الســـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــلام عليكم ورحمه الله وبركاته
بلييزززززززززززززززززززز ابي مساعدتكم معجناتي تطلع نااااشفه والله اني امشي ع الوصفه بس تطلع يابسه ومالها طعم بليزززززززززززززز وش اسوي ؟؟؟
19-03-1434 هـ, 01:04 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
اعجنيه بزبادي او لبن وستبدلي الزيت بزيت زيتون
وتشوفين الين والطراوه انا هاذي طريقتي ووالله عجينتي دايم مثل القطن ماشاءالله
روحي جاربيه وبشرين كيف صار معك
19-03-1434 هـ, 01:09 صباحاً
 
اذا كثر الزيت فالعجينه وتفردينها به اكيد بتطلع يابسه

بس انصحك تستخدمي عجينه القطن مرة حلوه وهشه واذا تبغين طريقتها من عيوني
19-03-1434 هـ, 01:21 صباحاً
 
اتوقع المشكلة في الخبز
اكيد انك تخليها تطول في الفرن وهذا خطأ
لاااازم يكون الفرن حاااامي قبل ماتدخليها وماتاخذ وقت طويل
19-03-1434 هـ, 03:37 مساءً
 
اقتباس مشاركة  (التواضع عز)
اتوقع المشكلة في الخبز
اكيد انك تخليها تطول في الفرن وهذا خطأ
لاااازم يكون الفرن حاااامي قبل ماتدخليها وماتاخذ وقت طويل
أنا معاها في الرأي ده حبيبتي ... لأني كنت بعاني من نفس المشكلة في أول حياتي المطبخية

ممكن تكوني بتتبعي الطريقة و المقادير مظبوط ... و تيجي عند الخبز في الفرن و تبوظي شغلك كله ....

لازم تعرفي درجة حرارة الخبز كام ... و الوقت المطلوب للإستواء كام ؟؟؟ ...

المعجنات عموما عايزة نار عالية مش زي الكيك .... لأن الكيك مليان دقيق و بيض و لبن و حاجات كتير قوي كده .... لكن المعجنات أصلها دقيق و ماء بس ... فيا دوبك عايزة بس نار عالية عشان تخبز و ترتفع

يعني مثلا البيتزا أغلب الوصفات بتقول على 220 درجة .... و متوسطها 15 دقيقة
الخبز و المعجنات ...المتوسط من 190 ل 200 ... أو أكتر لو برضه الوصفة حددت ... و متوسطها من 15 ل 20 أو أكتر 25 دقيقة لو الوصفة قالت

البسكويت و الكيك دايما ( إلا لو الوصفة قالت غير كده ) بيبقى على 180 درجة ...
بس الكيك بياخد من 40 لحد 60 دقيقة
إنما البسكويت ... ممكن في 8 دقايق يكون جاهز

و لازما و حتما و لابد قبل كل ده ... تشغلي الفرن قبلها بربع ساعة على الأقل .... عشان لو كان بارد ... ده أكيد هينشف الحاجة

يا رب أكون أفدتك لأني كان عندي نفس مشكلتك و ما تقلقيش الحمد لله تغلبت عليها
19-03-1434 هـ, 04:43 مساءً
 


الساعة الآن 04:55 .