بسم الله الرحمن الرحيم

انا اعمل اللقيمات وبعد القلي تكون مزبوووطه شكلاً وطعماً بس لما اسقطها في الشيره نفس حبة اللقيمات تفش وتتكرمش مااعرف ماتصير دائريه ومتماسكه
الشيره مو ساخنه عاديه واللقيمات تكون ساخنه واحيانا دافيه بس نفس المشكله واضطريت اغير من الشيره واحليها بالعسل بس نفسي اجربها بالشيره وماتفش وتتكرمش

وطريقتي في اللقيمات دقيق فينو ورشة ملح ونشا ومويه وحليب بودره
واتركها تتخمر في مكان دافي ساعتين
فين الغلط في الموضوع؟؟؟؟ ليه تتكرمش في الشيره ؟؟؟
07-09-1434 هـ, 02:47 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
شوفي مقاديري وطريقتي هي :

كاستين دقيق
ملعقة ك خميره
ملعقة ك سكر ناعم
ملعقة ك زيت
ملعقه ك كسترد اوو نشا
ملعقتين كبار حليب باودر
ذرة ملح
كاس ونص ماء
اخفقي كويس واتركيها وبعد ربع ساعه ارجعي اخفقي

طريقه القلي وهي اهم شي

الزيت يكون حار نوعا ما وقصري النار ولقمي

اذا كملتي التلقيم خلي النار متوسطه لاااتكون عاليه

وخليها ع النار لمده 7 دقايق موو اقل

واخييرا خلي شيرتك ثقيلة لانها لو كانت خفيفه بتكون زي المويه

وتخرب اللقيمات
07-09-1434 هـ, 03:57 صباحاً
 
صباح الخير ياعسولة القيمات تتخمر فقط ربع ساعه أو عشر دقائق
اعتمدي هالوصفة
3كوب دقيق+1،1/2كوب ماء دافيء+1ملعقة طعام خميرة+2ملعقة طعام حليب بودر
2ملعقة طعام سكر+1ملعقة طعام خميرة+2ملعقة طعام كستر
اعجنيها وخمريها ربع ساعه او عشر دقائق في مكان دافيء
وبعدين اقليها واشخليها وحطيها بمصفاه وبعدين اغمريها بالشيره وبتظل محتفضة بقوامها
وهني وعافية
07-09-1434 هـ, 04:02 صباحاً
 
ماتحطين خميره ولا باكنج
07-09-1434 هـ, 04:23 صباحاً
 
شيرتك اكيد خفيفه خليها ثقيلة واعصري ليمون عليها
07-09-1434 هـ, 07:03 صباحاً
 


الساعة الآن 10:40 .