كثر من الآخوات طلبوا منى اكلات مصرية معينة مثل الحمام المحشى والبط المحشى والارانب ولقد نزلت بالفعل الحمام والبط ودى الارانب على الطريقة المصرية
*الارانب البانية
المقادير: ارنب مقطع و مدعوك جيدا بالدقيق ثم يغسل جيدا بالماء _ بصله متوسطة _ملح و فلفل ناعم_
2 فص مستكة و 2 فص حبهان _2 بيضة _بقسماط ناعم _زيت للقلى
*ضعى ماء فى حلة مضاف له ملح و بعد ان يغلى الماء ضعى الارنب فى الحلة
حتى تغلى الماء غلوة .
*نشيل الا رنب من الماء ونكب هذا الماء فى الحوض لانه بيكون زفر
*نضع حلة على النار بها ملعقة سمن و2 فص مستكة و 2 فص حبهان
لمدة ثانية و ريحتهم حتطلع اضع الارنب يادوب تشويحة
ثم اصب علية ماء مغلى نظيف وبه بصلة مقطعه نصين و ملح و
نتركة حتى يستوى و ذ لك بوضع بوز السكينة او شوكة اذا كان
لحمه جامد يبقى لسه سيبيه لحد لما تلا قى لحمة طرى يعنى استوى
*طلعى الارنب من الشوربة وحطية فى طبق لحد ما يبرد خالص
اضربى البيضتين كويس بالشوكة مع اضافة زرة ملح و فلفل اسود ناعم
*ضعى قطع اللا رنب فى البيض قطعة قطعة ثم على طول فى البقسماط
*بعد ما تخلصى الكمية سخنى الزيت على النار ثم ضعى القطع
الى ان يتحمر الوجه اقلبى بالشوكة على الوجه التانى يحمر برضه
و بعدين تشيلية على ورق خاص بامتصاص الذائد من المادة الدهنية
و بالهناء و الشفاء
don @don
عضوة مميزة
يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.
يا سلام عليكي
شكرا حبيبتي انا والعائلة نموت بالارانب بس بنعمل عليهم صينية بصل او صينية بامية بعد ما يسلقوا قليلا طبعا مع زيت زيتون بيطلعوا روعة
يسلموا ايديكي على الوصفة وان شاء الله بجربها
شكرا حبيبتي انا والعائلة نموت بالارانب بس بنعمل عليهم صينية بصل او صينية بامية بعد ما يسلقوا قليلا طبعا مع زيت زيتون بيطلعوا روعة
يسلموا ايديكي على الوصفة وان شاء الله بجربها
don
•
om na ser_64 تسلمى وياريت لو تجربيها حتعجبك و تعجب اسرتك جدا وكنوع من التغيير برضة وابقى قوليلى اية الاخبار
الصفحة الأخيرة
نفس الطريقة السابقة الى ان يستوى الارنب ونطلعه من االشوربة فى طبق
نسخن الزيت و نحمر الارنب .