ليلى محمد64

ليلى محمد64 @lyl_mhmd64

عضوة مثابرة

دورة المعجنات والحلويات دروس فقط( يمنع الرد)

دورات تدريبية

بسم الله الرحمن الرحيم والصلاة والسلام علي اشرف الخلق سيدنا محمد ابن عبد الله
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ان شاء الله احنا مع بعض كل سبت وثلاثاء بصنف حلو وححاول يكون شرقي علشان اقتراب رمضان اعاده الله عليكن بالخير ونعمل نوع من العجائن بمفادير مظبوطة ومجربة ولكن ممنوع الرد
ان شاء الله نبدا بالحلو وانا اخترت البسبوسة بالطريقة المصرية
يللا علي المطبخ ونسمي بسم الله الرحمن الرحيم

البسبوسة:
المقادير:
2كوب سميد -كوب صغير زبادي -3ملعقة سمن-ملعقة كبيرة بكنج بودر-كوب سكر -ملعقتين جوز هند ناعم



نجيب بولة ونحط كل المقادير مع بعض ونقلبهامع اضافة فنجان صغير من المية


اجيب صينية وادهنها بالفرشاة بملعقة طحينة ولو مش موجودة تبقي سمن

اصب الخليط فيه واساويه علي قدر الامكان ببطن اليدوبعدين ابلل يدي بالمية واساوي الوجه فيكون ناعم بدون بروز


ادخلها في الحال علي الفرن علي درجة حرارة 200 والفرن يكون متسخن من الاول
يعني ممكن قلب عملها افتح الفرن علشان لما اخلص يكون ساخن بالسخونة الكافية
اثناء الخبيز اعمل الشربات
2كوب سكر -2ونص كوب مية -عصير نص ليمونة -ربع ملعقة فانيليا
اغليهم علي النار مع بعض ثم اضيف الفانيليا واعرف انه اتعمل او (اتعقد )لما الاقي ريم رمادي في اجناب الحلة وده بيكون بعد الغليان بحوالي دقيقتين
اسقي الصينية بمجرد خروجها من الفرن والشربات ساخن واسيبها تتشرب وممنوع تقطيعها ساخنة



وبالف هنا وشفا
39
65K

هذا الموضوع مغلق.

ليلى محمد64
ليلى محمد64
البوريك بالجبنة:


المقادير :
3كوب دقيق -نص كوب زيت-ملعقة كبيرة ونص لبن بودرة-ملعقة كبيرة ونص سكر -ملعقة خميرة -بيضة لدهان الوجه-جبنة فيتا للحشو او اي جبنة بيضا -مية للعجين بالتقريب حوالي كوب -نص ملعقة صغيرة ملح

احط المكونات مع بعض وافركهم بايدي ماعدا الملح ده نخليه الاخر لانه بيفسد الخميرة
ابدا اضيف المبه تدربجي واعجن لحد لما احصل علي عجينة طرية ومابتلزقش في اليد
اغطيها واسيبها لحد لما تخمر حوالي نص ساعة وابدا اشكلها
اقطع كرات بحجم اليوسقي او اصغر شوية

ابطط كل كرة واحط فيها ملعقة الجبن وادهن الاحرف بالبيض علشان يتماسك واقفل الواحدة وارص في صينية فرن بس اسيب مسافات بينهم

ادهن الوجه بالبيض المخفوق وارش عليه حبة البركة واسيبها تخمر للمرة التانية وادخلها علي فرن متسخن علي نار عالية لحد لما يتاخد اللون الدهبي واسيبكم مع الصور


وهنا بعد خروجها من الفرن

وتقدم في الافطار او مع الشاي

وهنا من جوة

وبالف هنا وشفا
ليلى محمد64
ليلى محمد64
بسم الله الرحمن الرحيم
صباح الفل علي عيونكم ياقمرات
ان شاء الله حنعمل من نفس عجينة البوريك وبنفس المقادير كعب الغزال وده بيختلف عن كعب الغزال المغربي

كعب الغزال :

مقدار من عجينة البوريك السابقة - سمسم -بيضة مخفوقة -عجوة او التمر الطري (في حالة لو التمر ناشف )اقلبه في سمن علي النار واضيف له شوية لبن صغيرين واقلبه ولما يبرد افرمه
بعد لما اعجن العجينة اسيبها نص ساعة ترتاح وبعدين اقطعها قطع في حجم اليوسف او حسب الرخامة عندك لو صغيرة اصغر
ابرم القطعة علي الرخامة زي الصورة تخانة حوالي 3 او4 سم



ابرم العجوة او التمر احطه في الوسط واقفل الطرفين باصبعين كويس واقلبها بحيث يكون الالتحام من تحت واقطع بالسكين اطوال قريبة من طول العرض علشان تكون مربعة



انقلها في صينية فرن بس اسيب مسافات بين الوحدات علشان لما تخمر ماتلزقش في بعض وادهن الوجه ببيض خفيف وارش عليه سمسم


