ممكن حد خبير فى الكيكة يدخل
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة ممكن حد يتكرم ويقل لي لية ديما كل معمل كيكة سواء كانت بالزبادى او بالبن او من غيرهم ديما تطلع من برة مستوية ومن جو لسة عحينة مهما سبتها فى الفرن رغم ان المقادير صحيحة وغيرى عملها بنفس المقادير وبتطلع ما شاء الله حلوة حد يقل لى السبب لحسن انا اتعقدت وبدئت افقد الامل وخصوصا انا على وش زواج وشكرا
16-11-1425 هـ, 07:58 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
اختى الكريمة اعتقد انها من الفرن فايجب ان تكون حرارة الفرن معتدلة 175 درجة
الى مدة 45 دقيقة
جربى و***** الله تطلع معك
16-11-1425 هـ, 09:30 صباحاً
 
ينقل لاطباق عالم حواء

ماجي
16-11-1425 هـ, 09:51 صباحاً
 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
طبعا زى ما تفضلت الاخت طونو وقالت ان السبب هو الفرن
علشان تحصلى على كيك ممتاز
1-اشعلى الفرن منذ بداية عمل الكيك على درجة حرارة متوسطة
2-تخبز الكيك فى وسط الفرن لا فى اعلى او اسفل لان الاعلى سيسبب حرق الوجة والاسفل يسبب حرق القاع
3-لا تفتحى الفرن قبل 20 دقيقةوادخلى طرف سكين حاد فيهاواذا خرجت بدون اى عجين تكون مستوية
4-اذا كان الفرن بتاعك من النوع اللى يحرق الاكل فالافضل ان تدهنى ورقة زبدة بالسمن وغطى بها وجه الكيك الى ان تتاكدى انها دخلت فى السواء من الوسط ثم ازيليها حتى يحمر الوجه
17-11-1425 هـ, 08:07 صباحاً
 
السلام على الجميع

شوفي اختي بما اني من اكثر اللي يسوي وياكل الكيك فانا اقولك ان السببب هو يكون في حرارة الفرن القويه او مدة خبز الكيك في الفرن فهي لازم ماتقل عن 40د.

وايضا ماتكون خفيفه ولاثقيله وتكون وسط بينهما

ولاتنسين تواريخ المقادير وخاصه ب.ب والبيكربونات

وتمنياتي لك بالكيك اللي يوسع الصدر ويبرد القلب
17-11-1425 هـ, 08:13 صباحاً
 


الساعة الآن 12:01 .