مساكم الله بالخير حبيباتي أنا من فترة شفت في منتدانا الحلو طرق كثيرة لعمل الكبده لكني مومحصلتها الحين والمشكلة إن زوجي طالبها مني للعشاء وأول مره يطلب مني أطبخ له شيء بخاطره دايما يقول لي سوي العشا على ذوقج لا تفشلوني عاد ردوا علي بسرعة ربي ينولكم كل اللي تتمنون.

تراني ناطرتكم

[frame="10 80"]

اللهم إني لا أسألك رد القضاء لكني أسألك اللطف فيه

أدعوا لي الله يهدي زوجي وأطفالي الله يعطيكم كل اللي تتمنون

[/frame]
أهلا روح حمود
الكبده أنواع .. ياتري هي عجول ولا لباني ( بتلو ) ولا غنم أو ضاني .. لأن كل نوع له طرق في طبخه
يا تري تفضلي أي نوع أشرحه لك يا روح حمود
الكبده البانيه
الكبده المشويه
الكبده الأسكندراني
الكبده الكمونيه
الكبده صينيه في الفرن
الكبده المقليه
الكبده كباب حله
ممكن تختاري إنت .. وأنا معاكي أقول لك


شفتو حزتها إنقطعت عني الإنترنت ويا هالخدمة الفاشلة وتوهقت البارحة بس عاد عالجت الموضوع بدبلوماسية وسألت زوجي ((( حبيبي شخاطرك أسوي لك إياه ))) عاد أهو قال لي خاطره في طريقة شافها في مطعم وهو بس الكبدة مع البصل والطماطم والبطاطس وأعشاب عطرية مع قيلي من البهارات وسويته وعجبه بس للحين مصرة أحصل على الطرق للمستقبل بس توني أعرف أن في هالكثر طرق للكبدة أنا الكبدة اللي عندي كبده بقر ولكن مايمنع إني أعرف كل الأنواع مثل ما قلت للمستقبل ومشكورين جزاكم الله خير
[frame="10 80"]

اللهم إني لا أسألك رد القضاء لكني أسألك اللطف فيه

أدعوا لي الله يهدي زوجي وأطفالي الله يعطيكم كل اللي تتمنون

[/frame]
أختى روح حمود إليك بعض طرق الكبدة بعضها منى و بعضها من المنتدى وكلها طرق سهلة و لذيذة الطعم اختارى ما يناسبك

الكبده بالصلصه والخل:
نصف كيلو كبده -بصله مفرومه - عصير ليمون - ملح وفلفل- 20 جم دقيق - نص كوب عصير طماطم- 20 فص ثوم مفروم - ملعقه خل - ربع كوب ماء
تنقع الكبده فى الماء العادى ومضاف اليها الخل لمدة ساعه تقطع الكبده وتتبل بالملح والفلفل وعصير الليمون والبصل وتوضع فى الدقيق وتقلى فى الزيت ثم نقلى الثوم ونضع عليه عصير الطماطم ثم الخل ويتم وضعها على الكبده حتى تستوى الكبده

كبدة بالصوص اللذيذ:-
نصف كيلو كبدة ترنشات - بصلة صغيرة مبشورة- م ك عصير ليمون -ملح فلفل كمون - م ك نشا - فصان ثوم مفروم - نصف كوب ماء - ملعقة بقدونس مفروم
نضع فى وعاء قليل من الزيت مع البصلة و الثوم و نقلب نضيف الكبدة و نقلب الكل ثم نضيف الملح و الكمون و الفلفل تترك الكبدة على النار حتى تنضج نضيف الماء لعصير الليمون و نقلب فية النشا و تضاف للكبدة و تترك على النار حتى يسمك الصوص نضيف البقدونس و تقدم

كبده اسكندرانى :-
نصف كيلو كبده بقرى مقطعه شرايح صغيره - 2فلفل اخضر رومى وحار مقطع شرايح - بصلة جوانح - فصوص ثوم مدقوق- طماطم مفرومه - بهارات ( حبهان - كمون - كزبره – ملح- فلفل اسود - بابريكا - فلفل حار بودره - زيت ذره
فى طاسه كبيره نضيف البصل ونقلب دقيقه ثم الفلفل والثوم الريحه تطلع نضيف الكبده ونقلب ثم نضيف كل التوابل ماعدا الكمون ثم نضيف الطاطم ونقلب ونضيف ربع كوب ماء ونتركه يتشرب ثم نضيف الكمون فى النهايه ونقدمه مع المكرونه او الارز او سندوتشات .

