خبز مغربي____ وبالصور كمان __________

المعجنات والمخبوزات والسندويتشات

السلام عليكم

راح انزل ليكم اليوم طريقه عمل الخبز المغربي
وكل لخاطر اختى رهوفه لانها طلبتها منى

يالله نبتدى

على بكره الله

المقادير

طحين زرع
وطحين سميد

وملح
وخميره فوريه معجونه
وماء دافىء


كميه الطحين ممكن تعمل ربع كيلوا زرع وربع كيلوا سميد

وشويه نخال

وممطن تعجنيه بالسميد مع الطحين الممتاز تبع الحلويات


الطريقه بالصور

ناخد طاجن كبير احنا فى المغرب نقول ليه القسريه
19012012151

نحط فيه زى الصوره الطحين

19012012152

19012012153

ونحط الملح والخميره فى الوسط

19012012154


ونضيف الماء الدافى ونخلط زى عجينه البيتزا او المعجنات
19012012155

وندلك العجين كويس عده مرات
ونضيف شويه ماء
ونعيد دلك العجين
واهم شىء لازم يكون العجين خفيف وبيلصق فى الايدين

19012012159
شفتى رطب ازاى

وفى اخر شىء نضيف شويه زيت ليه ونعجن شوى
19012012158

ونسيب يرتاح خمس دقايق بعدين نقسمه زى الصوره

19012012162

وناخد طبق وحط فيه نخاله ولو ماعندكم محط دقيق سميد

19012012161

بعدها نعملهم فى ثوب نرش بشويه سميد او نخاله على حسب الموجود

19012012164


ىيرد حد لحد تكملت الموضوع
52
6K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

ام كنزى وايناس
ونرش السميد فى القسريه ونبتدى نبسط فى الكويرات بشويه ونقلبها ونرشها
وبعدين نحطها فوق الثوب




ونغطيه بثوب
ولو كان الجو بارد نضيف ليهم بطانيه صغيره
وممكن نترك يهتمر اكثر من نصف ساعه
ونطل عليه لو اختمر نخبزه



وبعد ما اختمر نتقبه بشوكه


وبعدها ندخل الفرن مو ساخن
وعلى نار مرتفعه اول شىء يطيب من تحت وبعدين ننزل لتحت
وانا افضل فرن الغاز




وهذا شكل النهائي


وهذى عن قرب



مش قلتلكم بالصور الممله
خخخخخخخخخخخخخ




golden eye
golden eye
ما شاء الله تبارك الله ـ تسلم يديك ،،
ملكة الفلاش
ملكة الفلاش
يسلموووووووووووو
رووووووووووووووعه
قهوة الضيافة
قهوة الضيافة
حنين الأم
حنين الأم
روووووووووووووعه يالغلا
تسلم الايادي