شلونكم شخباركم عساكم بخيير..

أنا عضوه جديده حابه اشكركم على منتداكم الرائع جدا.


وحابه أستفسر عن طرق عمل الستيك سواء لحم اودجاج مع صلصاتها وشكرا...
18-01-1426 هـ, 03:08 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1


معقوله ماتعرفون اي طريقه للستيك


للأن عندي امل فيكم
19-01-1426 هـ, 03:19 صباحاً
 
اكو طريقه حاطتها احدى الاخوات عن اطباق تشيليز ومنها طبق الستيك مالهم الصراحه الطريقة رهييييييييييبه دوريها
20-01-1426 هـ, 10:00 صباحاً
 
عندي طريقه لذيذه
تاخدي قطع الستيك المدقوقه وتبليها بملح وفلفل اسود ورشة زنجبيل
حطي شوية زيت في قلايه واقلي القطع شوي
في وعاء تاني اقلي بصل مفروم ناعم وضيفي فطر مقطع
وحطي البهارات اللي تحبيها وممكن ازا بتحبي الحر تزيدي فلفل اخضر حار
على هاي الخلطه حطي علبة كريمه وشوية مي واتركيها تغلي
بعد خمس دقايق اضيفي الستيك واتركيها تستوي على نار هاديه ازا حسيتي الصلصه تخينه زيدي مي
ويقدم جنبها رز ابيض وصحتين
****لله تعجبك
ما تنسي الملح




انا نسيت اقلك انه ممكن اضافة معلقه جبنه كاسات بتعطي طعم رائع



صحتين
20-01-1426 هـ, 02:22 مساءً
 
اختى طريقة الستيك مرة سهلة ولذيذة
وبين معارفى مشهوره فيها يعنى فى المناسبات والبوفيهات اول طبق اسوية والضيوف ينهبلوا علية وحتى الى ماياكل لحم البقر خصب ياكلة
المقادير:بصلة مفرومة + راس ثوم مدقوق
صلصة صويا ويفضل الى تكون ثقيلة
فلفل اسود وشوى خل
الطريقة :تدق شرائح الاستيك حتى تصبح رفيعة ضرورى تدق علشان اذا لم تدق وجيتى تشويها بتتكور الحمة اتمنى انك فهمتى قصدى المهم تحضرى الصاج وتشغلى النار علية لمن يسخن تحطى شرائح الاستيك المدقوقة وتشويها من الجهتين ضرورى تكون الصاج مرة حاااااااااااااااااااار واذا انشوت زين وصار لونها بنى غامق توضع على جنب ماتاخذ وقت طويل 3 الى 4 دقائق انتهيتى من الشوى الحين خوذى الصاج وانتبهى على ايدك لاتحترق خوذى كوب ماء وصبية فوق الصلج الحار ويكون تحت الصاج حلة علشان تحفظ مرقة الحم النازلة من الصاج اتمنى انك فهمتى بيكون عندك صوص لحم الاستيك اسود من الشوى الناتج من الصاج
الحين جيبى قدر وحطى شوية سمن او زيت وثمن البصل المفروم وحركى وحطى الثوم وحركيهم جميعا الين يذبل البصل ويصفر حطى قطع الاستيك المشوية ورشة الفلفل الاسود والخل وصلصلة الصويا والصوص تبع الصاج الناتج من الشوى لازم الصوص يكون قليل يعنى يدوب يغطى قطع الاستيك ويطبخ على نار متوسطة من 10 الى 15 دقيقة
يقدم مع رز ابيض او رز بالبازيلا والبطاطس المقلية فعلا كلمة لذيذ قليل علية جربى طريقتى وردى على وادعى لى ان **** يضهر الحق ويوفقنى
20-01-1426 هـ, 03:03 مساءً
 


الساعة الآن 02:39 .