السلام عليكم ورحمه الله وبركاته الي جميع الزميلات في المنتدي لي رجاء اريد معرفه عمل الفسيخ لاني مصريه ومغتربه ونقسي اعمله يا ريت تفيدوني

لن اقول يا رب همي كبير

ولكن ساقول يا هم ربي كبير
وشو الفسيخ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟
"
أمُرُّ على المقابر كُلَّ حينٍ
ولا أدري بِأَيّ الأرض قـبري
وأفرح بالغنى إنْ زاد مالي
ولا أبكي على نقصان عمري

"
ممكن تدخلى على صفحة ملف الاكلات المصرية وتطلبى منهم الطريقة


كل اللى فيه من المصريات وهاتلاقى حد يرد عليكى فى طريقة الفسيخ


ملف الآكلات المصرية الشامل (الجزء الثالث)للمبتدآت الحلوات


((دلة قهوة)) الفسيخ يعنى السمك المملح بالمصرى


عزيزتي ERA الف الف شكر علي ردك وجزكي الله كل خير
لن اقول يا رب همي كبير

ولكن ساقول يا هم ربي كبير
انا كنت كتبته من قبل فى ملفى ( ملف ماكلات مصرية روشة جدا ) و اليك الطريقة
لفسيخ و طريقة تخليله : :
المقادير :-
كيلو سمك بورى متوسط الحجم - كمية من الملح و الشطة الحمراء الحارة
الطريقة :-
إغسلى السمك جيداً بدون تنظيف و ضعيه فى مصفاه وضعى تحت المصفاه طبق او اى وعاء و غطى السمك السمك بقطعة شاش او اى قطعة قماش و ضعيه فى الشمس لمدة ساعتين .
بعد ذلك سوف تلاحظين ان السمك اخرج ماء فى الوعاء ارمى الماء و احضرى برطمان زجاجى او بلاستيك و خذى كل سمكة و احشى خياشيمها بالملح و الشطة جيداً و رصيها فى البرطمان و ضعى كمية من الملح و الشطة بين كل رصة و عندما تنتهى اغلقى البرطمان جيدا وبعد 10 أيام اقلبى البرطمان بدون ان تفتحيه يعنى تخلى الغطاء هو الاسفل و بعد اسبوع يكون جاهز للاكل.
اتمنى ان يكون سهل بالنسبة لك و لو اى سؤال انا فى الخدمة
لا أله الا الله محمد رسول الله
ربنا آتنا فى الدنيا حسنة و فى الآخرة حسنة و قنا عذاب النار

اربع وعود وعد بها الله تعالى :
- الشكر قال تعالى ( ولئن شكرتم لأزيدنكم )
-الذكر قال تعالى ( واذكروني اذكركم )
-الدعاء قال تعالى ( ادعوني استجب لكم )
-الاستغفار قال تعالى ( استغفروا ربكم إنه كان غفارا )


الساعة الآن 01:56 .