أسعد الله أوقاتكن جميعا


أنا في أمس الحاجة للعديد من الاطباق التي تعتمد في طريقة إعدادها على قطع اللحم ،،
لأن العائلة تعشق قطع اللحم في الأكل ،،،،


في انتظاركن ،،،

اللحم بالورق بالورق الفويل ( سهل جدا)
كيلو لحم قطع ( بتلو او كباب حلة )
ملح _ فلفل _ بهارات _ رشة جوزة الطيب )
2 معلقى كبيرة سمن _ او معلقة سمن و معلقة زيت )
بصلتين
فرخ و رقة فويل
الطريقة
نقطع البصل شرائح و بعدين نحط علية مقادير التتبيلة كلها و ندعكهم كويس
نضع اللحم المغسول و السمن على البصل السابق
نفرد الفويل امامنا و نضع المقدار اللى عملناة و نلفة كويس باحكام عشان لما اللحمة تنزل مايتها ما تخرجش من الفويل
نحطها على صينية و ندخلها الفرن حوالى ساعة و بعدين بالراحة نفتح الوش اللى فوق بس بتاع الفويل وحطة تانى عشان وش اللحمة يحمر و بالهنا و الشفا
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,

كباب حلة
اللحمة حسب الكمية اللى انتى عيزاها يعنى كيلو او اكتر او اقل .
لحمة مغسولة و مقطعة مكعبات __ ملح و فلفل __رشة بهارات لحمة __ بصلة متوسطة مبشورة او بصل قاورمة ( الصغير قوى ) سليم زى ما هو_ ملعقة كبيرة سمن __فصين مستكة و فصين حبهان __ فحم (حوالى 2 قطعة كبيرة ) فوطة مطبخ نظيفة .
_ ضعى السمن فى حلة على النار الى ان يسخن ثم اضع البصل الى ان يصفر ثم اضع الحبهان و المستكة ثم اضع اللحمة و اقلب كلة كويس قوى لحد لونها ما
يتغير و يتحمر شوية و تشرب مايتها
افضل اذود شوية ماء فى شوية ماء لحد ما تستوى و تشرب مايتها
فى هذه الاثناء اكون ولعت الفحمة و احمرت خالص
ازيح بالملعقة اللحمة على الاجناب و فى النص اضع الفحم المولع بسرعة و اضغ غطاء الحلة بسرعة قبل الدخان ما يطلع برة ثم اغطى الحلة تماما بالفوطة لمنع خروج اى دخان تترك مغطاة حتى موعد الاكل تقدم مع ارز ابيض و سلطة طحينة و بالهنا و الشفا
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,

طاجن الارز بالفراخ او اللحمة
فرخة مسلوقة أو نص كيلو لحمة مسلوقة – كوب أرز – كوب شوربة ( مرقة ) –
كوب حليب – 2 معلقة زبدة – ملح - فلفل
الطريقة
بعد ما تسلقى الفرخة شيلى منها العضم والجلد و قطعيها قطع متوسطة
ضعى كوب الشوربة على كوب الحليب و الملح و الفلفل واخلطيهم
هاتى طاجن فرن وادهنية بمعلقة زبدة
وبعدين حطى الارز فى الطاجن بعد ما تغسلى الارز طبعا
وحطى الفراخ او اللحمة على الارز
صبى فوقهم خليط الشوربة بالحليب
دخليهم الفرن متوسط الحرارة لحد ما يقرب من السوى
تروحى وضعة على الوش معلقة الزبدة التانية
وتدخلية الفرن لحد ما يكمل سوى و يحمر و بالهنا والشفا
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
[طاجن اللحمة بالبصل ((فى الفرن))
المقادير:
1/2 كيلو لحمة .
عصير طماطم.
3 بصلات مقطعين شرائح تخينة.
ملح ، فلفل.1 معلقة سمن.
الطريقة:/
نسلق اللحمة نص سلقة.
نضع البصل فى الطاجن وعلية اللحمة ومعلقة سمن.
ثم نضع عصير الطاماطم حتى يعطى الطاجن كلة .
يوضع فى الفرن الى ان تنضج اللحمة .
وبالهنا والشفا
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
السلام عليكم وكل عام وانتى بخير هذة بعض الاكلات واذا رغبتى فى المزيد فية اكلات باللحمة كتيرة قوى فى ملفاتى وممكن انك تطلغيهم من التلخيص اللى على الصفحة





besm allah al ra7man al ra7im

alhamdullah wal salat wal salam 3ala ashraf al mursalin saydna mohammed wa 3ala al mohammed wa sa7beh ajma3in

shufi hathh el saf7a wensha2 allah tfidek

www.maggi.com

maktob fil arabi
واااااااو يعطيكي الف عافيه اختي
don

الله يسعد أيامك ،، ويبارك فيكِ ،،


عاجزة عن شكرك،،،


للآسف كتابك لايفتح عندي الصفحة محجوبة ،، قد تكوني قد حملتيه على موقع ممنوع بالسعودية،،
==

Dalo3at_DK

تسلمي على الرابط لكن طلع رابط نستلة وليس ماجي ،،،

ياريت تتفضلي بإعادة وضع رابط ماجي الصحيح ،،،

===

السـ عطف ـنابل

أنتِ معايه أن الاطباق المكتوبة رائعة ،،،
حياكِ


==

في أنتظار باقي العضوات لإفادتنا بالمزيد


الساعة الآن 01:25 .