مرحبا

اذا كان ممكن طريقه الفيتوتشيني


مع الف شكر
06-10-1422 هـ, 02:31 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
اختي امس

الفيتوشيني نوع مكرونة يعني زي السباغيتي بس يكون اعرض
ما ليه طريقة ممكن تشتريه من السوبرماركت مثل ما تشتري السباغيتي لانه ما ينعمل في البيت وبعدين تعمليه بالصلصة
الطماطم او الصلصة البيضاء وعادة الفيتوشيني يقدم في المطاعم مع السي فوود يعني المحار والسمك والماكولات البحرية بشكل عام
اليك صورة المكرونة الفيتوشيني ولو تحبي ممكن اكتب لك طريقة اعداد الصلصة بالمحار
و***** الله اكون افدتك
تحياتي

06-10-1422 هـ, 03:13 صباحاً
 
الاخت tripoli star

الف شكر مقدما على ردك وياليت اذا ما فيه كلافه عليك تقولي لي الطريقه ..




اخوك مواختك

واحب الطبخ والمطبخ والمواعين

يعني هوايه
06-10-1422 هـ, 03:39 صباحاً
 
السلام عليكم
اخي امس
يا هلا بيك معانا وحياك الله
بصراحةماشاء الله عليك ويا ليت كل الرجال يتعلموا الطبخ ويساعدوا ستاتهم في المطبخ
وعلى فكرة ادا كنت كتير متحمس لتعلم طريقة اعداد انواع الباستا اومعكرونةالفيتوشيني بصفة خاصة ممكن تعملها في البيت وطبعاً طعمها يطلع اطيب بكتير من اللي تشتريها جاهزة بس يلزمك ماكينة صغيرة و مش غالية كتير يعني في امريكا تمنها 30 دولار واسمها pasta machine وصورتها عندي لو حبيت
وكمان طريقة استعمالها والعجينة وكل التفاصيل بادن الله موجودة ويسعدني ان امدك بالتفاصيل لو حبيت
اما بالنسبة للفيتوشيني هنالك اكتر من نوع صلصة تقدم معاها
بس انا اخترت لك صلصة الطماطم والماكولات البحرية لانها الاشهر
وفي كمان نوع صلصة تاني حلو ينعمل بالربيان والكريمة وجبنة البيرماجان و***** الله اكتبه قريبأً.
الفيتوشيني بصلصة الماكولات البحرية
المقادير:
2 ملاعق كبيرة زيت زيتون
1 ملعقة صغيرة حبق او ريحان مجفف
2 ضروس ثوم
1/4 م ص فلفل احمر حار بودرة شطة او يفضل انك تستعمل الفلفل النوع اللي يتحط فوق البيتزا يكون على شكل flakes هو فلفل مجفف بس مش مطحون ناعم يكون على شكل قشور ومعاه بذور.
بصلة واحدة مفرومة ناعم
ملح وفلفل اسود حسب المداق
4 اكواب من الطماطم المعلب يكون على شكل قطع كبيرة يعني مش مرحيcrushed tomatoes
كيلو محار يغسل جيدا تحت الحنفية وتشيل القطع المكسورة و المفتوحة
2 م ك بقدونس مفروم
نصف كيلو ربيان مقشر
نصف م ص زعتر جبلي
كيلو معكرونة فيتوشيني

الطريقة:
نحمر البصل والثوم في الزيت 3 دقائق ,اضف الطماطم ,الريحان ,الزعتر,البقدونس والفلفل الحار حرك
الخليط واتركه على نار هادية جداsimmer لمدة ساعة من الزمن
اضف الفلفل الاسود والملح حسب الطعم ثم اضف المحار وغطي الوعاء
الى ان تبداء المحار تنفتح عندها اضف الربيان واستمر في الطبخ حوالي خمس دقايق وتكون الصلصة جاهزة
تسلق الفيتوشيني في الماء تم تصفى جيدأ من الماء ثم نضع عليها
الصلصة وتقدم ساخنة ويزين الوجه بجبنة البرماجان.
بالهناء والشفاء






07-10-1422 هـ, 06:58 صباحاً
 
شكرا لك .....

وياليت تمديني بكل التفاصيل لاني مهتم بالطبق هذا بالذات

بس بشرط اذا عليك كلافه .......
07-10-1422 هـ, 08:09 مساءً
 


الساعة الآن 07:18 .