السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


كيكة المكرونة


تفضلوا
راح نحتاج:




[IMG]http://imagecache.****.com/imgcache/991b2b242a82ee3d181b6c02466f80 73.jpg[/IMG]
طماطم مفرومة ناعم
ثوم طازج
جبنة موزاريلا مبشورة
جبنه رومي أو بارميجانو مبشورة

[IMG]http://imagecache.****.com/imgcache/28028950598b68a36462d9286a5c90 53.jpg[/IMG]
لحمةمفرومة
زيت زيتون
زبده
مكرونة أقلام زي اللي في الصورة
ملح وفلفل
الكمية من كل مقدار من المقادير تحددينها حسب حاجتك


[IMG]http://imagecache.****.com/imgcache/6e6e0273b73f7d82075521300b0f22 ab.jpg[/IMG]

أولاً: نسلق المكرونة في ماء مغلي مع الملح والفلفل
نصفيها ونشطفها بماء فاتر وما ننسى نحط شوية من زيت الزيتون في ماء السلق عشان المكرونة ما تلزق في بعضها



ثانياً/ في مقلاة مناسبة نضيف اللحم المفروم ونقلبه دقيقتين على النار مع الثوم المفروم والملح والفلفل وملعقتين زيت زيتون ونقلب لحد ما يصير لونه بني
[IMG]http://imagecache.****.com/imgcache/6e6e0273b73f7d82075521300b0f22 ab.jpg[/IMG]

بعدين نضيف الطماطم ونقلب جيداً ونتركها تتسبك على النار حوالي 20 دقيقه لحد ماقوامها يثقل



[IMG]http://imagecache.****.com/imgcache/9cbcbee65f7a4a899f33182d729db3 2c.jpg[/IMG]
ثالثاً/ على ما تتسبك اللحمة نبدأ نقلب المكرونة مع الجبنة الرومي المبشورة أو جبنة البارميجانو وملعقتين زبدة سايحة


ونرصها في صينيه جوانبها ممكن تنفك وطبعا ما ننسى ندهن الصينية بالزبدة ونرش القاعدة بالبقسماط الناعم عشان تطلع بسهوله
[IMG]http://imagecache.****.com/imgcache/327ab3467378e4332a7f8c5a45f0b0 99.jpg[/IMG]



رابعاً/ بعد ما تتسبك اللحمة نبدأ نرشها على وحدات المكرونة ونحاول نحشي كل واحده باللحمة جيداً (نقطة مهمة وتأثر في الشكل النهائي للطبق).
.


[IMG]http://imagecache.****.com/imgcache/903cb1c2df988809cb4cbb175be29d e4.jpg[/IMG]
[IMG]http://imagecache.****.com/imgcache/f133694371d1bb239cb8e8d08ad843 7f.jpg[/IMG]

يتبع

الصور يالغاليه مو طالعه لي

بس مبين عجيب حده ..

عوافي ..
أستغفرالله .. لاا اله االا الله
ماكو صور

ماكو صور
يسلمووووووووووو ووووو


الوزن الحالي :96
الوزن بعد اسبوع :
[IMG]http://imagecache.****.com/imgcache/bcc03520533a3fbc8cfb36dce53fa5 0c.jpg[/IMG]

[IMG]http://imagecache.****.com/imgcache/bcc03520533a3fbc8cfb36dce53fa5 0c.jpg[/IMG]


آخر شي نرش جبنة الموزاريلا على الوجه
ندخلهاالفرن اللي راح نكون مسخنينه قبل
نتركها حوالي 10 أو 15 دقيقة لحد ما تسيح الجبنة وتتحمر
نفك جوانب الصينيه ونقدمها ساخنه وممكن لو فيه صوص لحمه متبقي يوضع بجانبها >>>
هذا شكلها من فوق

[IMG]http://imagecache.****.com/imgcache/299826b62a069e3a94bb57da62bdff 9a.jpg[/IMG]
ومن الجنب

[IMG]http://imagecache.****.com/imgcache/072cb55a41b87131b5ec317ccf0f94 a1.jpg[/IMG]
شايفين كيف اثرت النقطة المهمة اللي وضحناها فوق على الشكل النهائي؟

قطعة لأول ذويقة ترد
[IMG]http://imagecache.****.com/imgcache/7a96716b4ec6421259c09d203d8039 ef.jpg[/IMG]

[IMG]http://imagecache.****.com/imgcache/1f07fea52eaa22f98b3afe63571052 2f.jpg[/IMG]

وبالعافية

منأوووووووول

اللهم احفظ وحيدي نواف


الساعة الآن 07:09 .