السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

كيفكم حبيباتي

عندي
سؤال ؟
كيف طريقتكم في عمل لقمة القاضي او العوامات بالطريقه المصريه؟
بارك الله فيكم



حسبنا الله سيوتنا من فضله انا الى ربنا راغبون

رب لا تذرنى فردا وأنت خير الوارثين
اللهم ربى انا كلى ثقة انك لن تخذلنى يارب يارب يارب
دى طريقة don للقمة القاضى
مضبوطه وجميله 100 %

لقمة القاضى (دون)
نص كيلو دقيق _1 ملعقة صغيرة سكر _ ملعقة كبيرة خميرة فورية _ ذرة ملح _ زيت للقلى _ شربات .ماء (حوالى كوب)
الطريقة:
_ جهزى المضرب الكهرباء
_ ضعى فى طبق غويط بلا ستيك الدقيق، الملح، السكر والخميرة. و اخلطيهم مع بعض بالملعقة و شوية شوية ماء وشغلى الى ان تحصلى على عجينة ثقيلة متوسطة. غطى العجينة واتركيها فى مكان دافئ لمدة ساعة تقريبا ليتضاعف حجمها. ولما تيجى تستخدميها اخلطى العجينة الاول تانى بأيدك . سخنى زيت فى مقلاية عميقة.

بملعقة صغيرة بليها بزيت ثم خدى من العجينة بالملعقة يادوب كرة صغيرة ثم ضعيها فى الزيت الساخن.
قلبى بالكبشة لحد ما تصفر وحطيها فى مصفاة تصفى منها الزيت ثم حطيها فى العسل البارد و بالهنا و الشفا .
ملحوظة : اذا كنتى مش حتستعملى خميرة فورية و حتستخدمى خميرة بيرة عادية يبقى ضعى الخميرة و السكر و ربع كوب ماء دافىء فى كوب و قلبيهم بالملعقة وسيبيهم شوية يخمروا و بعدين اتبعى نفس الطريقة اللى فلنا عليها . ملحوظة : بعد الزيت مايقدح وتيجى تنزلى لقمة القاضى فية علشان تتحمر تروحى موطية النار

رفع
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
مشكوراااااااااات على المرور





الساعة الآن 05:59 .