لو سمحتم اخواتى انا على قد ما انا شاطرة فى المطبخ بس مع ذلك عمرى ما ذقت ولا اعرف طريقة عمل الكشك .. كان فيه ناس تقولى بيتعمل بالدجاج وناس تقول يتعمل بالجمبرى .. بس انا لاجربت اعمله ولا حتلاى اعرف مكوناته .. اللى تعرف يتعمل ازاى ياريت تقولى بسرعة بسرعة بسرعة بلييييييييز
تماضر

اختي تماضر السلام عليكم ولونك شطرة في الكشري المصري سوف اصف لك الكشك المصري عشان تزيدي شطارة
المقادير
ا دجاجه
2 بصله مبشورة
علبه زبادي
ربع كوب ارز مصري
صلصه طماطم
3 ملاعق دقيق
ملح فلفل
الطريقه
تسلق الدجاجه وتنشل من ماء السلق ويتم اخذ الصدر فقط ونعمل علي تفصيصها الي قطع صغيرة
- نضيف الارز حتي ينضج
- نضيف الدجاج الي الارز
- نذيب الدقيق في قليل من الشوربه الباردة او الماء وتضاف الي المقادير
- حتي تتماسك الي حدا ما ويمكن زيادة الدقيق حسب ما هو موجود من الشوربه
- ثم نضع الزبادي عليها وتطفي النار سريعا ويقلب لانها سوف تفك سريعا
- في اثناء ذلك نحمر البصل وينشل ويوضع علي ورق ماص للزيوت
- تحضر الصلصله باخذ قليل من البصل قبل ان يحمر كليا ويضاف عليها صلصله الطماطم حتي تتسبك
- يمكن ان يضاف علي الكشك باقي الزيت المتبقي من تحمير البصل كما في الكشري
تصب في اطباق ويوضع عليها البصل بعد ان تبرد ونضع في طبق اخر الصلصه لمن اراد
وبالهنا والشفاء وفي انتظر ردك او اي استفسار
اختى زهرة الحنان .. ميرسي اوى يا جميل على ذوقك .. *****الله هجربها واقولك النتيجة .. ولو برضه حبيتى تسألينى على اى حاجة تانية (ماعدا الكشك طبعا ) اسألينى يا عسول
تماضر


الساعة الآن 02:27 .