ملف عن صنع البهارات العالمية

اطباق عالم حواء

السلام عليكم

موضوعنا اليوم عن البهارات



سأنقل لكم هنا عدة خلطات للبهارات تقومين بعملها بنفسك لتظمني نظافتها بلاً من شرائها مطحونة


البهارات الايطالية


معلقه روزمارى.
معلقه توم مجفف.
معلقه بصل مجفف.
معلقه ريحان ناشف.
معلقه زعتر ناشف.
معلقه ملح.


طريقة خلطة البهارات الإيطالية:
نخلط جميع المقادير السابقة كويس ونطحنها حتى تتجانس المكونات.

إستخدامات خلطة البهارات الإيطالية:
تستخدم على كل الاكل الايطالى ومع المسقعه الايطالى و سلطه باذنجان مشوى ايطاليه وممكن كمان كوسه مشويه وتتبليها بالخلطه
وهناك اكلات اخرى تدخل فيها البهارات الايطالية






خلطة بهارات البيتزا الإيطالى بالتفاصيل pizza my way spices


معلقه زعتر.
معلقه روزمارى.
معلقه توم مجفف.
معلقه بصل مجفف.
معلقه ريحان ناشف.
معلقه زعتر ناشف.
معلقه ملح.


يتم خلط جميع المكونات.
تطحن بالكبة مرة واحدة حتى تتجانس المكونات.
توضع على صلصة البيتزا الإيطالى.
يمكن إستخدام خلطة البهارت الإيطالى مع معظم الوصفات الإيطالى مثل البيتزا وسلطه الباذنجان المشوى الإيطاليه والكوسه المشويه على الطريقة الإيطالية .






طريقة عمل بهارات الايطالية المشكله :

المقادير :


3 ملاعق طعام بابريكا .


2 ملعقة طعام ملح .


2 ملعقة طعام بقدونس مجفف .


2 ملعقة شاي بصل مجفف .


2 ملعقة شاي بودرة ثوم .


1 ملعقة شاي فلفل أسود ناعم .


1 ملعقة شاي أوريجانو مجفف .


1 ملعقة شاي ريحان جاف .


1 ملعقة شاي زعتر جاف .


½ ملعقة شاي ملح الكرفس .


الطريقة :

اخلطي المكونات معا في أناء كبير بالملعقة ليختلط جيدا .


ضعيه في وعاء محكم الإلغلاق ، لمدة 3 شهور .




خلطة بهارات ايطالية منوعة اخرى :


المقادير:

- 1/4 كوب ريحان مجفف


- 2 ملعقة كبيرة مرقدوش مجفف


- 2 ملعقة كبيرة اوريغانو


- 2 كزبرة ناشفة


- 2 زعتر بري مجفف


- 2 روزماري مجفف


- 1 فلفل حار مجفف

الطريقه:

تخلط جميع المقادير بخلاط البهارات وبهذه الطريقه تكون جاهزه للاستعمال


* ممكن حفظها بمكان بارد لمدة 3 شهور


* تستخدم هذه البهارات لصلصة البيتزا ولصلصة المعكرونه ولاصابع الجبن
البهارات السبع بطريقتين مختلفتين والمقادير بالمعلقة seven spices




خلطة البهارات السبع

ماهى البهارات السبع seven spices:

هى خلطة تتكون من سبع بهارات ويعتقد أنها خلطة لبنانية ويتم إضافتها للحوم والدجاج والخضروات فتعطيه مذاق رائع جداً ومميز.

الطريقة الأولى للبهارات السبع seven spices:
مقادير البهارات السبع seven spices ingredients:
2 ملعقة طعام من الفلفل الأسود المطحون .
2 ملاعق طعام من الفلفل الحلو مطحون.
2 ملاعق طعام من الكمون المطحون.
1 ملعقة طعام من الكزبرة المطحونة.
1 ملعقة طعام من القرنفل(المسمار) .
1 ملعقة صغيرة جوزة الطيب .
1 ملعقة صغيرة من القرفة .
1/2 ملعقة من الهيل(الحبهان) المطحون.


نقوم بخلط جميع المكونات جيدا.
ثم نقوم بتخزينها في زجاجة محكمة الإغلاق أو في الفريزر.




الطريقة الثانية لتحضير البهارات السبع seven spices
مكونات خلطة البهارات السبع seven spices ingredients :


2 معلقة كسبرة .
2 معلقو فلفل اسود.
2 معلقة كمون مطحون.
1 معلقة قرنفل.
1 معلقة كبابه صيني.
1 معلقة قرفه.
1 معلقة حبهان.
ملحوظة:
البهارات السبع السابقة جميعها مطحونة ويفضل طحنها بالبيت.

