اللى تعرف منكم طريقه طهى الطحال والفشه والعكاوى تبعتلى عليها بسرعه مشكورين
06-11-1425 هـ, 09:10 مساءً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
اهلين اختى الطحال وعرفته بس الفشة والعكاوى ايش هى \ اتمنى ان اساعدك بس انت تقصدين معلاق الخروف مش كدة \ ويا مرحبا \ ::
07-11-1425 هـ, 04:35 مساءً
 
ايوه هو معلاق الخروف بس مش عارفه اتغلب على ريحة الزفاره مع انى حطيت كل التوابل الموجوده عندى هيل وقرفه وفلفل وكمون وزعتر وكان عندى توابل تكه حطيت منها وثوم وليمون وفلفل اخضر ولمن الريحه ظلت
اعمل ايه
07-11-1425 هـ, 08:11 مساءً
 
الطحال دايما انا بعمله مشوي بالفرن واذا بتحبي احشيه بتومه وبقدونس مفرومين وبهريهم بملح وفلفل اسود بس
اما الفشه انا بقلي بصله مفرومه ناعمه وبحط الفشه فوقها او المعلاق المقطع يعني اذا المعلاق كامل رئه وقلب وكله بلشي قلبيه من الاجزاء الاصلب للاقل صلابه لعند مايتقلب كله مع بعضه وبنزل كل المي اللي فيه بعدين ضيفيله ملح وفلفل بس لعند مايستوي طعمه ممتاز او اذا بدك اشويه كله بالفرن وبنفس البهار
اما العكاوي مابعرف شو هو
ان شاء الله تكوني فهمتي على واي سؤال انا حاضرة
07-11-1425 هـ, 08:51 مساءً
 
رجعتلك اختى بلبولةها فهمت توا قصدك \ انا معلاق الخروف كاتباته فى المقبلات ****لله تلاقينه \ احنا بليبيا بنقطعه قطع قطع ونغسله بالماء الساخن والملح وبعدين نطبخه فى شوية ماء ساخن لين تنشف الماء وبعدين نقليه بشوية زيت واللى يحب ايحط الثوم والبصل والفلفل الحار الاخضر وطبعا معاه الثوابل \
وعلى فكرة بعمل منو حتى كمونية التونسية لديدة جدا \
والمعلاق اول ما تطبخينه اتروح الريحة بتعته طبعا بعد الغسل الجيد والفرك بالملح والليمون \
وبنعمل منو فى ليبيا كتير اكل مثلا بنحط منو قطع صغيرة جدامع خلطة العصبان وهو مصارين بالليبيى اى فوارغ بالشامى اى بمبار بالمصرى \ وادا اردت اى اكلة ليبية انا حاضرة اختى \
سلام على الحلوين
07-11-1425 هـ, 10:26 مساءً
 


الساعة الآن 10:43 .