كبده بالخل والثوم:-
شرائح متوسطة من كبد الضأن - ملح فلفل اسود كمون -2 م ك خل التفاح - أربع فصوص ثوم مدقوق - زيت زيتون أو زبده
تتبل بالملح والفلفل الأسود والخل وزيت الزيتون تترك ساعة ثم تقلى قليا خفيفا او تشوى وهي سريعة النضوج لا تحتاج اكثر من عشر دقائق تقدم ساخنة مع المكرونة والسلطة

الكبدة المحمرة :-
ننقع الكبدة مع عصير الليمون و الملح و الفلفل و الثوم المهروس و التوابل لمدة ساعتين ثم نضع قليل من الزيت في المقلاة ونحمرها الى ان تنضج تقدم مع سلطة الطحينة و البطاطس المحمرة .

كبده محمره بالدقيق:-
2جم كبده مقطعه شرايح-100 جم دقيق- 2 م بقدونس مفروم - عصير ليمونه - عصير بصله - ملح وفلفل
تتبل الكبده بالملح والفلفل وعصير الليمون والبصل وتقلى فى مقلاة بها زيت
ساخن بعد ان نغمسها فى الدقيق ونضعها فى طبق التقديم على البقدونس المفروم ومزينه باوراق الخس ونقدم معها بطاطس محمره

كبدة بالردة:-
تقطعى الكبده شراح حسب الرغبه سميكه او رفيعة تضعى عليها ملعقه كبيره ثوم مفروم ناعم وملعقة كبيرة كزبرة ناشفة مطحونة و ملح و كمون فى طبق و اتركيها من الليل فى الثلاجة او لو مستعجلة كفاية نصف ساعة او ساعة ثم نضع مقدار من الرده و نغطى كل قطعه كبده بالرده جيدا قبل القلى فى الزيت
و نحمرها فى زيت غزير خدى بالك لانها تتحمر فى ثوانى بسرعه جدا و تقدم مع سلطه طحينه و بطاطس محمره

كبدة مشوية:-
قطعي الكبده شرائح وبعدين اطحني بالخلاط بصل وحطي معاها ملعقه ملح وملعقه خل وانقعي الكبده لمده نص ساعه وبعدين حطي شويه زيت في بالصاج حق الكبده وحطي الكبده وقلبيها الين تصير نص استواء وبعدين جيبي الحديده الي يحطونها على النار و ممكن في فحم واشوي الكبده
صينية الكبدة المشوية:-
نصف كيلو كبدة ترنشات - يصلة كبيرة ترنشلت - حبة فلفل رومى كبيرة ترنشات - ملح فلفل كمون بابريكا بهارات عصير ليمونة-2 قرن فلفل حار- 2 فص ثوم مقطع - قطعة فحم - زيت
تتبل الكبدة بالملح و الفلفل و الكمون و البهارات و البابريكا و عصير ليمونة
ترص الكبدة فى صينية و فوقها شرائح البصل و الفلفل و الثوم
تغطى الصينية بالفويل و تزج فى الفرن عند النضج تجهز الفحمة و توضع بفنجان صغير به سمن
وتوضع فى وسط الصينية و تغطى لمدة لا تقل عن ربع ساعة

الكمونية :-
نصف كيلو كبدة مقطع مكعبات - 3 فص ثوم مفروم ناعم - كوب عصير طماطم - م ك سمن - ملح – فلفل- نصف ملعقة كمون
- نضع السمن في اناء الطبخ ونضع معه الثوم حتى يصفر ثم نضع الكبدة وتقلب حتى تجف ماؤها ثم نضع عصير الطماطم وتترك حتى تتسبك - نضيف كوب ماء وملح وفلفل والكمون الي الكبدة حتى تغلي ونتركها علي نار هادئة - تقدم الكمونية مع الارز بالشعرية

كبدة بالبطاطس:-
نحضر الكبده مقطعه شرائح خفيفه جدا ولكن قبل ذلك نعصر عليها ليمونه كامله ونخلطها
مع رأس ثوم مفرومه ناعم ونتركها فى مصفاه مع قليل من البهارات نصف ساعه
فى طاسه نضع زيت ذرة حوالى ملعقتين ونحمر فيها الكبده ثم نضيف كوب ماء صغير
نحضر فلفل اخضر شرائح- حبة بطاطس مقطعه مكعبات
ننتظر حتى تشرب الكبده الماء ونقلب فيها ثم نضع الفلفل والبطاطس ونقلب ونضيف كوب ماء اخر على نار هادئه حتى يتشرب جميع الماء ونقلب ايضا حتى نحصل على الصوص الناتج من المكونات وحتى تطلع الكبده لذيذه احذرى اهتراء الفلفل والبطاطس


الساعة الآن 01:19 .