السلااااااااااا ااااام عليكم ورحمه الله وبركاااته
يسعد صبااااااااااااح كم بكل خييييييييير
اليوم جااااااايه وطاااالبتكم طلب بلييييييييييييي يز بناااااااااات تحطووووووولي
رواااابط طرق السمك من شوي وقلي وصيااااااااني الله يخلييييييييكم ابغاااااااا
الرد باسرع وقت علشااااااااان عندي عزيييييمه الخمييييييييس لاتفشلووووني
قدااااااام ضيووووووووووفي انا في انتضاااااركم

انا هاحطلك وصفات لانى مش عارفه الروابط بس كلها بجد منقوله من مواضيع كثير
يالا نبدأ.....
كليمارى مقلى مع الرز بنكهه الكاليمارى
المقادير
ليمونة كاملة بالقشر+فلفلة حامية+ربع رأس ثوم مقشر+2 ملعقة خل+ملعقة مسطردة+ملعقة كارى+ملعقة صويا صوص+فلفل أسود - ملح
الطريقة:
نضع كل المقادير مع بعضها فى الخلاط ، ثم نضيف اليها الكاليمارى طوال الليل ويوضع فى الثلاجة، ثم نخرج الكاليمارى من الخلطة و نغمره فى بيض ثم دقيق ثم نحمره فى زيت حامى
طريقة عمل الارز:
نسخن بعض الزيت و نضع فيه التتبيلة المتبقية من تتبيله الكاليمارى و نقلب جيداً ثم نضع الرز و الملح و نقلب لثلاث دقائق ثم نضع الماء و يطبخ بالطريقة العادية ليصبح الرز بنفس نكهة الكاليمارى المقلى
الكاليمارى المحشى
المقاير
كيلو كاليمارى+2 بصلة كبيرة مفرومة+رأس ثوم مفروم+3 كوب عصير طماطم+ملح- فلفل- كمون- بهارات سمك
كوب بقدونس - كوب شبت - كوب كسبرة+زيت نباتى+3 أكواب رز مصرى
الطريقة
نحمر البصلة فى الزيت و بعد 5 قائق نضيف الثوم وبعد قليل نضيف عصير الطماطم و البهارات و نتركها تتسبك، نطفىء النار و نضيف الشبت و البقدونس و الكسبرة و الرز و نقلب جيداً، نحشى الكاليمارى و نضعها على جنب، نضع الخلطة المتبقية فى طاجن و نضع الكاليمارى المحشى واقفاً فى وسط هذه الخلطة، نغطى الطاجن و نضعه فى الفرن إلى أن ينضج الرز ثم تكشفه ونولع الشوايه إلى أن يحمر الوجه
كفتة الكاليمارى (أو الجمبرى)
المقادير
نصف كيلو من أزرع الكاليمارى+نصف كوب رز مغسول و مجفف و مطحون ناعم مثل الدقيق+بصلة كبيرة
نصف رأس ثوم+حزمة بقدونس و حزمة كسبرة+ملعقة كبيرة نعناع جاف+ملح - فلفل - كمون - شطة
الطريقة
- نضع فى الكبة البصل و الثوم و الخضرة و البهارات حتى تصبح ناعمة ثم نضيف الكاليمارى و نفرم قليلا (يعنى يكون الكاليمارى ظاهر إلى حد ما )، نضيف الرز المطحون شوية بشوية حتى تتماسك العجينة، نشكلها أصابع و نقليها فى زيت غزير حتى تصبح ذهبية، نقسم الكفتة قسمين قسم يقدم كما هو، والقسم الآخر نعمل له صلصة طماطم كالتالى
نحمر ثوم فى زيت نباتى و نضيف عصير طماطم و ملح و فلفل و كمون و شطة و بعد أن تتسبك نضيف الكفتة و نتركها تغلى فى الصلصة عشر دقائق و تقدم مع زر أبيض أو رز بالشعرية
ملحوظة : أفضل أن نقلى الجزء الذى سيقدم بالصلصة أولاً و نعد الصلصة ثم نقلى الجزء الآخر حتى لا يبرد
سمك فيليه(1)
المقادير:
نصف كيلو سمك فيليه+ ملعقة زيت+بصلة مقطعة+5 فصوص ثوم+جزرة مكعبات +جزر ينسون ( يمكن الإستغناء عنه )+كراثة مقطعة
الطريقة:
نسخن الزيت و نضع عليه البصل ثم الثوم ثم الخضروات المقطعة و نتركها تستوى على نار هادئة مع التقليب
سمك فيليه(2)
المقادير:
