ابغا اسهل طريقة لكيكة الرد فيلفت او الكيكة الحمراء
بمقادير موزونة مع ذكر نوع الكاس لاني ميح في الطبخ ومن جربتها ببيتي كويكر وضبطت
نبدأ بالمكونات
2 1/2 كوب دقيق منخووووول
2 معلقة بودرة كاكاو بدون سكر (خام) منخوووول
1 معلقة صغيرة ملح
1 1/2 كوب سكر
1 1/2 كوب زيت نباتي ( انا خلط زيت بزبدة)
2 بيض
1 معلقة
لون احمر ( ممكن اكتر و هتشوفوا ليه تحت)
1 معلقة صغيرة فانيلا
1 كوب لبن رايب ( اللي كان عندي قليل الدسم ف خلطه مع زبادي كامل الدسم)
2 معلقة صغيرة خل
1 1/2 معلقة صغيرة بيكربونات الصودا

معلش مصورتش المكونات مع بعض بس هتلاقوا كل حاجة مصوراها وانا بحطها
هنقسم الخطوات عشان يبقا سهل علينا
الخطوة الاولى
هنسخن الفرن الاول و نجهز صينية الكب كيك او ممكن في قالب كبير عادي بردو ( الكمية ماشاءالله عملتلي 12 كب كيك كبير و حوالي 6 صغير )
نخلط المواد الجافة مع بعض (
دقيق+كاكاو+ملح) بسسسس
[IMG]http://files2.*******.com/2013/9/13801977145351.jpg[/IMG]
[center][IMG]http://files2.*******.com/2013/9/13801977723809.jpg[/IMG]
[IMG]http://files2.*******.com/2013/9/13801978277899.jpg[/IMG]

الخطوة التانية
نخلط الزيت مع السكر لحد ما يدوب
نضيف البيض و نضرب
نضيف الفانيلا و اللون الاحمر و نضرب تاني لمدة دقيقتين كدة و نزلي اللي في الجوانب عشان يبقا ملو مخلوط كويس
الصور هتوضح

[IMG]http://files2.*******.com/2013/9/13801980693431.jpg[/IMG]
[IMG]http://files2.*******.com/2013/9/13801981212595.jpg[/IMG]
[IMG]http://files2.*******.com/2013/9/13801981824276.jpg[/IMG]
[IMG]http://files2.*******.com/2013/9/13801982093858.jpg[/IMG]
[IMG]http://files2.*******.com/2013/9/13801985486525.jpg[/IMG]
لاحظوا ان اللون اللي عندي بينك غامق ف عشان كدة اضطريت اني ازود اللون في الاخر خالص

الخطوة التالتة
هنقلل السرعة شوية و نبدأ نضيف خليط الدقيق و اللبن الرايب بالتناوب على 3 مرات تقريبا
بعد كدة هنجيب كوباية صغيرة نحط فيها الخل و البيكربونات و اول ما يتفاعل نحطوا على الخليط و نقلب كويس

[IMG]http://files2.*******.com/2013/9/13801987722791.jpg[/IMG]
[IMG]http://files2.*******.com/2013/9/13801988356975.jpg[/IMG]
[IMG]http://files2.*******.com/2013/9/13801988991098.jpg[/IMG]
[IMG]http://files2.*******.com/2013/9/13801989361903.jpg[/IMG]
[IMG]http://files2.*******.com/2013/9/13801989885141.jpg[/IMG]

الخطوة الرابعة
هنصب الخليط في القوالب و ندخله الفرن و نبقا نف*** بالخلة بتاعة الشوي لو طلعت نضيفة يبقا تمام
نطلعه و نسيبه يبرد خااااااالص عشان نحط عليه ال frosting او كريمة الجبنة

[IMG]http://files2.*******.com/2013/9/13801994719635.jpg[/IMG]
[IMG]http://files2.*******.com/2013/9/13801995026442.jpg[/IMG]
[IMG]http://files2.*******.com/2013/9/13801995484076.jpg[/IMG]
[IMG]http://files2.*******.com/2013/9/13801995805650.jpg[/IMG]

منقووووووووووووووووووووووول
وين الباااااااااااااااااااقي
جربت بيتي كروكر مو حلوة لا لون ولا طعم لا تغرك الصورة مثلي حتى الكريمة حقتها الدريم ويب احلى منها يعني مو بطعم الجبنة لان كريمة الردفلفت تكون مكونة من جبنة وسكر وزبدة مو كريمة عادية
يمكن تعجبك مدري لان فيه ناس عاجبتهم بس اللون ابد مو احمر مثل الصورة
بيتي كروكر ابد ابد مو حلوة نفس كلام الاخت فواكة
لا طعم ولا لون والكريمة جدا جدا عادية
اد\خلي على YouTube وراح تطلع لك كذا طريقة اختاري اللي ترتاحين عليها
اللهم أني أستودعك اهلي ونفسي وزوجي وابنتي فأحفظنا بحفظك يامن لاتضيع ودائعة ...


الساعة الآن 04:29 .