السلام عليكم

ازيكو يا احلى البنات

انا نفسي اعرف ايه هي افضل طاسة للقلي والتحمير غير التيفال(مش صحي اذا انجرح) انا دوخت ما لقتيش
جبت استانلس بس اي حاجه اقليها بتلصق في الطاسة ...!

انا عارفة انكوا خبراء في المطبخ وادواته

اعمل ايه ..؟؟

ممكن تساعدوني بالله عليكم
حبيبتى عادى ليه بتلزق؟

انا بقلى فى الالومنيوم00واحيانا الاستانلس00وعندى حله تيفال للتحمير اللى معاها مصفى

قوليلى بتقللى فيها ايه وبيلزق؟
جزاكي الله خيرا اختي الكريمة
والله اللي بيلزق اي حاجه مثلا البيض لو قليته فيها بيكون عذاب ولو حمرت فراخ كانت مأسااااه حتى لحمها لزق

بس كنت عايزة اسألك لو الطاسات الالومونيوم بتاعتك مش بيلزق فيها اي حاجه

لو كده اجربها
قبل كنت اقرى هالشي على الطاسات اللي للقلي..

انج تاخذين قطنة وتحطين فييها دهن اي دهن من اي نوع للطبخ
وتمسحين فيها الطاسة طبعا قبل استعمالج لها..حطي دهن كمية مو وايد ولا قليل كلش
وثاني يوم غسليها واستعمليها

جربي هالطريقة يمكن تنفع
أختي أفضل شئ للقلي الغزير ( اللي يحتاج غمر بالزيت ( سمك - بطاطس - بفتيك - ....الخ )
هو قدر القلي الكهربائي أنتقي النوع اللي به ذر للتحكم في درجة الحرارة و هتجدي جدول به درجات الحرارة المناسبة لكل طبخة ) و بصراحة هذا أفضل حل

- لو ما قدرتي أن تشتري قدر القلي الكهربائي فما عليك سوى أن تشتري ميزان حرارة للقلي( thermometer) فيدلك على وصول الزيت للدرجة المناسبة
أما بالنسبة للتحمير البسيط كالدجاج و اللحم
فتأكدي أن حرارة الزيت عالية
وامسحي الدجاج بليمون طاذج معصور و شوفي اللون الأحمر الجميل إن شاء الله

هذا ما لدي و أخواتنا ما تقصر إن شاء الله

يالله فرج همي يالله و هم المسلمين


ربي اغفر للمسلمين والمسلمات والمؤمنين والمؤمنات الاحياء منهم والاموات


الساعة الآن 08:03 .