احنا فى الشتاء والقلقاس متوافر والحمد لله تعالو نخزن شوية مع السلق الاخضر




اولا القلقاس


نغسل الثمرة جيدا وثم تجفف بفوطة نظيفة جافة كويس ثم تقشر



تقطع مكعبات بهذا الشكل وبعدين عصير ليمونة كبيرة لكل كيلوواقلبيها جيدااا وتخزن فى اكياس بلاستيك بالفريزر وعند الاستخدام من الفريزر الى الحلة مباشره وهذه نقطه هامه جدااااااااااااااا
يعنى لاتتركيها تفك من الثلج
وبيبقى طعمة ولا الطازج والليمون يمنع المادة اللزجة من الخروج




السلق الاخضر

طبعا القلقاس محتاج السلق الاخضر وطبعا صعب تواجدة طوال العام
يخزن فى علب بلاستيك صغيرة كل كيلو علية حزمتين سلق


اليكى عزيزتى الطريقة

نحضر السلق ونقطفة مثل الملوخيه

( نحلص الورق من العيدان )
ونغسلة ويجفف جيداااا

راس ثوم كبيرة


وملعقتين سمن



وعلى نار هادئة





الى ان يحمص بدون ان ينحرق

( لو انحرق بيعطى طعم مر )

نتركة يبرد


اضعة فى الكبة لغاية ما يطحن جيدااا




دة شكلة اخضر جميل وناعم

اغطية ويوضع الفريزر لحين الاستعمال





الله يعطيك العافية
التشكيلة الجديدة لمفارش أورهوم لرمضان والعيد للطلب والمراسلة من خلال الواتس اب 0501664435
يسلمووووووووو





الله يعطيك العافية
اول مرة اشوفه...طيب كيف يتاكل؟؟
اللهم اغفر لأمي ولأموات المسلمين

تحضيرالقلقاس



المقادير:

2 كيلو قلقاس ... ..
ثوم.... بصله... سمن بلدى فاخر ... بهارات( شطه .. ملح.. فلفل اسمر).
دجاجة.. على حسب الحجم... انا بحبها كبيرة ودسمه..
وطبعا بيبقى جنبه طبق ارز... كسبرة خضراء.. سلق



الطريقه:


الصوره الاولى الكسبرة الخضراء..


السلق بعد تقطيعه واخد اوراقه


القلقاس .. واحده بقشرها وواحده متقشرة



التحضير:

اولا بناخد الدجاجة ونغسلها جيدا ثم نقوم بطهيها على النار سلقها مع ملح
فلفل بصله حبهان ومستكه واعشاب ...... نضع الجاجة .. تستوى.. ونقوم بعمل السلق ..
.. نصفيه فى مصفاه مع الفكر او طحنه باليد ممكن نعمل كده بالكبه .. او مطحنة الكبه ..
..
المهم نقشر الثوم ونضعه عليه الشطه والكسبرة... ونقوم بطحنهم مع بعض ..
وبكده يبقى حضرنا كل حاجات القلقاس ... نيجى للقلقاس نغسله جيدا تحت الماء عدة مرات ومرات ...
لغاية لما يكون فى الايد كده مفهوش مادة ملزجه او سميكه ...
وبعد ما تستوى الدجاجة .. بنطلعها ونضع فى الشوربه القلقاس .. شويه صغننين ونضع عليه السلق ..
ام الكسبرة والتوم ديه بنحمرها بشوية سمن وفى الاخر نضعها على القلقاس ..
ونكون عملنا طبعا الارز بالشعريه انا بحبه كده ..
وبالهنا والشفا ..


اتركم مع الصور..










تكملة الغسيل والشكل النهائى للاكله













الساعة الآن 01:03 .