السلام عليكم

عملت مايونيز

مقاديره(بيضه_كأس شاى زيت_م خل _م ليمون_ملح_فلفل اسود)طبعا سكبت الزيت خط رفيع جدا ووضعت الخل والليمون فى الربع الاخير من كأس الزيت وفى الاخر التوابل
المهم

النتيجه

الشكل والقوام مايونيز لكن الطعم:ico n33:
ظاهر طعم الخل (عادى الحل سهل اقلل المعيار )المشكله فى طعم غريب جدا مش عارفه العيب فين

الزيت كده كتر شويه
كان لازم زيت زيتون عشان يعطى الطعم المعروف
كان لازم ثوم
كان لازم م مسترده

كل الاشياء دى اعرف انها اختيارى

نفسى تذوقوا عشان تعرفونى فين المشكله عشان اصلحها

اكييييييييييد المتميزه فى عمله بخبرتها إن شاء الله تفيدنى

وجزاكم الله خيرا مقدما

اللهم احفظ مصر من الفتن وارزقها حاكم عادل يحكم بكتابك وسنه نبيك امييييييين
اللى تدخل وما ترفع الموضوع هرسلها على الخاص مايونيزى العجيب
اللهم احفظ مصر من الفتن وارزقها حاكم عادل يحكم بكتابك وسنه نبيك امييييييين
يسعد ايامك و كل عام و انتِ بخير

اممم في طرق عديده للمايونيز و كلها سهله و كلها بتنجح معك
المايونيز إعداده أسهل من الثوميه! الثوميه هي الي بتنزلي عليها الزيت متل الخيط على قولتك
و أفضل شي تستخدميه للمايونيز هو Hand Blender

المقادير هي
صفار 2 بيض "الصفار فقط"
عصير نصف ليمونه أو ملعقه طعام
خل ملعقه طعام أيظا
نصف ملعقه ملح أو حسب الرغبه
رشه سُـــــكر
ملعقه صغيره ماسترد
1 كوب زيت عادي
نصف كوب زيت زيتون


الطريقه
بتخلي كل المقادير بالـــــكأســـ ما عدا الزيت أو الزيت أخر شي ضيفيه
بعدين تنزلي البلاندر للقاع >> قاع الكأس و تبدئي تشغلي سرعه بطيئه و توقفي الحركه
(حركات متقطعه ) إنتبهي يا عسوله أهم شي التكنيك بالاعداد ما تحركي يدك و لا الـــبلاندر وانتي بتشتغلي!
خلي يدك ثابته تحت و المايونيز هو بيتكاثف و يصعد لفوق
التكنيك مهم و خلي مقاديرك معتدله لحتى يطلع الطعم يمي يمي و إبعتيلي ساندويش لمى تخلصي صحتين
جزاكى الله خيرا على الشرح بس انا معنديش الهاند بليندر عندي خلاط بس اعمل اه وبعدين هى شكلها طعمها بس غريب والمقادير اخذتهم من منتدى اخر
اللهم احفظ مصر من الفتن وارزقها حاكم عادل يحكم بكتابك وسنه نبيك امييييييين
بالتوفيق
(( متوقفه عن التجاره ))

دعواتكم ..


الساعة الآن 09:40 .