ملعقة زيت+ملعقتين دقيق+ملعقة مسطردة+رشة زعفران+2 كوب لبن+حزمة شبت مفروم+حزمة بقدونس مفروم
الطريقه:
نصنع الصلصة بتسخين الزيت ثم نضع الدقيق حتى يصفر ثم الزعفران و اللبن و المسطردة و نقلب بسرعة حتى تصبح كالبشاميل، نضع الصلصة على الخضار و نضيف البقدونس و الشبت و نقلب جيداً ثم نطفىء النار، نضع قطع الفيليه على الخليط ثم نصب الجميع فى صينية بايركس أو قالب فرن
سمك فيلية(3)
المقادير:
2 بطاطسة مسلوقة نصف سلق و مبشورة و مخلوط عليها ملعقة زيت +كوب جبنة رومى مبشورة
الطريقة
نضع منها البطاطس أولاً على وجه الصينية ثم نرش الجبن الرومى و ندخلها فى فرن متوسط حوالى ثلث أو نصف ساعة بالكثير ثم نحمر الوجه
فيليه السمك بالطحينة و الكسبرة
المقادير
ثلاث أرباع كيلو سمك فيليه قطع كبيرة+(عصير ليمونتين + ملح و فلفل لتتبيل السمك)+بصلتين كبار مقطعين جوانح
حزمة كبيرة كسبرة مفرومة+نصف كوب طحينة +5 فصوص ثوم+ملعقتين خل+عصير ليمونة+ملح - فلفل - كمون - شطة+كوبين و نصف ماء+دقيق+زيت للقلى
الطريقة
يتبل السمك بالملح و الفلفل و الليمون و يترك ساعة فى الثلاجة، تعد سلطة الطحينة بخلط الطحينة و الخل و الليمون و التوابل و الثوم و نصب الماء بالتدريج حتى تصبح خفيفة القوام ثم نضع عليها الكسبرة المفرومة و تترك جانباً ليظهر طعمها، نصفى السمك من التتبيل و نغمره بالدقيق و نقليه فى زيت حار على نار حامية (و ذلك حتى يتلون من الخارج دون أن ينضج من الداخل )، نخرج السمك من الزيت و نضعه على مناديل المطبخ ليتشرب كل الزيت الزائد ثم نضعه بنظام فى صينية أو طاجن، فى نفس الزيت نضع البصل و نقلب حتى يصبح ذهبى اللون و نصفيه جيداً فى مصفاة ثم نضعه هو الآخر على مناديل المطبخ للتخلص من الزيت على قدر المستطاع، نخلط البصل على سلطة الطحينة ثم نصبها على السمك و نضع الصينية فى الفرن حوالى نصف ساعة إلى أن تغلظ الصلصة فنشعل الشواية ليحمر الوجه
شوربة البكلويز
المقادير
كيلو بكلويز+ملعقتين زيت نباتى+5 فصوص ثوم مفرومة+فص مستكة+ملح - فلفل - كمون+كوبين ماء
الطريقة
قبل البدء فى التحضير لا بد من غسل المحار جيداً و نقعة فترة حتى يتخلص من الرمال إذ أنه يعيش مدفون فى الرمال
يصفى المحار جيداً من الماء، نضع الزيت على النار و عندما يحمى نضيف المستكة ثم الثوم و التوابل، عندما يصفر الثوم نضيف البكلويز و نقلب حتى تتفتح جميع حبات المحار و يتغير لونة للون الوردى، نضيف الماء و نظبط الملح و نتركه يغلى 10 دقائق، يغرف فى أطباق كبيرة و عميقة مع الشوربة و نعصر عليه كمية مناسبة من الليمون
الجمبرى بصوص الكارى
المقاديـر
نصف كيلو جمبرى مقشر+3 حبات فلفل رومى ( أخضر أحمر أصفر)+بصلة كبيرة مقطعة جوانح+5 فصوص ثوم كبيرة مهروسة+ملعقة دقيق كبيرة مذابة فى نصف كوب لبن +كوب ماء+3ملاعق زيت نباتى+ملح- فلفل- كارى- بهارات سمك
الطريقـة
نضع الزيت على النار و عندما يحمى نضيف البصل و بعد 3 دقائق نضيف الثوم و نقلب دقيقتان ثم نضع الفلفل الرومى ثم الجمبرى و نقلب حتى يتغير لون الجمبرى و يصبح وردى اللون.نضع التوابل و الملح و كوب الماء و نتركه يغلى 3دقائق ثم نضيف اللبن المذاب فيه الدقيق من خلال مصفاه حتى نتجنب نزول كرات الدقيق الغير زائبة نلاحظ أن الصوص أصبح سميك بعض الشىء نقلب حتى الغليان و نرفعه من على النار.يزين ببعض الكسبرة الخضراء المفرومة ناعماً ويقدم مع أرز أبيض حتى تظهرالألوان المتنوعة للطبق
