اود ان اعرف كل الطرق التى يمكن بها اعداد السمك غير القلى

بحيث يكون بطريقه صحيه

حيث ان زوجى لديه كولسترول وممنوع من المقالى

ولكم جزيل الشكر

بس كده ياسلااااااااااا اااام انتى تامرى

جربى النوع ده من السمك الصينيه بالزيت والليمون ومتخفيش من الزيت لانه غير القلى

الطريقه:



سمكه كبيره اى نوع -3 ليمونات -تتبيله التوم بتاعه السمك المقلى - 3 طماطم- بطاطسايه كبيره _زيت

تنظفى السمكه جيدا من الداخل وبعدين تحشيها بخلطه السمك المقلى(توم وكمون وشطه وزعتر وريحان وملح) وبعدين تحطى فوقها شرائح طماطم وبعدين شرائح ليمون

وبعدين تحطى فى صينيه الفرن شرائح طماطم ثم شرائح بطاطس ثم السمكه

وبعدين الخطوه الاخيره والاهممممم

انك تعصرى على السمكه وعلى الخلطه اللى فى الصينيه ليمون كتييييير

واخيرا تحطى على السمكه من فوق زيت حوالى 4 ملاعق كبااار

وتغطيها بورق فويل و تدخل الفرن وخدى بالك مش بتاخد وقت كتير وكل شويه تفتحى وتاخدى من الزيت اللى نزل فى الصينيه وترشى على السمكه

واخييييرا بعد ما تستوى تحطيها تحت الشوايه تاخد لون وتقدم مع ارز ابيض

وطبعا الملح انتى ظبطيه على ذوقك

وبالف هنا يا ريت تعجبك
امممممم طريقة مدام شرين شكلها بشهي راح اجربها في يوم بس انا عندي ايضا طريقه ثانيه للتغيير

تحضري السمكه طبعا مو صغير يكون متوسط الحجم وفي العزايم ممكن تسوي سمكه كبيره

تنظفيها جيدا وتضعي عليها ملح وعصير الليمون وقليل من الخل وتتركيهم في الثلاجه من الليل
ثاني يوم تحضري ضمة بقدونس تفرميها ناعم وقليل من الجوز (حسب الرغبه) تدقيه وتضعي علي البقدونس المفروم
حبة بندوره صغيره مفروم ناعم واذا تحبون الحار تفرمي قرن فلفل اخضر حار او تضعي ملعقة شطه حمرا صغيره ويمكن الاستغناء عنهم وتضعي ليمون وملح وكمون وبهارات سمك اذا موجود عندك وتخلطيهم مع بعض وقليل من زيت الزيتون يصبح شكلهم مثل السلطه

وتفتحي السمكه تحشيها فيهم والباقي تنثريه حول السمك في الصينينه وتقطعي بصله شرحات وتضعيها في الصينيه
ورشة زيت زيتون خفيفه على السمك وتلفي الصينينه بالقصدير وتضعيها في الفرن حتى تستوي على نار هادئه بعد شي 25 دقيقه بس تغلي الماء ترفعي القصدير حتى تنشف الصينينه شوي وتتحمر وتحمريها من الاعلى

ثم تضعي السمك في جاط التقديم وبطاطا مقليه مع التتبيله اللي حول السمك في الصينه وتزينيها بالبندوره والخس ان وجد لديكي
وتعملي سلطه خضراء وسلطه طحينيه او بقدونسيه وبالهناء والشفاء واي سؤال يا عمري انا جاهزه
الاخت ام ادهم

والاختlilly

انا متشكره على الطرق ديه وشكلها فعلا يطلع لذيذ

ولكم كل الشكر على الاهتمام

وهذه لام ادهم

وهذه لlilly
رائعة الطرق اخواتي انا احب السمك كثيرا وانا ايضا سأضيف طريقة

تأخذي اي نوع سمك يكون كبير وتضعيه في صينية خاصة بالفرن لكن قبل وضعه نضع فرشة ملح تحت السمكة ثم نضع السمكة فوقها ونرش فرشة ملح اخرى فوقها بشكل كثيف ونضع في وسطها شريحة ليمون ومن الممكن الإستعاضة عنها وندخلها الفرن لمدة ساعة الا ربع ولما نخرجها يزال الملح كأنه جبس صدقيني اختي هي رائعة ولذيذة جدا وتتمتعي بلحم السمك بدون اي بهارات
ملحوظة : نستعمل نوع من السمك ذي الحراشف ولا نزيل حراشفه لأنها تنسلخ عند ازالة الملح ...وملحوظة اخرى السمك لن يكون مالح ابدا ولو كان سمك نهري تحتاجي لرش شوية ملح لأنه سيكون بلا ملح

واي سؤال انا حاضرة
اللهم ان لك صفوة من الخلق تدخلهم الجنة من غير حساب ولا عقاب
فاجعل من يقرأ كلماتي هذه منهم





الساعة الآن 10:16 .