ازيكم يا حلوين
انا عندى كمية نودلز عاوزه طريقة جديدة غير السريعة المكتوبه عليه اعملها.
واحده قالت لى حمرى بصلة فى الزيت وبعدين حطى النودلز وماء واتركية يستوى.
ممكن انتوا لو عندكم طريقة تانية اقدر اعملها تفيدونى بها
وجزاكم الله خير
"نودلز باللحم المفروم ( لمرضى السكر )


المقادير:

1 كوب نودلز -
ملعقتان صغيرتان زبده -
3/4 كوب بصل مقطع إلى مكعبات -صغيرة -
700 جرام لحم بقرى -
450 جرام شرائح عش الغراب او فطر او مشروم -
3/4 كوب ماء -
صفار بيضتان -
3 ملاعق صغيرة عصير ليمون -
ملعقتان صغيرتان خل .


الطريقة:

- تسلق النودلز فى ماء مغلى لمدة 20 دقيقة، وبعد نضجها تغسل بالماء البارد.
- تصهر الزبده فى إناء فوق نار متوسطة الحرارة ويضاف البصل مع التقليب لمدة خمس دقائق.
- يضاف اللحم المفروم والمشرووم والنودلز مع التقليب المستمر ورفع درجة حرارة الموقد لمدة خمس دقائق.
- يضاف الماء للخليط ثم يترك الخليط للنضج لمدة عشر دقائق إضافية.
- فى إناء صغير، يخلط صفار البيض وعصير الليمون والخل مع التقليب وإضافة ملعقتين من خليط اللحم إلى خليط البيض.
- ثم يضاف بعد ذلك مزيج البيض إلى النودلز مع التقليب جيداً.
- تقدم النودلز على الفور وهى ساخنة. "
منقول
" نودلز بالتونة



* وجبة صحية من النشويات (المكرونة):
* المقادير:

120 جرام مكرونة نودلز

1/3 كوب مشرووم (عش الغراب) مقطع إلى شرائح

1/2 كوب بصل مقطع إلى أجزاء صغيرة

1/3 كوب كرفس مقطع إلى أجزاء صغيرة

1 ملعقة صغيرة سمن نباتي

1 كوب زبادي منزوع الدسم

1 ملعقة صغيرة دقيق

1/4 ملعقة صغيرة بقدونس

1/4 ملعقة صغيرة زعتر

1/4 ملعقة صغيرة ملح (اختياري)

1/2 ملعقة صغيرة فلفل أبيض

1 ملعقة صغيرة عصير ليمون

1/2 كوب مكرونة (أي نوع آخر بجانب النودلز)

علبة تونة صغيرة

ورقة كستناء



* الطريقة:

- تسلق المكرونة النودلز في ماء مغلي مملح فوق نار متوسطة الحرارة (مراعاة عدم نضجها كلية).

- يشوح البصل وعش الغراب والكرفس في السمن.

- تخلط النودلز مع الخضراوات والتونة في صينية مدهونة بقليل من الزبد.

- يخلط الزبادي والدقيق والبقدونس والزعتر والملح والفلفل وعصير الليمون.

- تضاف لخليط التونة، ثم يوضع النوع الآخر من المكرونة كطبقة نهائية .

- تخبز المكرونة في الفرن لمدة 30 دقيقة أو حتى تظهر الفقاقيع على السطح.



* تساوى هذه الوجبة = أربعة مقادير (بما يعادل 1/2 كوب لكل مقدار).



* القيمة الغذائية/المقدار:

السعرات الحرارية = 206.

الكربوهيدرات = 20 جرام

البروتينات = 16 جرام

الدهون = 7 جرام

الكوليسترول = 25 ملجم

الصوديوم = 289 ملجم

البوتاسيوم = 327 ملجم

الفوسفور = 192 ملجم "
منقول
"
1. ضعي الزيت في مقلاة كبيرة وعندما يحمى أضيفي الثوم والفلفل الحار والفليفلة الخضراء والبصل.

2. حركي مدة دقيقة واحدة، ارفعيه من المقلاة، وأضيفي السكر والصلصة إلى المقلاة.

3. اتركي المواد تغلي على النار حتى يصبح المزيج كثيفا.

4. أعيدي الخضار إلى المقلاة، ثم أضيفي النودلز والقريدس، حركي حتى تسخن المواد.