شوربة سمك و فواكه البحر
المقادير
سمكة كبيرة بلطى أو قشر بياض+بصلة مبشورة+ملح فلفل أسود مستكة حبهان ورق لورى+لتر ماء+زيت نباتى
الطريقة
تنظف السمكة و تغسل جيداً جداً و تترك فترة فى مصفاه للتخلص من كل ما بها من ماء،و هذا هو سر عدم وجود أى رائحة زفر بالشوربة، نسخن قليل من الزيت النباتى على النار و نضع فيه المستكة و الفلفل الأسود ثم البصلة المبشورة و نقلب دقيقتان فقط بدون أن يتغير لون البصل، نضع الماء و الحبهان و ورق اللورى و الملح و نتركها تغلى على نار هادئة ربع ساعة حتى تخرج البصلة كل طعمها، نضع السمكة فى الشوربة عشر دقائق حتى تستوى ثم نطفىء النار (السمك سريع السوى)، نخرج السمكة من الشوربة و نصفيها من البصل و نعصر عليها الليمون
شوربة فواكه البحر
المقادير:
قطع كاليمارى+جمبرى+ل حم كابوريا+قطع سمك
ننفذ نفس الطريقة ولكن توضع المكونات بالترتيب السابق و بين كل حاجة و الثانية خمس دقائق (لأن درجة سوى كل حاجة مختلفة عن الأخرى) و نطفىء النار بعد و ضع قطع السك ب3 دقائق فقط حتى لا تتفتت و طبعاً لا نصفيها لأن البصل سيختلط بالمكونات و يعطيها طعماً لذيذاً
السمـك السنجارى
المقادير
2 سمكة بورى أو سردين كبيرة+4 فلفل أخضر رومى حلقات و ممكن فلفل ملون احمر و اصفر (حبه دلع يعنى)
2 بصلة حلقات+نصف رأس ثوم مفروم+عصير 4 ليمونة+قشر الأربع ليمونات مقطع شرائح+ربع كوب زيت نباتى
ملح- فلفل- كمون- شطة حسب الرغبة +نصف كوب ماء
الطريقة
ينظف السمك جيداً و تزال الأحشاء والخياشيم و يفتح كالكتاب، تفرش طبقة من حلقات الفلفل و البصل و الليمون فى صينية (يفضل بايركس مستطيلة)، يوضع السمك ثم طبقة أخرى من الحلقات، فى وعاء اخلطى الزيت و الثوم و عصير الليمون و البهارات و صبيها فوق السمك، ضيفى الماء ثم ضعيها فى الفرن حتى تستوى ثم اشعلى الشواية حتى يحمر الوجه
سمك الرنجة المدخن
المقادير
سمكة رنجة مدخنة+نصف كوب طحينة غير مخففة+2طماطم مقطعة مكعبات بالماء الناتج من التقطيع+3 بصلات خضر حلقات و لو مفيش نستبدلهم ببصلة كبيرة +عصير 3 ليمونات+فلفل أسود+ قليل من الشطة
الطريقة
تشوى الرنجة على النار مباشرة بدون اناء إلى أن يتشقق الجلد تماماً، نخليها من الأشوك و نقطعها قطع صغيرة، نخلط باقى المقادير فى علبة ثلاجة ثم نضع عليها قطع الرنجة، تحفظ فى الثلاجة و نأخذ منها حسب الحاجة
ملحوظة : نستخدم الطحينة غير مخففة لأن ماء الطماطم و عصير الليمون كافيان لتخفيفها
الصيادية
المقادير
كيلو سمك بورى أو بياض أو هامور أو بلطى كبير منظف و مقطع قطع كبيرة و عريضة+3 بصلة كبيرة مفرومة
زيت نباتى+ملح فلفل+3 كوب رز
الطريقة