طريقة تحضير البهارات السبعة seven spices recipe:
ضعي كل الخليط معا في برطمان مغلق جيدا في الفريزر للاحتفاظ بالرائحه.
ثم استخدميها في تتبيل الدجاج واللحوم والطواجن والمشوياتوالخضار.


ملحوظة هامة جدا على خلطة البهارات السبع seven spices recipe:
الطريقة الأولى للبهارات السبع من إسناد(إسم الشركة المنتجة) وهى نفس المكونات المكتوبة على خلطة البهارات السبع من إسناد




بهارات اللحم المقادير بالملعقة

ملعقتين سمسم.
ملعقة فلفل أسود.
ملعقة فلفل أبيض.
ملعقة شمر.
ملعقة ينسون.
ملعقة جنزبيل.
ملعقة كركم.
ملعقة حبهان.
قطعة خولنجان.




بهارات اللحم المشوى والكباب والكفتة

تستخدم للكباب والكفتة واللحم المشوى.


معلقتين كسبرة.
ربع معلقه كمون.
نص معلقه فلفل اسمر.
ربع معلقه فلفل ابيض.
معلقه ببريكا.
نص معلقه شطه.
معلقه سماق.
2ورقه لورو.
4فصوص حبهان.
ربع معلقه زعتر.
ربع معلقه روز مارى او حصى لبان.
نص معلقه جنزبيل.
نص معلقه قرفه.
ربع معلقه كركم.
فص مستكه بيدق لا يطحن لانه لو اطحن مع الخليط هيسخن ويتعجن ويبقى زى اللبانه.

طريقة تحضيربهارات اللحم المشوى والكباب والكفتة :


يتم طحن جميع المكونات على بعض وحفظها فى علبه ونأخذ منها معلقه على كل نص كيلو لحمه مفرومه او نص كيلو لحم مشوى





خلطة بهارات التندورى بالتفاصييل والمقادير بالملعقة

هى تركيبه هندى للفراخ التندورى.


مقادير خلطة بهارات التندورى بالتفاصيل :

معلقه كزبرة ناشفه.
نصف معلقه حبهان او هيل مطحون.
نصف معلقه كمون مطحونه.
نصف معلقه فلفل احمر او بباريكا.
ورقتين لوروا ( ورق غار) .
حبتين قرنفل ( مسمار).
حبه واحدة من الكبابه الصينى بديلا لجوزة الطيب
فى الهند بيضيفوا لونا برتقالى لخلطه التندورى



خلطة بهارات كنتاكى


ملعقة طعام بابريكا (فلفل أحمر حلو بودرة)
2 ملعقة طعام ثوم بودر
2 ملعقة طعام بصل بودر
ملعقة طعام روز ماري.
ملعقة طعام أوريجانو او زعتر
ملعقة صغيرة زنجبيل بودرة
ملعقة صغيرة بردقوش
ملعقة صغيرة ونصف زعتر
3 ملاعق طعام سكر بني
3 ملاعق طعام بقدونس جاف ومهروس
ملعقة صغيرة فلفل اسود
2 ملعقة طعام مكعب خلاصة مرقة الدجاج مفتت أو 2 مكعب او كيسين مرقه فوريه
كيس بودرة شوربة طماطم (مثل من ماجي أو غيره).
تخلط جميع المقادير السابقة ونتبل بها قطع الدجاج




خلطة البهارات العمانية ( البزار)


مقاديرالبهارات العمانيه ( البزار العمانى ):
فنجان هيل (حبهان) ناعم .
كأس فلفل اسود.
كأس قرفه مطحونه .
2/1 كأس مسمار ناعم .
كأس كركم ناعم .
فنجان سنوت(كمون) حب(حصى أى غير مطحون) .
فنجان جلجلان (سمسم)حب.
3 ملعقة حلبه .
ملح .

طريقه خلطة البهارات العمانيه ( البزار العمانى ):

1 ) تخلط المواد المطحونه مع بعض .
2 ) نحمص كلا من (الكمون ما يسمى بالسنوت فى الخليج) أى يقلى بدون زيت ، والحلبة ، والجلجلان (السمسم ) ، كل على حده .
3)عندما تبدأ رائحة البزار فى الظهور ويغمق لونه نطحنه.
4) تطحن جميع الحبوب المحمره .
5) يخلط الجميع مع الملح ويعاد طحنها حتى تصبح كالبودره .
6 ) تحفظ في زجاجات خاصه بالبهار وتستعمل عند الحاجه .

