أخواتى أرجو المساعدة
انا سويت دجاج محشى أرز مرتين وفى كل المرة الرز اللى فى داخل الدجاجة لا ينضج برغم انى سويتها فى ماء كثير وتركتها وقت كافى الى أن نضجت الدجاجة فلماذا أرجوكم لا تبخلوا على بالرد.... مشكورين مقدما

حبيبتي zeireda
إليك طريقتي لعمل الدجاج المحشي:

المقادير

دجاجة
ملعقة صغيرة ممسوحة من ( القرفة ، الفلفل الأسود ، الملح )
حبتين بطاطس مقطعة شرائح سميكة
بصلة مقطعة حلقات
حبتين جزر مقشر ومقطع بالطول إلى نصفين
أبرة ، خيط ( لتخييط الدجاجة )

الحشوة

بصلة صغيرة مفرومة فرم ناعم
كوب من اللحم المفروم ( حوالي 250 غرام )
كوبين من الأرز المصري المغسول ( لا ننقع الأرز بالماء )
ملعقة صغيرة من ( القرفة ، الفلفل الأسود ، الملح )
زيت نباتي مقدار 3 ملاعق طعام
كوب وثلاثة أرباع الكوب ماء مغلي

**************

الطريقة

أولاً سنقوم بإعداد الحشوة لأننا سنستعملها وهي باردة

سنقوم بوضع الزيت في قدر على النار ونقلب به حبة البصل المفرومة حتى تذبل ثم نضيف إليها اللحم المفروم ونقلبه معها من ثلاث إلى أربع دقائق ثم نضيف إليه الملح والفلفل الأسود والقرفة ونقلبه جيداً ثم نتركه على النار ما يقارب الـ 10 دقائق مع استمرار التحريك بين الحين والآخر

ثم سنضيف إليه الأرز ونحركه جيداً
ثم نضيف إليه الماء ونحركه قليلاً ثم نتركه إلى أن يغلي مرة أخرى وبعدها نغطي القدر ونتركه إلى أن تجف الماء

( هنا نريد فقط أن ينضج الأرز قليلاً وليس نضجاً كاملاً لأنه سيكمل عملية النضج بداخل الدجاجة أثناء شيها بالفرن )

ثم نرفع القدر عن النار ونتركه إلى أن يبرد
أثناء ذلك سنقوم بغسل الدجاجة جيداً مع أخذ الحذر بعدم قص الأجزاء البارزة من جلد الدجاجة لأننا سنقوم بعملية التخييط من خلالها

ثم سنخلط القرفة والملح والفلفل الأسود معاً
ثم سنقوم بفرك الدجاجة بهم من الداخل والخارج والآن سنقوم بحشي الدجاجة جيداً بالخليط الذي قمنا بإعداده سابقاً من الداخل وكذلك في بعض الأماكن بين الجلد ( عند الرقبة والأفخاذ )

ثم سنقوم بتخييط الدجاجة من خلال ضم الجلد على بعض وتخييطه بواسطة الأبرة والخيط حتى نقفل جميع الفتحات ثم سنقوم بإحضار ورقة سولفان ( قصدير ) تكفي للف الدجاجة ونضع عليها شرائح البطاطس والجزر والبصلثم نأتي بالدجاجة ونضعها فوقهمونلف ورق السولفان جيداً ونضعه في صينية للفرن وثم ندخلها في فرن مسبق التسخين لمدة ساعة ونصف

وبعد مرور الوقت نكشف عنها السولفان
ونشعل عليها الفرن من الأعلى من أجل التحمير لمدة نصف ساعة أو حتى تتحمر الدجاجة

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
على فكرة الطريقة دي أنا اتعلمتها من صديقة لي في قطر جزاها الله كل خير ز بالهنا و الشفا و يارب تضبط معاكي
مش زي الدقيق صح.؟؟؟
ربنا يجزيك خير ويكرمك أختى
بس أمى كانت بتحط الرز فى الفرخة من غير سواء وبتسلق الفرخة وكان الرز جوة بيستوى
وكانت المية عالية على الدجاجة كلها مش عارفة ليه مش بيستوى
مشكوره zeireda

ان شاء الله ان الله عطانا عمر اجربها بكره

وباين انها لذييييييييييييي ذه

يمكن انتى بتحشيها رز كتير عشان كده الرز مش بينفش براحته ويستوى
كميه الرز بتكون صغيره

وانا عن نفسى طريقتى سهله وبسيطه ولذيييييييييييي يذه

اخد الفرخه وانضفها كويس

وللخلطه : ربع كوب رز او اقل كمان

بصله كبيره مفرومه

ملح فلفل ريحان كارى

كبد دجاج

الطريقه : اقطع الكبد صغييييره وبعدين اضع عليها البصله المفرومه والارز والتوابل والبهارات وممكن مكعب مرقه
وقطعه زبده او سمن حسب استخدامك

اضع هده الخلطه على النار مع اضافه كوب ماء واتركها تغلى

بكده بيكون الرز نص سوا
احشى بيه الفرخه والجوانب واضعها فى الماء واوطى عليها النار خالص
بكده الرز بيكمل السوا مع الفرخه

وقبل كده كنت بسويها والرز مشمستوى بس زى ماقلتلك بيكون كميته صغيره ونهدى النار على الاخر ان شاالله تاخد ساعتين


الساعة الآن 12:53 .