لمىوسمى

لمىوسمى @lmosm

محررة ماسية

ابي طريقة جلي ومحلبيه مضبووووطه

اطباق عالم حواء

لو سمحتو ابي طريقة الجلي والمحلبيه بطريقة مضبوطه وشكرررررررااا
5
1K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

ريم بوظبي
ريم بوظبي
أختي العزيزه لمىوسمى
عندي طريقه سهله وايد للمهلبيه أتمنى تعجبك

المقادير
6 أكواب حليب
7 و 1/2 ملعقة أكل طحين ذره أو كسترد ( أي نوع تفضلينه)
4/3 كوب سكر
5 حبات هيل
3 ملاعق أكل ماء ورد

الطريقه
1- تذوب طحين الذره أو الكسترد في 1 و 1/2 كوب من الحليب.
2- باقي الحليب يغلى على النار ويضاف له السكر وحبات الهيل.
3- عند غليان الحليب يضاف خليط طحين الذره والحليب ويحرك بسرعه لمدة دقيقه.
4- يترك مده دقيقه اضافيه فيصبح غليظ القوام .
5- يرفع عن النار وتزال حبات الهيل ويضاف ماء الورد ويحرك.
6- يصب في صحون التقديم من خلال مصفاه ويزين بخيوط الزعفران أو بالمكسرت وبعد أن يبرد قليلا يغطى برقائق البلاستك لتحفظه من تكون طبقه على سطحه.

وبالهنا والعافيه أختي والمهلبيه لها طرق عديده أكيد بيعرضونه عليك الاخوات العزيزات مع تحياتي لك.
لمىوسمى
لمىوسمى
شكرا جزيلا ريم بوظبي
don
don
من ملفاتى
المهلبية
مثلا 2 كوب لبن بارد _ ملعقة كبيرة مليانة نشا (كورن فلور) _ السكر حسب التذوق يعنى مثلا 3 معالق _ ربع معلفة فانيليا
خدى من اللبن نص كوب و قلبى فية النشا لحد ما تذوب
ضعى باقى اللبن على النار و حلية بالسكر لحد مايغلى
ضعى اللبن الباقى بالنشا و خلى ايدك سريعة فى التقليب عشان ما تكلكعش
لحد ما حتلاقيها مسكت شوية و بقيت ناعمة صبيها فى الكاسات وممكن تزوقيها بالذبيب و رشة قرفة ناعمة او بالمكسرات المفرومة .
(ملحوظة ) ممكن تذودى المقدار زى ما انتى عاوزة يعنى تضعفى المقدار المكتوب
طريقة للتقديم بعد ماتخلصى المهلبية و تبرد فى الثلاجة .. هاتى باكو جيلى احمر او اخضر ذوبية على النار بكوبيتين ماء لحد ما يغلى و يبرد كويس
تطلعى كاسات المهلبية من الثلاجة و تصبى فى كل كاس جيلى فوق المهلبية
وتدخلية الثلاجة لحد ما الجيلى يجمد
عند التقديم بيبقى شكلها حلو قوى ( بس على فكرة لو حتعملى المهلبية بالجيلى يبقى خلى المهلبية فى نص الكاس بس و اعملى حساب الجيلى فى النص التانى

المهلبية فى الفرن بعد ماتخلصى المهلبية و قبل وضعها فى الثلاجة صبي المقدار فى اطباق بايركس صغيرة او فويل او طبق بايركس كبير ضعى على وش المهلبية ذبدة سايحة حوالى ملعقة كبيرة و رشى عليها رشة سكر بودرة و دخليها الفرن حتلاقيها بتغلى سيبيها خالص لحد ما وشها يحمر خالص و طلعيها . و بالهنا و الشفا دى اكتر انواع فى المهلبية مطلوبة فى البيت
الزعيمه
الزعيمه
اختي don...انتي قصدك لبن ..لبن!!! او حليب!!
don
don
اختى الزعيمة ...انا قصدى حليب