السلام عليكم

ياحلوات ابغى طريقة فشار بالكريم الكراميل

ارجو الررررررد والله يوفقكم يارب

ابحثى في قوقل
[center][b][size=6][color=black]قهوه ملكيه مضبوطه 100%عباره عن بن وبهارات وزعفران لا ينقصها سوى الهيل مخلوطه على ايدي خبيرات في القهوه العربيه وراح تصيرين خبيره مثلهم
30KBforum.********** للطلب 0543260111لكيلو ب70ريال
نحضر للفشار كوب و نصف من ذرة الفشار و نعمله عادي


بالطريقة العادية

نحطه في سلطانية كبيرة


و نتأكد ان كل الفشار سليم و ان مافيش أي بذر ذرة ضمن الفشار


و نحط عليه 2 كوب مكسرات مجروشة
(كاجو ؛ بندق او لوز)

(ممكن مانحطش ده طبعا حسب ذوقك)


ونحضر خليط الكراميل
قبل تحضير الكراميل لازم تسخن الفرن علي درجة حرارة 120 درجة مئوية
(درجة حرارة هادية خاااالص

(جايبالكم طريقة عمله بس اقرأوا البوست لاخره)


نصف كوب شربات ذرة
corn syrup
(ممكن نستبدله بعسل الجلوكوز)


ملعقة صغيرة ملح


كوب زبدة


و نقلب معا جيدا علي النار حتي تذوب كل المقادير و تتجانس تماما


و نتركه يغلي مده 5 دقايق مع التقليب علي نار هادية

و بعد كده نشيله من علي النار


و احط عليه كيس فانيليا


ونصف ملعقة صغيرة من بيكاربونات الصودا
هتلاحظو ان الخليط تجانس كويس جدا بعد اضافة الصودا






و بعدين نقلب خليط الكراميل علي الفشار و االمكسرات و نقلب كويس جدا لحد التجانس التام






و بعدين نجيب صينيتين فرن غويطتين و ندهنهم بزيت ذرة

(يستحسن يكون زيت كويس علشان ما يعملش ريحه)


و نقسم فيهم الفيشار المغطي بالكراميل بالتساوي

و طبعا احنا مسخنين الفرن من قبل كده علي درجة حرارة منخفضة


و نحط الصينيتين في الفرن لمدة ساعة


بس لازم كل ربع ساعة نقلب الفشار كويس جدا علشان المحتويات كلها تتجانس مع بعض كويس و ماتنشفش

و كده يكون الفشار خلص

الطريقه منقوله






اضغطي على الصوره لمعرفة لماذا حذف توقيعك .
الله يجزاك خير اختي على الوصفه


الساعة الآن 07:53 .