السلام عليكم
اريد المساعدة في عمل معجنات المصرية والمغربية
باشكالها
وشكرا
البقسماط



له اشكال كثيره جدا اكثرها شكل الاصابع الطويله النحفيه المغطاه بالسمسم..و هو من اشهر النواشف المصريه على الاطلاق..



المقادير هذه المعتمده لدي..و طعمها زي الجاهز تمام..



مستعدين يالاا نبدأ




4 كوب دقيق ..نصف كوب سكر( لو عايزه محلى..او ربع كوب لو عايزه سكر خفيف)..ربع كوب زيت ..ربع كوب لبن بودرة..ملعقة كبيره خميره فوريه و ماء فاتر للعجن.. رشة ملح خفيفه جدا..



اختياري ..



ملعقة صغيره يانسون..و سمسم للوجه



الطريقة ..



تخلط المقادير جميعها مع بعضها البعض ..حتى تتكون عجينه لينه نوعا ..ثم تشكل حسب الرغبة انا هنا عملت ثلاثة اشكال في منتهى البساطه..



اتفضلوا معانا..























الكمونية



او البتون ساليه هذه الطريقة المعتمده عندي ايضا..



المقادير..



ثلاث اكواب دقيق..ا كوب سمن بلدي.. 2 ملعقة صيره ملح ..ملعقة كبيره كمون حب..ماء للعجن..و نصف ملعقة سكر صغيره..



تخلط المقادير و تشكل اصابع رفيعه و تدخل فرن حامي و على فكره بتستوي بسرعه جدا..












(( الشوريك المصري ))



(( الفطير المشلتت ))










[size=16]((القرص الطرية))



المقادير

نصف كيلو دقيق..كوب زبادي او لبن رائب( انا استخدمت زبادي )..نصف كوب سمن بلدي جامد..ملعقة كبيرة خميرة..و سكر لعملها ..و رشة ملح خفيفه.. و لبن حسب الحاجه..

يرب الزبادي مع السمن..ثم نضيف باقي المكونات..



و تقرص و تترك لترتاح و تخمر حوالي ساعتين ثم تخبز في فرن متوسط الحرارة..



و هذا شكلها قبل دخولها الفرن مباشرة..

(( البنين ))






المقادير

نصف كيلو دقيق..نصف كوب سمن بلدي سائح..ربع كوب زيت بارد..لبن للعجن و خميرة و رشة ملح و سمسم حب الرغبة..

تخلط جميع المقادير مع بعض..و تترك لترتاح عشرة دقائق ثم تقطع..و تاترك لتخمر..ثم تخبز في فرن متوسط الحرارة..

للحشوة عجوة بالزبده و السمسم..و جبنة فيتا او جبن دمياطي..

اترككم مع الصور بتشرح كويس..






و هذا حشية جبنة.. و طعمه ما شاء الله رااااااااائع



و هذه صور لمعجناتي ..ملحقتش اصور الفطير كنا فطرنا بيه..و انا كنت خلصت الخبز على العصر كده..

و ان شاء الله الاطباق تعجبكم...










مع ارق التحيات
عيش السن تقريبا نفس المقادير مع اختلاف نوع الطحين
المقادير

1 كوب دقيق أبيض
1 كوب دقيق أسمر
نصف كوب رده او نخاله
ذره ملح
كوب الا ربع ماء دافئ مذوب فيه ملعقه خميره وسكر
الطريقه
تذوب الخميره ونتركها تتفاعل عشر دقائق
نضيف الطحين بأنواعه ومعه الرده
فى العجانه ونضع عليه الماء المخمر






نتركها ساعه تختمر





ونكورها كور بعد ذلك





وبعدها نفردها واعذرونى استعنت بصور من موضوعى السابق حتى يتضح الشرح وتوفيرا لمركز التحميل





طبعا وزعت العيش المفرود على صوانى



نشغل الفرن على حراره عاليه جدا بعد ما تركناه يختمر مره اخرى نبدأ بوضع العيش فى صاج الفرن يعنى نحمله بكف اليد ونقلبه على وجهه على الصاج وانتبهى لان الصاج سخن ونضعه فى الرف السفلى القريب من الناربعد ما ينتفخ العيش هذا معناه انه استوى ننتظر حوالى 10 ثوانى حتى يستوي تماما
ونشيل جزء ونترك كام رغيف فى الفرن وذلك
للحصول على خبز السن نتركه فتره طويله فى الفرن حوالى ربع ساعه حتى بتحمص وبكون مقرمش
وأليكن الصور الحديثه








الساعة الآن 01:38 .