النهاردة جايبة لكم تورتة تجننننننننننننننن

بس صورت خطواتها

صورت لكم ككككككككككل حاجة لما طلعت عينى


رغيت كتير معلش ندخل في المهم

بسم الله

المقادير


لصينية مقاس 30
الكيكة الاسفنجية

10 بيضات

1.5 سكر

2 كوب دقيق تورت ابيض( لو حاباها تورتةشيكولاتة يبقى 1.5 دقيق و0.5 كاكاو خام)

2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
المرة دي انا حطيت معلقة كبيرة محسن كيك (شكله شبه الفازلين بالضبط)

وفرق في الكيكة جدا طلعت احلى من الجاهزة كمان
الطريقة

1- يضرب البيض والسكر لمدة نصف ساعة
والمرة دي ضفت ملعقة كبيرة محسن كيك



2- يضاف الدقيق والبيكنج باودر شوية شوية ويقلب بملعقة خشب على شكل دائرة ونقطعها







ودي بعد ما التقليب







وعشان انا عملتها تورتة شيكولاتة حطيت نص كوب كاكاو خام



وخللوا بالكم الدقيق والكاكاو منخولين





بعد التقليب






شايفين قوام العجينة تقيل ازاي

خللي بالك قلبي بشويييييييييييش لغاية ما الكاكاو يتداخل مع العجينة



3- توضع في صينية مدهونة زبدة مجمدة ثم دقيق





وتدخل فرن ساخن

ولمدة ربع ساعة على درجة 170 ثم تخفض درجة الحرارة ل140

وبتاخد تقريبا ساعة في الفرن

وبمجرد خروجها تقلب فورا على منخل



]



وتترك لليوم التالي للتزيين

قبل التزيين تسقى بسفن اب او الشربات اللي مع الكمبوت

ولو تورتة شيكولاتة ممكن تسقيها كاكاو متحلي عااااااااااادي خالص برضه بتبقى حلوة

الصور ماطلعتش..

عيدي تحميلها تاني..
مافي صور للاسف




يارب ،، أغسل الهم من قلبي
هنا قسمتها 3 ادوار لانها ماشاء الله طلعت عالية جميلة



الحشو

انا عملت كريمة شيكولاتة حلوة اوي

3/4 كوب سكر بودرة
1/3 كوب زبدة
1/3 كوب كاكاو خام غامق
لبن للعجن
فانيليا


تعجن على البارد لغاية ما توصل لقوام كريمي

ولما تيجي هتحشي بيها التورتة تحطي عليها كريم شانتي






بالنسبة للتغطية

انا جبت الوان طبيعية من عند محلات تجهيز الحلويات



وخلطتها مع الكريم شانتي



وبعدين برسم عيون سبايدر مان والخطوط بطرف سكين علشان تطلع الرسمة مظبوطة













ودة شكلها النهائي







انا كنت نزلت الموضوع في منتدى تاني بس حبيبت اوريكم شغلي


وياااااااااااااااارب يعجبكم
نزلت الصور تاني

يارب تعجبكم


ما تنسوش التقييم








الساعة الآن 03:59 .