السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
وكل عام و أنتم بخير و ربي يكتبنا و يكتبكم من عتقاء هالشهر الفضيل و يرفع البلاء عن أمة الإسلام
ومثل ماهو واضح من العنوان خواتي المصريات ممكن طريقة عمل "كحك العيد التقليدية" يعني طريقة جداتكم القديمة من غير فلسفة الجيل الجديد بالإضافات

و ومشكورات مقدما

وكم تمنيت أن لا أقول بنجواي يوما عصيتك ربي
اب
وعليكم السلام وكل عام وانتى والامه الاسلاميه بخير
وعيد سعيد عليكم جميعا
ده ملف فيه تقريبا معظم الاصناف لكن التقليديه التقليديه اللى كانوا اجدادنا بيقدحوا السمنة وريحته تجيب العمارة كلها هى دى ان شاءالله

http://forum.hawaaworld.com/showthread.php?t=396477



ملحوظة بالنسبة للكحك

1-عشان الكعك يكون ناعم لا زم نبسه كويس قوى وماء العجن مايكونش كتير
لأن المياة الزائدة هى اللى بتنشفة و فية ناس كتير فاهمة العكس
ان كل ما تحطيله ماء يبقى ناعم وطرى و يستغربوا لما يحطوا ماء و يطلع ناشف.
2- ابقى حطى السمسم ابيض ورشية على وش الدقيق فلما تيجى
تصبى السمن المقدوح قوى حينزل على السمسم يحمصة.
3- لما تخلصى الكحك وتحطية فى الصاجات علشان يخمر
لما تلاقى الكحكة نشفت تعرفى انها خمرت .
4- ماتتقيديش بمقدار الدقيق اللى مكتوب لان نوعه بيختلف
من دقيق للتانى يعنى ممكن ماتستعمليش الكمية المكتوبة كلها
وممكن تحتاجى تضيفى دقيق تانى
5-بنستخدم لكل كيلو دقيق علية كوب ماء او كوب ونص ماء
لحد ماتلاقى العجينة طرية واتلمت .
6- لما تيجى تنقشى الكحك بالمنقاش وانتى بتنقشى ابقى اضغطى على النقش وارفعى
ايدك بالنقشة لفوق علشان السكر البودرة يبقى ثابت جوة النقشة
7- بنستخدم ملعقة خميرة فورية لكل 4 كوب سميد.





وبرضه انتظرى طرق البنات احنا هنا فى عالم حواء مليان شيفات وعيد سعيد





جزاك الله خير أختي دون و جعل كل أيامك نور و إيمان و حفظ لك أهلك من كل سوء
و ينعاد عليكم و علينا وعلى أمة محمد صلى الله عليه وسلم باليمن و البركة
وكم تمنيت أن لا أقول بنجواي يوما عصيتك ربي


الساعة الآن 04:32 .