Analysis Services
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته الي جميع الزميلات في المنتدي لي رجاء اريد معرفه عمل الفسيخ لاني مصريه ومغتربه ونقسي اعمله يا ريت تفيدوني
12-07-1426 هـ, 07:42 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
وشو الفسيخ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
12-07-1426 هـ, 08:09 صباحاً
 
ممكن تدخلى على صفحة ملف الاكلات المصرية وتطلبى منهم الطريقة


كل اللى فيه من المصريات وهاتلاقى حد يرد عليكى فى طريقة الفسيخ


ملف الآكلات المصرية الشامل (الجزء الثالث)للمبتدآت الحلوات


((دلة قهوة)) الفسيخ يعنى السمك المملح بالمصرى
13-07-1426 هـ, 07:36 مساءً
 
عزيزتي ERA الف الف شكر علي ردك وجزكي الله كل خير
13-07-1426 هـ, 09:19 مساءً
 
انا كنت كتبته من قبل فى ملفى ( ملف ماكلات مصرية روشة جدا ) و اليك الطريقة
لفسيخ و طريقة تخليله : :
المقادير :-
كيلو سمك بورى متوسط الحجم - كمية من الملح و الشطة الحمراء الحارة
الطريقة :-
إغسلى السمك جيداً بدون تنظيف و ضعيه فى مصفاه وضعى تحت المصفاه طبق او اى وعاء و غطى السمك السمك بقطعة شاش او اى قطعة قماش و ضعيه فى الشمس لمدة ساعتين .
بعد ذلك سوف تلاحظين ان السمك اخرج ماء فى الوعاء ارمى الماء و احضرى برطمان زجاجى او بلاستيك و خذى كل سمكة و احشى خياشيمها بالملح و الشطة جيداً و رصيها فى البرطمان و ضعى كمية من الملح و الشطة بين كل رصة و عندما تنتهى اغلقى البرطمان جيدا وبعد 10 أيام اقلبى البرطمان بدون ان تفتحيه يعنى تخلى الغطاء هو الاسفل و بعد اسبوع يكون جاهز للاكل.
اتمنى ان يكون سهل بالنسبة لك و لو اى سؤال انا فى الخدمة
16-07-1426 هـ, 10:30 صباحاً
 


الساعة الآن 09:05 .

تنبيه: كل ما يطرح من مشاركات في موقع عالم حواء يمثل رأي كاتبه فقط ولا يمثل رأي إدارة الموقع.
© 1998-2017 Hawaa Forum, Co.‏