هلا باالغاليات

حبيت اسال عن الطريقه الصحيحه لتجميد الخضار من جزر وكوسا وبطاطس وغيره

لاني قمت بتقطيع الخضار ثم غسلها ثم وضعتها في الفريزر وبعد خمس ايام حبيت

ايدام خضار ولما طلعت الخضار من الفريزر اشوفها مهتريه ومتشربه من الماء

ولما طبختها طعمها مختلف وذايبه حيل

انا ابغى اعرف ليش يدخلها الماء
ردوا علي يابنات وعلموني الطريقه الصحيحه
15-08-1426 هـ, 09:19 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

اختي العزيزة

اولا لازم تشوفي سبب تسرب الماء للخضروات لانك لو وضعتيهم في اكياس جافة مغلقة تماما مش ممكن يتسرب لهم ماء في الفريزر

بالنسبة للكوسة، انا باقطعها و بعدين اشوحها (اقلبها على النار) في شوية سمن (لو عاوزة تعمليها بزيت مفيش مانع) و باحطها في اكياس حسب الاكلات

الجزر باقطعه مكعبات او حلقات و احفظه في اكياس كما هو و بيطلع سليم و كويس

البطاطس مجربتش تفريزها لانها سهلة جدا في عمايلها مش محتاجة تفريز

البسلة و الفاصوليا الخضراء باعطيهم سلق خفيف و اصفيهم من ماء السلق و اشطفهم بماء بارد و بعدين احفظهم في اكياس

و انتبهي اختي لا تتركي الخضروات مخزنة في الفريزر لفترة طويلة لان هذا يؤثر على اليافها فتهترئ و تفقد قيمتها الغذائية

و اذا كانت الاخوات لديهن معلومات اضافية اكيد سيفيدونك

كل سنة و انتي طيبة
15-08-1426 هـ, 12:28 مساءً
 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
انا عندي ملاحظة لاحظتها من خلال الخضروات اللي افرزها
اني لو فرزت جزر مثلا وطلعته من الفريزر علشان استعمله ما اتركه الى ان يفك الثلج لأنه كدا راح يكون لين مرة لما استعملو
لكن الطريقة اللي اتبعها اني احط الخضار بكميات تكفي لطبخة واحدة في كل كيس واخرجة واحطه في القدر على طول يعني ما استنى الين يفك التلج
حتى الجزر اللي للرز البخاري وغيره
باااي
15-08-1426 هـ, 02:38 مساءً
 
ومنكم نستفيد..
15-08-1426 هـ, 04:03 مساءً
 
الاخوات
17-08-1426 هـ, 08:42 صباحاً
 


الساعة الآن 04:42 .