السلام عليكم اخواتي في المنتدى ياليت وحده تعطيني طريقة ممتازة لعمل شوربة العدس وبعدين ابغاها خفيفة لاني جربت طرق عديدة منها وكانت ثقيلة وما ينفع معها الا الخبز يعني ماينفع نستخدم الملعقة ونشربها شرب ............. فاتمنى الاقي طلبي عندكم ولكم خالص شكري

عندي طريقه مره حلوه وطعمها مثل المطاعم اللبنانيه خفيفه جربيها انا كنت مثلك اموت فيها ولااعرف احد يسويها زين لكن لقتها بكتاب الطبخ الكويتي االلي فيه كل اللغات الصغير



اليك الطريقه >>اخس ياللغه

ابشري لك بطاطسه متوسطه الحجم واغسلي نص كوب عدس ونضفيه كويس طبعا العدس اللي يجي اصفر لونه لانه فيه برتقالي وفيه اسود واسلقيهم بمويه تقريبا اربع كاسات او خمسه حسب رغبتك في ثقلها والين تحسينه نضج خليه الين يبرد واخطيه بالخلاط بس انتبهي وهو حار ترا بيكسر خلاطك


احمسيلك شويه بصل لين يذبل حطي العدس عليه وفلفل اسود وملح وملعقه شاي كمون ولو تحبين ماجي وخليها تطبخ على النار لها ربع ساعه تقريبا وعاد انتي ذوقيها اذا نضجت

وبالعافيه
سبحان الله وبحمده *** سبحان الله العظيم




يقول الله عز وجل

(( "إني لأجدني أستحي من عبدي يرفع إلي يديه يقول يارب يارب فأردهما فتقول الملائكة 00الهنا إنه ليس أهلا لتغفر له00 فأقول ولكني أهل التقوى وأهل المغفرة أشهدكم إني قد غفرت لعبدي"








ينقل من المقبلات الى اطباق عالم حواء
عزيزتى saif99
انا كما ن عندى طريقة مجربة وسهلة جدا جدا
ومختلفة شوى عن الاخت قروية
اولا تجيبى عدس اصفر (اللى هو بيبقى لونه برتقالى)
وتغسليه كويس أوى وتحطى علية 3 أضعافه مية أو 4 أضعاف
وتقطعى معه 1 بطاطس متوسطة / 1 بصلة / 1 جزرة / 1 طماطم
وتحطيهم عاى النار لحد العدس ما يستوى تحسى انه حجمه كبر وكأنه اتسلق
تطفى النار وكل ما يكون الباقى ماء كثير كل ما تطلع خفيفة أكتر
وتضعى كل الخليط فى الخلاط وتضربيه وترجعيه للحلة تانى يغلى وتضيفى ملح وكمون
وأذا وجدتيها سميكة ممكن تضيفى شوية مية لحد ما توصل للقوام اللى انتى تريديه
(مع الاخذ فى الاعتبار انها كل لما تبرد تصبح سميكة شوى)
وبالهنا والعافية مقدما
أرجو أن أكون افتدك
أنا كمان باعملها بنفس طريقة zeireda هى تمام ولكن ماتنسيش تضيفى فى الاخر الملح والفلفل والكمون وضرورى الكمون ينضاف فى الاخر علشان مايغيرش لون العدس ، وبالهنا والشفا


الساعة الآن 02:23 .