السلام عليكم

لو سمحتو

ابي طريقة عمل الترمس

اللي يسوونه المصريين

يتقشر وينوكل زي اللب على قولة المصريين


انا جبت كيلو ترمس حلوووو


هو يختلف عن المر؟؟

واذا كنت ابيه بكرا يمديني اليوم اسويه؟؟

يكون شكله بعد الطبخ تقريبا كذا



الي تعرف طريقته من الاخوات المصريات
او غير المصريات تخدمني وتعطينياها

<<<شكلها تتوحم هههه
الله يجزاكم خير


يارب
احفظ لي احبتي
واحفظني لـ احبتي
جبت لك الطريقه ذي من النت

طريقة عمل الترمس البلدى (المر) والترمس الحلو (السريع)

المكونات
ترمس من عند العطار فيه نوعين - بلدى ومستورد نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي
طبعاً كل نوع له طريقته وأنا راح أقول لكم طريقة كل نوع على حدة وأولها الترمس المر

نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي

ماء يغطى الترمس



ملح


الطريقة

الترمس البلدى

راح ننقعه فى المية لمدة 12 ساعة بعد ما نغسله جيداً وبعدين نغير ماء النقع ونغليه على النار لحد ما تلاقى القشرة قربت على الإستواء حوالى ربع ساعه
هلأ راح نقوم بتغيير الماء عليه عدة مرات فى اليوم لمدة أسبوع كامل لحد ما تروح منه المرارة - عشان الترمس البلدى بيبقى مر

وبعد كدة نقوم بتمليحه وحفظه فى علبة بلاستيك او زجاج
داخل الثلاجة

الترمس المستــــــــــ ـورد

هذا الترمس عادةً ما يكون ترمس سريع فى عمله -


طريقتة سهلة جدا
ننقعه12 ساعه بعد الغسل كويس اوى
وبعدين نغليه لحد ما القشرة تستوى حوالى ربع ساعه
وبعدين نقوم بتصفية الماء عنه وتملحيه
وبعد 4 ساعات أو يوم يقدم للأكل

الله زمان عنه والله ياهو لذيذ الظاهر انه يعمل مثل البليله
كيف طعمه
الحمدلله على النعمه
انا دايما بعمله الترمس الحلو انقعيه بماء بس كثري ماء من بالليل وثاني يوم اغليه مع نص ملعقة صغيرة كربونات الصوديوم موجودة بكثرة في كل السوبرماركات لانها تعطيه لون اصفر حلو وتسرع من استواءه بعد ما يغلي ب 10 دقايق دوقيه ازا لقيتيه طري ومستوي اطفي النار واغسليه بعد السلق وحطي له ماء للنقع جديدة ودخليه التلاجة بس يبرد رشي عليه مح وكلي وممكن تعصري عليه ليمون لو حبيتي وكل يومين غيري مويته وبس وصحة وعافية ع فكرة كليه بقشره لان القشر مفيد للبشرة


الساعة الآن 03:50 .