بصراحة يابنات المنتدى المفيد جداانا عندي عزيمة وناوية اعمل دجاج فيلية لك للاسف الشديد ما اعرف طريقة عمل الصوص الي يوضع بجانب صدورالدجاج الفيلية وابي مساعدتكم ارجججججججججججججججججججوكم لا تبخلو علي العزيمة يوم الخميس لا تتاخروا
14-10-1426 هـ, 02:42 مساءً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
ينقل من الساخنه لاطباق حواء
14-10-1426 هـ, 04:39 مساءً
 
"كريماالفطر

المقادير:
كوب ونصف شرائح فطر بصلة مفرومة ملعقة كبيرة زبدة 100 جرام جبنة طرية مقطعة مكعبات ثلث كوب حليب ملح وفلفل حسب الرغبة 2 ملعقة كبيرة بصل أخضر مقطع.

طريقة الاعداد :

وفي وعاء نقلي الفطر والبصل مع الزبدة ثم نضيف الجبن والملح والفلفل ثم نقلل الحرارة ونتركه حتى يذوب الجبن بعد ذلك نضيف الحليب والبصل ويقدم."
منقول
14-10-1426 هـ, 05:59 مساءً
 
"استيك بانيه بصوص المشروم
المقادير
نصف كيلو لحمة استيك ــ مشروم حوالي اربع حبات كبار ــ بصلة صغيرة ــ 2 كوب كريمة لباني ــ معلقة دقيق
خلطة الاستيك عبارة عن
كوب و نصف لبن ـ معلقتين زيت زيتون ـ بيضتين ـ عصير ليمونة ــ ملح و فلفل و بهار زي ما تحبي ــ معلقتين خل ابيض ــ 2 ثوم مبشور او مقطع صغير

احط الاستيك في الخلطة اللي فاتت لمدة ساعتين و بعدين احطه على طول في خليط من الدقيق و البقشماط الناعم عليهم البهارات بتاعتهم
احمر الاستيك و احطه على جنب

لعمل الصوص
اجيب معلقة سمنة او زبدة واسيحها و اجيب البصلة اقطعها حتت كبيرة نسبيا و اقطع المشروم معاها و اشوحهم شوية في السمن
بعدين اجيب معلقة الدقيق احطها عليهم و اقلب شوية و بعدين احط الكريمة و الملح و الفلفل و ممكن شوية قرفة
اسيبها تغلي شوية و اعمل السمك اللي احبه يعني لو عايزاها سميكة ازود دقيق و لو عايزاها خفيفة ازود ماء او لبن

بعد كدة احط الاستيك البانيه في الطبق و اصب عليه من الصوص
يتقدم معاه بطاطس او مكرونة بصوص المشروم مع سلطة خضراء
( انا عملت معاه رز بالخضار كان حلو اوي)"
منقول من احدى الاخوات في المنتدى نسيت اسمها
ممكن الصوص اللي فيها تنفعك
14-10-1426 هـ, 06:14 مساءً
 
http://www.hawaaworld.net/showthread.php?t=328297

جربي هذا الرابط فيه طريقة دجاج شكل الصوص حلو

يمكن ينفعك ياقلبي..

موفقه..
15-10-1426 هـ, 05:33 مساءً
 


الساعة الآن 12:45 .