للبنوتات اللى ليهم اى طلب و لسة بيتعلموا يخشوا المطبخ او نفسهم فى اكلة مصرية *الارانب البانية

المقادير: ارنب مقطع و مدعوك جيدا بالدقيق ثم يغسل جيدا بالماء _ بصله متوسطة _ملح و فلفل ناعم_2 فص مستكة و 2 فص حبهان _2 بيضة _بقسماط ناعم _زيت للقلى
*ضعى ماء فى حلة مضاف له ملح و بعد ان يغلى الماء ضعى الارنب فى الحلة
حتى تغلى الماء غلوة .
*نشيل الا رنب من الماء ونكب هذا الماء فى الحوض لانه بيكون زفر
*نضع حلة على النار بها ملعقة سمن و2 فص مستكة و 2 فص حبهان
لمدة ثانية و ريحتهم حتطلع اضع الارنب يادوب تشويحة ثم اصب علية ماء مغلى نظيف
وبه بصلة مقطعه نصين و ملح و نتركة حتى يستوى و ذ لك بوضع بوز السكينة او شوكة اذا كان
لحمه جامد يبقى لسه سيبيه لحد لما تلا قى لحمة طرى يعنى استوى
*طلعى الارنب من الشوربة وحطية فى طبق لحد ما يبرد خالص
اضربى البيضتين كويس بالشوكة مع اضافة زرة ملح و فلفل اسود ناعم
*ضعى قطع اللا رنب فى البيض قطعة قطعة ثم على طول فى البقسماط
*بعد ما تخلصى الكمية سخنى الزيت على النار ثم ضعى القطع الى ان يتحمر الوجه اقلبى بالشوكة
على الوجه التانى يحمر برضه و بعدين تشيلية على ورق خاص بامتصاص الذائد من المادة الدهنية
و بالهناء و الشفاء,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
الارانب المحمرة

نفس الطريقة السابقة الى ان يستوى الارنب ونطلعه من االشوربة فى طبق
نسخن الزيت و نحمر الارنب .

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
للحصول على اظبط كيكة

طبعا علشان حجم الكوبايات بيختلف اثناء تنفيذ اى صنف حلو فللخروج من هذة المشكلة اثناء عمل الكيكة استخدمى الميزان و تجهزى كل المقادير على وزن البيض بمعنى انك لو حتعملى قالب كيك طويل المقاس الصغير فهو بياخد 3 بيضات يبقى توزنى ال3 بيضات وبعدين نفس الوزن سكر و نفس الوزن دقيق و ملعقة صغيرة بيكنج بودر و كيس فانيليا ووزنهم زبدة .تمام ؟
ولو الفورمة اللى مخرومة من النص يبقى توزنى الاول 5 بيضات و بعد كدة كلة نفس الوزن.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,





تسلم ايديكى يا دون على الارانب انا بعملها تقريبآ بنفس الطريقه بس فكرة البانيه دى جديده عليا أكيد هجربها
وكمان حكاية الوزن برده جديده
تسلم ايديكى
كفتة الفراخ

المقادير
فرخة مسلوقة تقطع قطع صغيرة _حبة بطاطس كبيرة مسلوقة _بصلة متوسطة _3 فصوص ثوم _حزمة بقدونس _2بيضة _ملح – فلفل اسود ناعم _بقسماط _
زيت للقلى .

الطريقة
تسلق الفرخة و تخلى تماما من العظم - تقطع قطع صغيرة تخلط جميع المقادير معاً جيداً فى الكبة

- نبل ا يدينا بالماء حتى لا تلتصق بها العجينة اثناء العمل و نأخذ من خليط الفر خة المضروبة فى الكبة و نشكلها
اصابع او اقراص مثل البورجر
- نضع الأقراص فى البقسماط مباشرة بدون بيض لأن الكفتة بها بيض ثم نقليها فى الزيت و لما تحمر

نشيلها على ورق ماص للمادة الدهنية
و بالهنا و الشفا





lovely angel _جربيها و قوليلى و بالهنا و الشفا مقدما





تسلم ايدك يا دون أنا ما بحبش الأرانب بس الارانب البانيه جديده
فى انتظار المزيد من الأكلات الحلوه


الساعة الآن 05:23 .