نحمر البصل فى الزيت إلى أن يصبح بنى اللون نضيف حوالى 2 لتر ماء والملح و قليل من الفلفل و نترك الماء يغلى على نار هادئة مع البصل إلى أن يعطى كل لونه البنى فى الماء (يعنى حوالى ثلث ساعة)، نأخذ من هذا الماء 3 أكواب و نضعها فى أناء آخر و نضيف عليها 3 أكواب رز و نطهوه بالطريقة العادية و بعد أن ينضج نسخن بعض الزيت (جداً) و نضعه على الرز و نقلب جيداً ،كما أننا ممكن قبل نضج الرز بقليل نقطع بعض الفلفل الأخضر و البقدونس ونقلبهم مع الرز، فى باقى الماء نضع السمك و نتركه حتى ينضج ، نخرج السمك من الشوربة و نصفيها من البصل
نغرف الرز و من فوقه قطع السمك و نقدمه مع الشوربة المعصور عليها الليمون
جمبرى
المقادير:
جمبري كبير +كيس دقيق +ملح + فلفل اسود + ملح صيني +كاس ماء مثلج
تتبيلة الجمبري:ملح + فلفل اسود + ملح صيني+عصير ليمون + ثوم مهروس + زنجبيل مهروس+بيضة واحدة
الطريقة:
خذي الجمبري وحطي عليه عصير الليمون والملح والفلفل والملح الصيني والثوم والزنجبيل والبيض و اتركيه شوي عشان يتبل
اضيفي كوب ماء بارد في زبدية وضعي فوقه الدقيق والملح والفلفل الاسود وقليل من الملح الصيني وحركيه جيدا بالخلاط او بيدك اهم شي ما يتكتل عندك،حركيه حتى ماتصير العجينة غليظة كانها البشمل بس من غير نار
خذي مقلاه عميقة وضعي فيها زيت الين ما ينغمر فية الجمبري خذي الجمبري وغمسيه في الدقيق بس لا تغمرين الذيل ثم اقليه في الزيت حبة حبة حتى ينفش ويصير لونه ذهبي مقرمش وضعيه على ورق المنديل ثم قدميه ساخن
طريقة تنظيف الجمبرى
امسكى الجمبرياية فى ايدك و بالايد التانية سكينة.ببوز السكينة الرفيع اعملى خط فى ظهر الجمبرى حتلاقى خط اسود تشيلية ترمية دة بيكون الرمل اللى لحسة الجمبرى من الماء و لو انتى متمكنة اعملى فتحة صغيرة فى اول الظهر و امسكى اول طرف الخط بتاع الرمل و اسحبية لفوق حيطلع معاكى على طول
جمبرى بالكارى
جمبرى مقشر ومتنظف - بصلة صغيرة _ حوالى 2 ملعقة اكل ز يت _ملح _2 ملعقة كبيرة كارى و ممكن 3 لو بتحبى حراق .
ضعى الزيت على النار الى ان يسخن اضع البصلة المخرطة ناعم و اقلب لحد ما تصفر اضع الكارى ووراة الجمبرى و اقلب حيتخلطوا ببعض ثم اضع ماء حسب كمية الجمبرى يعنى تغطى الجمبرى فقط و الملح حيغلوا وعلى فكرة حيستوى على طول الجمبرى ما بياخودش ربع ساعة
بالنسبة للارز اعملية عادى بس قبل ما يشرب الماء بتاعه حطى ملعقة كبيرة كارى
فى الما ء ( او ) ملعقة صغيرة كركم عشان يبقى لونه اصفر
فكرة للتقديم . اما تضعى طبق الارز لوحدة و طبق الجمبرى بالكارى لوحدة . او بالكبشة المخرمة تشيلى الجمبرى من الصوص و تحطية فى قعر الطبق ثم تضعى الارز علية و تكبسى جامد بظهر اللعقة ثم تقلبية فى السرفيس و ترش رشى شوية صوص كارى على الوش و الباقى تحطية فى طبق جانبى يقدم مع سلطة ذبادى
الجمبرى البانية
جمبرى مقشر و نضيف _ 2 بيضة _بقسماط ناعم _ربع كوب حليب _ ملح و فلفل
الطريقه:
_ اضربى البيض بالشوكة وضعى علية الحليب و الملح والفلفل . _ ضعى الجمبرى فى البيض و اخلطية كلة مع بعض شيلى الجمبرى واحدة واحدة و ضعيها فى البقسماط سخنى الزيت فى مقلاية على النار و حمرى الجمبرى على الوجهين حيبقى لونة زهبى حلو شيلية على ورق ماص للدهون و بالهنا و الشفا
ملحوظة : ممكن تمسكى الجمبرياية بايدك و تدخلى خلة رفيعة بتاعة الاسنان من فوق لحد نهايتها حتلا قى الجمبرياية كأنها واقفة مفرودة مش مقوسة و تروحى محمراها عادى بالخلة .