ملاحظة :
كل ما كان تحميره اكثر كل ما كان لون البزار اغمق.
تستخدم هذه الخلطة لكافة انواع طبخات اللحوم فى عمان .






خلطة بهارات الكبسه السعودى


خلطة بهارات الكبسة منها جزئين جزء مطحون وجزء بيوضع ناشف
المطحونه عبارة عن
نص معلقه فلفل اسمر مطحون
نص معلقه كمون مطحون
نص معلقه حبهان مطحون
البهار الصحيح (الغير مطحون )عبارة عن:
ليمون ناشف
كام حبه قرنفل حب
كام عود قرفه خشب
كام فص حبهان
ورقتين تلاته لورو







خلطة بهارات الكابلى



معلقه كزبرة ناشفه.
معلقه قرفه ناعمه.
معلقه من الفلفل الابيض المطحون .
معلقه خلونجان (العرق بتاع الحبهان او جذع شجرة الحبهان).
معلقه من الفلفل الاسود المطحون.
نصف معلقه كمون مطحون.
نص معلقه شمر مطحون.
معلقه صغيرة من نبات الكركم المطحون.
نصف معلقه جنزبيل مطحون
نصف معلقه كمون مطحون.
نص معلقه شمر مطحون.
معلقه صغيرة من نبات الكركم المطحون .
نصف معلقه جنزبيل مطحون.








بهارات الفراخ المشوية


معلقه زعتر
معلقه روز مارى
معلقه كارى
معلقه ببريكا
معلقتين سماق
نصف معلقه شطه حمرا
نص معلقه كمون
نص معلقه فلفل اسمر
ربع معلقه فلفل ابيض
3معلاق كسبرة
فص كبابه صينى
نصف معلقه قرفه
نصف معلقه جنزبيل بودر
3فصوص حبهان
ورقه لورو
نص معلقه كركم

خليط بهارات الدجاج المشوى لونه اخضر شويه عن خليط بهارات اللحم المشوى والكباب والكفتة

طريقة تتبيل الفراخ المشوى:

تستخدم خلطة بهارات الفراخ المشوية و تتبل بها الدجاج مع خلطه بلمونه وربع كوب خل وكوب زبادى او كوب لبن رايب ومعلقه زيت.
وتنقع من بالليل للصبح وتتشوى بالفرن او على الشوايه.







بهارات شاورما اللحم:


ملعقة طعام كمون ناعم .
1 ملعقة طعام كزبرة ناعمة .
1 ملعقة طعام بودرة ثوم .
½ ملعقة طعام بابريكا .
1 ملعقة شاي كركم .
½ ملعقة شاي مسمار او قرنفل ناعم .
½ ملعقة شاي فلفل أبيض .
1 ملعقة شاي زنجبيل ناعم .
1 ملعقة شايفلفل أسود ناعم .
½ ملعقة شاي قرفة ناعمة .





خلطة بهارات الفاهيتا

3 ملاعق طعام نشا الذرة
2 ملعقة طعام فلفل أحمر بودرة .
1ملعقة طعام ملح
1 ملعقة طعام سكر .
2 ½ ملعقة شاي مكعب مرقة دجاج ناعم .
1 ½ ملعقة شاي بودرة بصل .
½ ملعقة شاي ثوم بودرة .
½ ملعقة شاي فلفل أبيض .
¼ ملعقة شاي فلفل أحمر شطه .
½ ملعقة شاي كمون ناعم






بهارات الهمبرجر

معلقه ببريكا لو حبتيه زى السوق ضيفى معلقه كبيرة.
نص معلقه كزبرة ناشفه.
نصف معلقه كمون.
نصف مقلعه قرفه ناعمه.
نص معلقه فلفل اسود.


تضاف الى اللحمة المفرومة وتخلط جيداً معه ثم تشكل اللحمة وتقلى


9
25K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

عصفوره المريخ
عصفوره المريخ
ماشاء الله
بشائر الطيف
بشائر الطيف
روووووووووووووووووووووووووووووووعه الله يرضى عليكي
شواقه وروحي مشتاقه
يسلمووووو
اغصان الورود
اغصان الورود
ماشاء الله
ماشاء الله
مشكورة على مشاركتك في الموضوع
اغصان الورود
اغصان الورود
روووووووووووووووووووووووووووووووعه الله يرضى عليكي
روووووووووووووووووووووووووووووووعه الله يرضى عليكي
الاروع مرورك

والله يرضى عليكِ