فية قليلا فالحل بسيط جدا

قومى باضافة مقدار معلقة صغيرة سكر الى الصلصة او الطبخة

او قليل من الماء او اضافة ثمرة بطاطس مقشرة ومقطعة الى اناء الطهى



13- عندما نبدا فى اعداد مشهيات الطعام (السلاطات) يجب اضافة الخل والزيت والملح والليمون قبل التقديم بثوانى وذلك لكى نحظى بتقديم اطباق سلاطات طازجة ولها رونق جذاب0



14- ننصح بان نتاكد من ان اللحم طازج وهذا يظهر لنا من احمرار لون اللحم والرائحة تكون عادية

فيجب ان نعلم ان 000000000000

اللحم الضانى000000لونة احمر فى ابيض ويحتوى على نسبة من الشحوم والدهون0

اللحم البتلو0000000قليل الدهن وسهل الهضم وسريع الطهى

اللحم الكندوز000000احمر والدهن مائل للصفار وياخد وقت اطول فى الطهى



15- ننصح بان نقول ان الخير فى 3 اشياء (اللبن والبيض والجبن) فالعناصر الغذائية متكاملة فيهم

مثلا:- كوب اللبن يعطى 180 سعر حرارى

البيضة المسلوقة تعطى 60 سعر تقريبا لان حجم البيض يختلف

قطعة الجبن تعطى 200 سعر حرارى



والنصيحة الاخيرة:_

ننصح بافضل دواء بان نرفع ايدينا من على الطعام ونحن نشتهية وها ماخوذ من الحديث الشريف

(((نحن قوم لا ناكل حتى نجوع واذا اكلنا لا نشبع))))


وهذا اخر ما توصل الية العلم الحديث


واتمنى للكل الاستفادة والصحة سلالالالالالالالالالالام


17-09-1425 هـ, 12:46 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
طيب قولولى متشكرين حتى يا ساتررررر

طيب وردة
17-09-1425 هـ, 11:04 مساءً
 
يعطيييج العافيه ياربييي


نصائح حلوه ومشاللله فيه البعض منها مادري عنها توني اعرف


تسلمين ياقلبي

وكل عام وانتي بخير مؤخرا وعيدج مبارك مقدما
18-09-1425 هـ, 12:08 صباحاً
 
تسلمييييييييييييييين ياعمري على النصائح المهمة...


وهااااااااااااااااااااااااذي لك ولا تزعلين..

18-09-1425 هـ, 02:35 صباحاً
 
انا لسه شايفة الموضوع دلوقتى
ميرسى حلو
وخصوصا موضوع بيكربونات الصوديوم اللى بيتحط للخضار جديده على دى
02-02-1426 هـ, 08:50 مساءً
 


الساعة الآن 09:43 .