نفسى اعرف طريقة تخليل الفسيخ وما هو نوع السمك المستخدم وطريقة حفظة وعدد الاايام لتخليلة والشاطرة الاستاذة ترد عليا
مافى ولا وحدة عارفة ياطباخين
الفسيخ هو نوع من السمك بلا عظم يكون قطع اوشقف يغسل جيدا ثم ينشف من الماء نجيب مرطبان زجاجي علي قد السمك ثم نحضر ليمونة علي 300 غرام سمك ونعمل طبقة سمك ونرشها ملح ثم ليمونالي ان ينتهي المقدار ونغطي الوعاء اسبوعين عقب لمن نبطل الغطاء تحسين بطعم لزز سمك وحموضة متخمرين بس طعمة حلوعلي فكرة ينوكل مع بصل اخضر طويل وخبز وانا اكلته عند مصرية يا حليلها وقالت كيف سوته
ينقل من المقبلات لاطباق حواء


اسألك يارب باسمك الأعظم .. وبصفاتك العلى .. أن تفرش لهذه الغالية دربا من .. نور
وتجعل وجهها دائما مسرور .. وتملأ قلبها بذكرك يا غفور ..
وتجعل لها الصراط سهلا للعبور .. وتجعلها في الجنة أجمل من الحور . .

ولك بالمثل يالغاليه ...





ولا تزعلى نفسك احنا مانقدرش على زعلك بس اعملية وادعيلى

الفسيخ المصرى


اى كمية من السمك البورى

ملح خشن

لازم لازم لما تجيبى السمك البورىللتفسيخ ميكنش السمك اتحط فى الثلج قبل كدة و لا اتحط فوقة ثلج والا مش حينفع يتفسخ ولزلك لما تكونى عايزة تعملى فسيخ بتطلبى من يتاع السمك انه يجهزلك سمك ما تحطش فى الثلج يعنى بيبقى من مياة البحر مباشرة وهو بتاع السمك بيجبهولك وبيبقى عارف

الطريقة

تجيبى السمك وتحطية زى ما هو على قفص او فى مصفاة تغطية بشاشة علشان الشمس تدخله وتحطية فى الشمس لمدة يومان كاملين او لحد ما تلاقية ورم واتنفخ تماما وحتلاحظى انه نزل المياة والدم بتوعه تماما

تشيلية و تجيبى الملح الخشن وتبتدى تحشى بيه كويس الخياشيم بتاعة السمك و تجيبى الملح و تمشى بايدك على السمكة من تحت من عند الزيل لفوق عندالراس وتدخلى الملح كويس بين القشور بتاعته تماما

وتشيلى السمك فى صفيحة او شوال وترصصية بجانب بعضة راس وزيل وبعدين ترشى ملح علية كويس وترصصى برضة السمك راس وزيل يعنى خلف خلاف وترشى ملح على وشة كويس وتلفى الشوال كويس قوى قوى و تربطية بحيث ما يدخلوش هواء تماما او تلفية فىقطع قماش كتيرة تماما وتحطية فى اى مكان بعيد عن الهواء لمدة 10 ايام او 12 يوموبعدها يكون الفسيخ جاهز وبالهنا والشقا







الساعة الآن 01:40 .