السلام عليكم

ان شاء الله جميعكم بخير

الجلي المضبوط ايش ماركته؟

الكيك اسويه ينفش ثم يهبط ليييييييييييش ؟

وشكرا لكن
18-02-1433 هـ, 03:19 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
الكيك له أسباب كثيره ممكن من الفرن أو كثرة الخفق

وهذي بعض الأسباب منقولة
هبوط الكيك
السبب:
-كثرة السكر أو السوائل أو الدهن
-كثرة خفق زلال البيض
-خلط المزيج بطريقة غير صحيحة

هبوط الكيك في الفرن وعدم ارتفاعه قد يكون له أكثر من سبب، ومنها..

- أن درجة حرارة الفرن اللي بتسوي فيها الكيكة مش نفس درجة الحرارة اللي ذكرت بالوصفة.

- أنك تفتحي باب الفرن على الكيك قبل ما يستوي.

- أن كمية الدقيق اللي بتستخدميها تكون غير معايرة بدقة ويفضل مُعايرة الدقيق باستخدام الكوب المدرج، وكمان خلي بالك إنك ما تضغطيش على معيار الدقيق بإيدك أثناء معايرته لأن بكده إنتي ممكن تستخدمي كمية دقيق أكتر من المكتوبة في الوصفة.

نصائح لتجنب المشكلة:
ودي بعض النصائح اللي بيقدمها الشيف "أسامة السيد" لتجنب المشكلة دي..


1- يُفضل فصل البياض عن الصفار، وخفق البياض لوحده لغاية ما يبقى زي الكريمة وحجمه يزيد، وبعد كده تضيفيه على المكونات التانية.

2- اضربي البيض مع السكر لمدة خمس دقائق على الأقل.

3- لما تجهزي العجينة وتيجي تصبيها في الصينية يفضل إنك تصبيها بشكل متواصل.

4- اتركي الخليط جانباً لمدة عشر ثوان؛ فإذا لم يُحافظ على شكله، اضربيه مرة تانية.

5- انخلي المحتويات الجافة زي الدقيق والبيكينج باودر، ولما تيجي تضيفيها لخليط البيض تُضاف تدريجياً وليس دفعة واحدة.

6- تُدمج المحتويات الجافة جيداً بالتقليب المستمر مع رفع الخليط وإنزاله مرات متكررة.

7- يُراعى تسخين الفرن لدرجة الحرارة المذكورة في الوصفة قبل وضع الكيك في الفرن.



أما الجلي جربت تانج و رويال كلهن حلوات
18-02-1433 هـ, 03:23 صباحاً
 
رفع
18-02-1433 هـ, 04:04 صباحاً
 
كالنخلة شامخه وفت ولاقصرت جزاها الله خير
18-02-1433 هـ, 05:56 صباحاً
 
كالنخله شامخه ياعمري جزاك الله خير ورضي عنكي وارضاكي وكمان اللي رفعتن الموضوع ماقصرتن
18-02-1433 هـ, 06:22 صباحاً
 


الساعة الآن 11:12 .