اشتريت الكتاب دا وطلع تحفة هو عبارة عن سلسلة كل كتاب متخصص فشئ انا اشتريت الاكلات الخليجية والشامية وكمان المخللات والسلطات وكذلكالاسماك والمأكولات البحرية فاضلى البيتزا والحلويات هجيبهم لما اجرب الوصفات دى
الكتاب دا جربت منه كذا وصفة عند مامتى اصلى ما بجربش فبيتنا علشان الصدمات بس
عموما كل لما اجرب طبخه وتنجح هقولهالكم

من الوصفات اللى جربتها اسمها مكبوسة باللحم المفرومة جربتها فالعشا واللهى طعمها لذيذ مووت وقالولى اعمليها تانى بكره

مكبوسة باللحم المفرومة

المقادير
نصف كيلو لحم مفروم - كوب سمن - 2 كوب ارز - ملح - املعقة صغيرة حبهان مطحون- ا ملعقة صغيرة قرفة - بهار زعفران - ربع كيلو فستق- ثمن لوز مقشر- صنوبر- 3 اكواب ماء

الطريقة:
ينقع اللوز فى ماء مغلى ثم ينشل من الماء ويحم اللوز فى السمن ويرفع ثم يوضع الصنوبر ويحمر ثم يرفع ويصفى ويوضع الفستق فى السمن ويقلب لمدة دقيقة ثم يرفع السمن ويضاف الى اللوز ويترك جانبا
يضاف اللحم المفروم الى نفس مقدار السمن ويقلب ثم يضاف الملح والتوابلوالماء ويترك على النار ويقلب حتى يغلى
يغسل الارز ويصفى ثم يضاف الى اللحم والماء المغلى ويقلب برفق وتهدأ النار على الاناء لمدة نصف ساعة
يقلب الارز باللحمة فى طبق التقديم ويجمل بالصنوبر واللوز والفستق المحمص ويقدم ساخنا
10-03-1426 هـ, 10:01 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
المقادير
اكيلو جمبرى - نصف كوب زبدة- نصف كوب زيت زيتون - ملح عصير 2 ليمونة- 3 بصلة مفرومة -املعقة كبيرة ثوم مفروم - ربطة بقدونس

الطريقة
يقشر الجمبرى بدون تقشير الذيل ويغسل ويجفف يسخن الفرن جيدا يسيح الزبد فى الصينية المستعملة ويضاف الزيت والملح وعصير الليمون والبصلوالثووم وتقلب جيدا يضاف الجمبري ويقلب مع الخليط حتى يختلط تماما ثم توضع فى الفرن ويشوى الخليط 8 دقايق ثم يقلب من الجهه الاخرى حتى يصبح الجمبرى ذهبى اللون
يرفع من الفرن ويوضع فى طبق ويزين بالبقدونس
10-03-1426 هـ, 10:10 صباحاً
 
المقادير
فراخ مسلوقةومخلية - ارز مسلوق مع الكركم - زبادى - عيش محمر فى الزيت ومقطع بشكل شرائح - ثوم مفرى بصلة بقدونس لوز - ملح -فلفل - زعتر - زيت زيتون.

الطريقة:
ينزع جلد الفراخ وتقطع الى قطع كبيرة وتحمر فى زيت الزيتون حتى يصبح لونها ذهبيا
يقطع البصل الى شرائح رفيعة وتوضع مع الفراخ فى الى ان يصفر لونها.
يصفى الزبادى ويقلب مع الثوم والبقدونس ويقلب جيدا
يقطع اللوز نصفين ويحمر مكان الفراخ
للتقديم توضع طبقة من الارز ثم العيش المحمر ثم الفراخ ثم طبقة خفيفة من الارز ثم الزبادى ويجمل الوجه باللوز المحمر.
10-03-1426 هـ, 10:27 صباحاً
 
تسلم ايدك يا جميل ان شاء الله باجرب الحاجات دي واقولك علي النتيجة
17-03-1426 هـ, 02:54 صباحاً
 
اكلات تجنننننننننننننننننننن سلمت ايدك راح اجربها اليوم كلها
17-03-1426 هـ, 06:22 صباحاً
 


الساعة الآن 03:33 .