طريقه تجميد السمك
تنظف جيدا و تتبل و توضع في الأكياس ثم توضع في الفريزر حتى الاستعمال تخرجية و تحطية فى الدقيق و تقلية فى الزيت.
-اما السمك البانية مثل( فيلية البلطى او قشر البياض) تتبلية بس و تحطية فى كيس نايلون .ولما يطلع تحطية فى بيض و بقسماط
صينية سمك سهلة جدا و سريعة جدا
كيلو ( مثلا )سمك فبلبة _حذمة كسبرة خضراء _حذمة بقدونس _بصلة كبيرة مخرطة _طماطماية كبيرة مخرطة _كوب زيت _ ملح _ فلفل _ كمون _
***بعد ما اغسل السمك اخرط البقدونس بالسكينة و كذلك الكسبرة الخضراء
اضع كل المقادير على السمك و اقلبة كويس قوى اتركة ساعة عشان يشرب من التتبيلة كويس ثم اضعة فى صينية او طبق بايركس بدون ما اضع ماء لان هو حينزل مايتة و يستوى فيها. واغطية بورقة فويل ادخلة الفرن الى ان بستوى ثم اشيل الورقة عشان وشه يحمر
ملحوظة مش بياخد وقت خالص يعنى كبيرة نص سا عة
صينية السمك بالخضار .
المقادير :
4 فطع من فيلية السمك .2 حبة بطاطس .2 حبة كوسة .2 حبة جزر .علبة من قلوب الخرشوف .علبة مشروم حبات .عصير ليمونتان .ملح .بهار ناعم ( كمون فلفل اسود كزبرة ناشفة ).ملعقة اكل توم مهروس .2 بصلة مقطعة حلق خفيفة .3 حبات طماطم مقطعة قطع صغيرة .نصف كاسة عصير طماطم .قليل من الزيت .
الطريقة :
يرص السمك والخضار في الصينية .. يحمر التوم في الزيت ثم البصل ثم تضاف الطماطم القطع وتقلب حتى تذبل ثم يضاف عصير الطماطم والملح والبهار وعصير الليمون ثم يضاف الى السمك والخضار ويغطى ويوضع في الفرن حتى تنضج السمكة . ويقدم مع الرز الابيض او رز الصيادية والخبز المحمص .

السمكة بالمايونيز
المقادير:
سمكة كبيرة وافضل نوع من السمك لهذا الطبق سمك القرش منزوع الجلد ومسلوق جيداً. 6 ملاعق اكل من الميونيز . ملح .عصير ليمونتان . ملعقة شاي توم مهروس . ملعقة شاي من المستردة . 2 من الخيار المقطع حلق بالقشرة . حبة من الطماطم . حبة زيتون اسود . حلق من الليمون .
الطريقة :
بعد سلق السمك يفرك باليد جيداً ويتاكد من عدم وجود اي شوك فيها ثم تضاف ملعقتان من الميونيز وملعقة المستردة والتوم والملح ويخلط جيداً يرص في طبق التقديم ويشكل على شكل سمكة ويدهن الوجة بالكمية الباقية من الميونيز ويزين بحلق الخيار على شكل القشور والزيتونة للعين وحلقة من الطماطم للفم والذيل وحلق الليمون للزعانف ويقدم كطبق سلطة سمك مع رز الصيادية والخبز المحمر .

