اللى فيكم تعرف الطريقة الاصلية لعمل (الكبسة السعودى ) الله يخليكم تكتبهالى لان جوزى هيموت عليها ومتصور انى مش مهتمة
.. واللى هتفيدنى جزاها الله كل خير
tomader

اختي لو بحثتي في المنتدى اكيد راح تلاقي طلبك

اختي انا عندي طريقة زوجي يمووووووت عليها
وراح اعطيها لك من عيوني
اولا00 افرمي بصل وحطيه في القدر مع شوية زيت
ثانيا00 اضيفي معاه قرفة اعواد وحبات هيل وحبات قرنفل واذا عندك بصل جاف وثوم جاف وورق غار اضيفيها بعد وحركيها حتى تتحمر البصلة ثم اضيفي مكعب ماجي او مكعبين على حسب كمية الرز وحركيه حتى تذوب الماجي
ثالثا00 اضيفي قطع اللحم المغسول على البصل وقلبيه في الزيت جيدا وغطيه وخليه على نار هاديه
رابعا00 اعصري طماطم (على حسب كمية الرز لكل كوب رز حبة طماطم ) مع فلفل حار واربعة فصوص ثوم كبيرة
خامسا00 بعد ان يتحمر اللحم قليلا قلبيه من جديد وصبي عليه عصير الطماطم
سادسا 00 اضيفي بهارات الكبسة المطحونه ( كمون 0 فلفل اسود 0 كزبرة ناشفة 0 كركم 0 هيل 0 قرفة 0 قرنفل 0 زنجبيل 0 ليمون اسود ) واضيفي معها الماجي الابيض والملح وقلبيها واتركيها على نار هادية حتى ينضج الطماطم جيدا
سابعا00 اضيفي الماء المغلي وغطيها واتركيها حتى تنضج اللحمة
ثامنا00 بعد ماتنضج اللحمة اضيفي معجون طماطم وحركيه في المرق ثم اضيفي الرز واتركيه حتى يستوي وقدميه ساخن وبس
ملحوظة \ اذا عندك قدر ضغط بيعطيكي نتيجة احلى
وان شاءالله اكون ا فدتك حبيبتي


الساعة الآن 03:50 .