يا بنات بدي اعمل اليوم موس على طريقة حورية المطبخ
وكاتبة بالمقادير 8 غرام جيلاتين وما عرفت كم يساوي بالملعقة
بليز جاوبوني باسرع وقت لانه ناوية اعمل قبل العصر بليز

والسؤال التاني الجيلاتين لما ادوبه كيف لازم تكون سخونة الماء؟ دافية ام ساخنه؟

السلام عليكم

اختي لما كنت ادرس بالكلية الدكتورة قالت ان ملعقة الاكل تساوي 4 غرام


اما كيف تذويب الجيلاتين الورق بحثت لك بالنت لان ماقد جربت اسويه


• الفرق بين الجيلاتين الورق والجيلاتين
البودرة:

الجيلاتين الورق هو عبارة عن مادة حيوانية
والجيلاتين البودرة مادة نباتية
ورقه الجيلاتين = 10ج
طريقة تذويب الجيلاتين
الورق:
نضع الورقه الاول فى ماء لمدة 10 دقائق لحد مايطرى ثم نضغه على حمام مائى
مع التقليب بالمضرب السلك لحد ما يزوب
طريقة تذويب الجيلاتين
البودرة
الجيلاتين البودرة بياخد 4 اضعافه ماء
مثال .. نضع 10 ج جيلاتين
بودرة على 40ج ماء بنضعهم على بعض واقلبهم

ــــــــــ


وقرأت عدت ردود بمنتديات اخرى

اذا كان الجيلاتين الجيلاتين الشفاف اللي ينحط في الحلويات

يذوب بماء دافي ويحرك بسرعه عشان لايتكتل





الجيلاتين البودره اسويه بماي دافي واحركه كثير عشان يذوب ومايتكتل
شكككككككككككككك را حبيبتي ع الاجابة
يعني 8 غرام جيلاتين يساوي 2 ملعقة كبيرة جيلاتين بودرة؟
يا بنات استحلفكم بالله تردوا علي قب الضهر
ارجوووووووووووك م
بنات استحلفكم بالله تردوا علي قب الضهر
ارجوووووووووووك م


الساعة الآن 05:34 .