اسيبها تخمر حوالي ساعة او اقل حسب الجو واسخن الفرن علي نار فوق المتوسطة حوالي 10 دقائق وادخله لحد لما يستوي ويبقي باللو ن لدهبي
وهنا بعد لما خرجت من الفرن

احيانا بقسم العجينة واخد نصها اعمله الترس ودي حبيبة الاطفال قوي
اعمل شرايط زي كعب الغزال بس بطول حوالي 15سم
واقفل علي التمر بس الحم البداية والنهاية زي الصورة


انقلها في صينية الفرن علي ابعاد بينهم وادهنها بالبيض
ليلى محمد64
ليلى محمد64
بعد لما ادهنها بالبيض اعمل شقوق بعد كل 2 سم بسين رفيعة


شوفوا اعطت شكل الترس ازاي
اسيبها لما تخمر ساعة واسخن الفرن علي حرارة فوق المتوسطة زي كعب الغزال يعني حرارة عالية شوية بس مش اعلي حاجة واحط علي شبكة الفرن في الحالتين
وهنا بعد خروجها من الفرن

ومع الشاي بالف صحة وعافية

احيانابضاعف كمية العجين واقسمها نص بوريك ونص كعب الغزال

ان شاء الله المرة الجاية حنعمل البيتزا بجميع الحشوات فياريت نحضر موتزاريللا وطماطم وفلفل وزيتون والحشوة اللي تحبوها نقانق او تونة او دجاج
ليلى محمد64
ليلى محمد64
الحلو النهاردة
رز بلبن
المقادير : كيلو حليب -نص ملعقة صغيرة فانيليا-كوب وربع رز مصري -حوالي كوب ونص سكر او حسب الذوق
اغسل الرز واحطه في مية تغطيه علي النار وولما تغلي اوطي النار لحد لما يستوي وان احتاج مية ازود شوية المهم انه مش يكون مفلفل وبعد لما يستوي احط كوب ونص سكر او حسب الذوق


اقلب السكر كويس واوطي النار
اجيب كوب واملا نصه لبن حليب من الكيلو اللي محضراه واضيف ملعقه كبيرة نشا وزيها لبن بودرة واقلبهم كويس

احط كيلو الحليب ولما يغلي اضيف اللبن اللي فيه النشا واضيف بايدي الشمال مع التقليب باليد اليمين واضيف الفانيليا

لحد لما يبقي بالتخانة دي يعني مش غليظ القوام ولا سايل خفيف واطفي واغرف

اغرفه في اطباق صغيرة وممكن اسيبه سادة او ازوقه بالمكسرات او الفول السوداني



ابرده في التلاجة وبالف هنا وشفا ينفع في الصيف وفي رمضان
اترككم في رعاية الله
سلام عليكم
ليلى محمد64
ليلى محمد64
بسم الله الرحمن الرحيم
صباح الخير عليكم ياغاليات

البيتزا:

العجينة :للصينية المتوسطة:كوب كبير ونص دقيق-2ملعقة كبيرة زبادي -ملعقه صغيرة سكر-نص ملعقة كبيرة خميرة-فنجان القهوة زيت -ماء للعجن -ملعقة صغيرة ملح
احط الدقيق وعليه السكر والخميرة والزبادي والزيت واقلبهم ثم الملح واعجن بالمية تدريجي لحد لما احصل علي عجينة طريةومش بتلزق في اليد والمية بالتقريب حوالي كوب اللا ربع بس نحطها تدريجي لان الدقيق بيختلف في امتصاصه للمية
الم العجينة واغطيها واسيبها حوالي نص ساعة تستريح

وهنا بعد نص الساعة

ارش سطح نضيف بقليل من الدقيق وافرد العجينة بالتقريب مقاس الصينية اللي حعمل فيها البيتزا وانقلها بالنشابة للصينية واظبطها مع الصينية


ابدا اعمل الصلصه :اصفر بصلة صغيرة مبشورةفي شوية زيت صغيريين ثم اضيف له ملعقة توم مفروم واقلبهم بس ماسيبوش يحمر ثم اضيف حوالي نص كوب عصير طماطم ولما تطخن قوامها اضيف الملح وملعقة صغيرة ريحان وضروري اسيبها تبرد لانها لو حطيناها علي البيتزا سخنة حتخرب الخميرة


بعد لما تبرد افرشها علي العجينة المفرودة بظهر الملعقة

احضر الحشوة اللي اختارها اما تونة مصفي ميتها او دجاج مستوي ومخلي ومقطع او نقانق
واحضر الخضروات المقطعة والجبنة الموتزاريللا

اغطي الصلصة بالجبنة الموتزاريللا ثم طنف الحشوة ثم الخضار ولو عايزاها مارجريتا (بيتزا الجبنة )ماحطش غير الجبنة فوق الصلصة وبس وممكن نزود مع الموتزاريللا جبنة شرايح
ودي بالدجاج