النودلز مع القريدس والفليفلة الخضراء

- ملعقة طعام من الزيت

- فصا ثوم مدقوقان

- بصلتان خضراوان مقطعتان

- حبة فلفل أحمر حار مقطعة إلى شرائح

- ملعقتا طعام من صلصة المحار

- ملعقة طعام من صلصة السمك

- ملعقتان صغيرتان من السكر

- ملعقتان صغيرتان من النشاء

- كوب من مرق الدجاج

- 250 غراما من القريدس الصغير المطبوخ

- 500 غرام من النودلز المصنوع من الأرز"
منقول
"
المقادير:
صدور دجاج مقطعة طوليا و متبلة بالخلطة التاية:
صويا صوص كيكو مان
صلصة ماجي
أجينوميتو (ملح صيني)
كتشب
صلصة توباسكو
HP صلصة
½ 1 ملعقة كبيرة طحين
1 بيضة
1 ملعقة كبيرة نشا
(مقادير الصلصات متروك لكمية الدجاج) أنا عادة أستخدم ملعقتين طعام من كل صوص

تترك الصدور منقوعة بالصوص لمدة ليلة كاملة ( بس ممكن أقل للمستعجل)

للتحضير يقلي بالزيت الحار حتى تحمر.

في مقلاة أخرى يقلى الآتي :
½ قالب زبدة
ثوم مدقوق
زنجبيل مدقوق
جرز مبشور
مشروم مقطع
فلفل أخضر شرايح
ملفوف مقطع طولي

يقلب السابق بهالترتيب ثم يضاف الدجاج و يقلب يتبل الخليط بالصويا صوص و الأجينوميتو و الكتشب .
يقدم حار مع الأرز أو النودلز"
منقول
"الدجاج مع الزنجبيل والثوم:

مدة التحضير:10 دقائق
مدة الطبخ:15 دقيقة
عدد الاشخاص:4 اشخاص


المقادير:

دجاجة مقطعة قطع صغيرة
نشا
زيت للقلي
3 ملاعق شاي من صلصة الصويا
بصلة كبيرة
سنان من الثوم
2 ملعقة شاي من الزنجبيل الاخضر
2/1فنجان من الماء
مكعب واحد من مرق الدجاج
3 ملاعق شاي اضافيتين من صلصة الصويا
ملعقة شاي من الخل الابيض
4/1فنجان من صلصة الطماطم
4/1ملعقة شاي من السكر
ملح وفلفل
ملعقة شاي اضافية من النشا
3 عيدان من البصل
نودلز للتقديم

الطريقة:

اسلقي النودلز كالمعتاد ثم صفية وضعي علية ما بارد ثم صفية مرة اخرى ويترك لحين التقديم

غمسي قطع الدجاج بالنشا قليلا ثم سخني حوالي ربع فنجان من الزيت في المقلاة واقلي الدجاج بالتدريج حتى تنضج وتحمر حوالي 5 دقائقثم ضعيها على ورق ماص
ومن الضروري التخلص من الزيت وتنظيف المقلاة بعد قلي دفعتين من الدجاج


اسكبي نحو ربع فنجان من الزيت في المقلاة بعد تنظيفها واضيفي النودلز ثم صاصة الصويا وقلبيها حتى تنضج ثم رتبيها في طبق التقديم حاولي ان تحتفظي بها ساخنة

قشري البصل وقطعية الى شرائح رقيقة سخني الزيت اضيفي الثوم المدقوق والزنجبيل والبصل واقلي المزيج حتى يصبح البصل شفافا
اضيفي الدجاج واخلطي المزيج جيدا
اسكبي الماء ومكعب المرق المذاب في الماء وصلصة الصويا الاضافيتين والخل وصلصة الطماطم والسكر والملح والفلف والنشا الاضافي حركي الخليط حتى تتكاثف الصلصة ..ثم صبي الصلصة فوق لفائف المعكرونه وزيني الدجاج بالبصل الفروم "
منقول
بصراحة ما جربت شي من هذه الوصفات
انت شوفي شو يناسبك و اختاري
ارجو ان اكون قد افدتك
اهلااااااا حبيبتى

ولا يهمك انا تحت امرك

طريقتى فى النودلز روووووووووووعه

اولا هتجيبى مجموعه خضار (كيس خضار مشكل ) وتسلقيهم
ثانيا هيكون عندك فراخ مثلا خدى الصدر واخليه00او هاتى صدور دجاج مخليه واستخدمى صدر واحد بس 00قطعيه حتت رفييييييييعه وتبليه بملح وفلفل وبهارات مشكله
طبعا هتكونى سالقه النودلز بالطريقه اللى مكتوبه عليها ومجهزاها
ثالثا 00فى طاسه كبيييره تحطى زبده 00وتكونى مقطعه بصل جوانح وتشوحيها فى الزيت حتى تذبل وتروحى حاطه الفراخ المقطعه على طول لحد ماتحمر شويه وهى مش بتاخد وقت ابداااا على النار
وبعدين الخضار المشكل(جزر -فاصوليا-بسله) وتقليبه وظبطى ملحك وبهاراتك ولو عندك كارى يبقى حلو اوى 00ولو فى صويا صوص هتحطيه كمان ولو مفيش مش مهم 00

وبعد ما كل الخلطه دى تتشوح مع بعض آآآآآآآآخر حاجه النودز 00وتقليبه تمام 00
وتقدم على طووووووووول

وبالهنا والشفا


الساعة الآن 08:41 .