السلام عليكم حبايبى000بس عايزه اسال سؤال وبسرعه جدا

الاول :عندى رز بسمتى هندى ومبعرفش اطبخ الرز البسمتى 00بيتهرى منى ومش بيطلع مفرط 00يعنى بيطلع ملزق 00الله يخليكم قولولى بالتفصيل ازاى اطبخ الرز البسمتى 00وازاى اعمل اللى بيبقى نص ابيض ونص بالزعفران او الكركم

معلش طولت عليكم 00ومتخلونيش استنى كتيييير زى كل مره00لانى عايزه اطبخه النهارده 000ممكن؟
28-03-1426 هـ, 12:06 مساءً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
الله يسامحكم كده يعنى ضيعتوا عليا الغدا النهارده

يعنى مفيش حد يعرف يعمل الرز البسمتى

برضه مستنياكم
28-03-1426 هـ, 03:18 مساءً
 
مدام شيرين

يعتمد على كمية الماااء
اذا كنتي تسوين الرز مع الماء يعني مثل الكبسة لا تزيدين الماء وايد
مجرد سم واااحد من الماء فوق الرز
انا ساعات يطلع عندي ملزق بس لاني اكثر من الماي بس قلليه وشوفي

تقصدين تبين تسوين البرياني فيه كذا لون ؟؟

اخذي الرز المسلوق منه شوية واخلطيه مع الزعفران البودر او الكركم وبيتغير لونه
ورجعيه للطبخة اللي تبين تسوينها
او تقدرين تغيرين لونه وهو في القدر انج اضيفين الرز الابيض كله في القدر
وعقب ترشين الزعفران او الكركم وتخلطين اللي فوق على الوجه
وعند التقديم تشيلين الملون في صحن بروحه
ولما تغرفين باقي الرز تردين اضيفين الرز الملون علشان يبين فوق وفي الواجهة

وحاضرين لج في اي سؤال
28-03-1426 هـ, 03:36 مساءً
 
حبييبتي اغسلي الرز مع عدم فركه بقوه حتى لايتكسر وبعد ذلك اغمريه بالماء وضعي فوقه ملعقه ملح والقليل من خل التفاح حتى مايتكسر عليكي الرز وينهرس وخلي ينقع على حسب ممكن ساعه او نصف ساعه بعد ذلك قومي بغلي الماء وبعد ان يغلي اضيفي اليه الرز وحاولي تصفيه بس ماتخلينه ينضج على الاخر صفيه بعد ذلك رجعيه الى الصحن وقومي بااضافة الكركم او الزعفران المخلوط بقليل من الماء واذاء شفتي انه الحبه يبغالها نضوج ولعي عليه النار واتركيه على نار هاديه بس مو تنسينه ويحترق عليش بعدان تدعين علي وبالهناء والعافيه يارب ان شاء الله يضبط معاكي
28-03-1426 هـ, 03:37 مساءً
 
قللي موية الرز وماراح يتلزق..
وبالنسبة للكركم خذي شوي رز وحطيه في قدرواضيفي له الكركم بعدين رجعيه على الرز الابيض..
28-03-1426 هـ, 07:45 مساءً
 


الساعة الآن 02:03 .