الاكلات التى تحفظ فالفويل جاهزة فالفريزر من اعدادك انت
يعنى لتحفظيها استعداد لضيف او مناسبة
كما نفعل فرمضان لضيق الوقت

اريد ان كل واحدة لديها فكرة عن اكلا تحفظ فالفريز تكتبهالنا والله يعينا

انا احفظ الفراخ المتبلة فالفريزر فورق فويل
كمان الكرات البطاطس المسلوقة المحشية

ايه كمان دلونى الله يهنيكم
ام عبد الرحمن وغادة و حبيب

(((وَلْيَخْشَ الَّذِينَ لَوْ تَرَكُواْ مِنْ خَلْفِهِمْ ذُرِّيَّةً ضِعَافًا خَافُواْ عَلَيْهِمْ فَلْيَتَّقُوا اللّهَ وَلْيَقُولُواْ قَوْلاً سَدِيدًا)))

((استوصوا باهل مصر خيرا فإن لهم نسبا وصهرا))


ممكن تحفظين ورق العنب وكذلك الكبب بأنواعها والسبرنغ رول بانواعه والسمبوسك طبعا وهناك أشخاص يجهزون عجينة القبوط بعد تحشيتها ويلفونها ويحطونها بالفريزر ويبقى المرق يسوونه الوقت اللي يبونه وممكن كذلك الكباب والكفته اللي تحضرينها بالبيت
هل تحفظيفن ورق العنب محشى بالخلطة ام مسلوق وماهى عجينة القنبوط؟؟؟ مشكورة لردك السريع
ام عبد الرحمن وغادة و حبيب

(((وَلْيَخْشَ الَّذِينَ لَوْ تَرَكُواْ مِنْ خَلْفِهِمْ ذُرِّيَّةً ضِعَافًا خَافُواْ عَلَيْهِمْ فَلْيَتَّقُوا اللّهَ وَلْيَقُولُواْ قَوْلاً سَدِيدًا)))

((استوصوا باهل مصر خيرا فإن لهم نسبا وصهرا))


مبروك يا جميل على الموضوع المهم ده

أنا بحفظ السبرنج رول والسمبوسك والكبة والكفتة والفراخ المتبلة واللحمة المتبلة
وطبعا البسلة والبامية (لان احنا نادرا ما بيبقى عندنا بامية وبسلة طازجة

بس ماما لما كانت مسافرة وسيبا بابا وأختى لوححدهم عملت كل انواع الاكل اللى ممكن تتخيلوها وحطيتها فى الفريزر

وبتقول انها عملت test على كميات بسيطة من الاكل قبل مع تعمل الاكل وتحطه وكان عادى مفيهوش مشكلة

لكن ورق العنب لما بيكون محشى ممكن يتحط فى الثلاجة يومين لكن لة حطيته فى الفريزر مدة وطلعتيه يستوى الرز اللى جواه هيتكسر ومش بيبقى حلو
حبيبتى ام لوجينا طيب ممكن تسأليلى ماما ايه هى الانواع دى وكميتها قد ايه وهل كانت كاملة النضج ولا لأ
ام عبد الرحمن وغادة و حبيب

(((وَلْيَخْشَ الَّذِينَ لَوْ تَرَكُواْ مِنْ خَلْفِهِمْ ذُرِّيَّةً ضِعَافًا خَافُواْ عَلَيْهِمْ فَلْيَتَّقُوا اللّهَ وَلْيَقُولُواْ قَوْلاً سَدِيدًا)))

((استوصوا باهل مصر خيرا فإن لهم نسبا وصهرا))




الساعة الآن 07:37 .