السمكة بالكزبرة:
المقادير:؛
قطعة كبيرة من السمك الفيلي . حزمة كزبرة خضاء . ملغقة صغيرة توم مهروس . حبة طماطم كبيرة . 2 فلفل اخضر حار . ملح . عصير ليمونتان .
الطريقة:
تترك السمكة في قليل من الماء والملح لمدة عشر دقائق ثم تخرج من الماء وتلف في قطعه من القصدير مدهونة قليل من الزبدة وتدخل فرن متوسط الحرارة وتترك حتى تنضج تماماً . اسناء وجود السمكة في الفرن لتحضير الخلطة اشوي الطماطم في الفرن ثم قشريها واطحنيها في المكنة مع الكزبرة بعد تقطيفها والتوم والفلفل ثم اضيفي الملح اللازم وعصير الليمون .اخرجي السمكة من القصدير وضعيها في طبق التقديم وغطي وجه السمكة بالخلطة وتصبح جاهزة . يقدم مع الرز الصيادية او الرز الابيض المفلفل .

سمكة على الطريقة الصينية .
المقادير:
سمكة متوسطة . جزرتين . بصلة . فلفلة رومي . فلفلة خضاراء حارة . قطعة من الجنزبيل الطازج . ملعقة اكل مملواة بالتوم المهروس . قليل من الزيت . 4 ملاعق من صوص الصويا . ملعقتين اكل من الخل الابيض .
الطريقة :
حددي وجهي السمكة بالسكية ثم ضعيها في صينية مستطيلة من البيركس .اطحني الخضار والبصل والجنزبيل بعد تقشيره في مكنة البصل .ضعي الزيت والتوم على النار حتى يصفر قليل اضيف الخضار المطحونة وقلبي حتى تذبل قليل اضيفي الصوص والخل ولو احتاج الامر اضيفي قليل من الملح لان الصوص من العادة مملح ثم قلبية قليل وارفعية وغطي به وجة السمكة تماماً غطيه بالقسدير وادخليه الفرن على حرارة معتدلة 250 واتركيه حتى تنضج السمكة .يقدم مع الرز المقلي بالتوم والبيض .
طريقة الرز .
كاس من الرز المطبوخ بالماء وقليل من الزيت والملح حتى النضج .ملعقة من التوم المحمرة قليل في قليل من الزيت ثم يضاف اليها حبتين من البيض وتقلب حتى ينضج البيض ثم يضاف الرز ويقلب جيداً ثم يضاف اليه ملعقة من صوص الصويا وتقلب جيداً وتقدم . وصحتين وعافية .

السمك بالكريمة الحامضة .
المقادير :
4 قطع من السمك الفيلية .2 علبة قشطة ام تاج ( من نستلة ).2 ملعقة اكل مايونيز .ملعقة اكل مستردة .عصير ليمونة . حلق من الزيتون الاخضر . قطعة صغيرة من الزبدة . ملعقة صغيرة الزعتر . ملح . زيت لقلي السمك .
ملعقتان من الدقيق. ورقات من الخس . حلق من الطماطم والليمون .
الطريقة :
ادهني السمك بقليل من الملح ثم مرغيها في الدقيق واقليها في الزيت حتى تنضج وتحمر .رصيها في طبق التقديم مع ورق الخس وحلق الطماطم وحلق الليمون .ضعي الزبدة على النار ثم اضيفي القشطة والميونيز والمستردة والملح وعصير الليمون وقلبي جيداً حتى تبداء في الغليان ارفعيها من على النار وصبيها على السمك ورشي عليها الزعتر وتزين بحلق الزيتون وتقدم مع الخبز الشامي المحمر في الزيت .

كاري السمك .
المقادير .
سمكة من السمك الناجل او اللواطي بدون الرأس . ملعقة اكل مملوئة توم مهروس . بصلة مفرومة فرم ناعم .
رأس من الجنزبيل الطازج . 4 ملاعق اكل من النارجين الناعم ( جوز الهند ) .2 ملعقة اكل طحينة . نصف كاسة عصير طماطم . كاسة ونصف ماء . ملح . ملعقة اكل من بهار الكري . عصير ليمونتان . ملعقة من الفلفل الاحمر المطحون . قليل من الزيت .
الطريقة :
حلقي السمكة حلقات دائرية بعرض السمكة سمك الحلقة 3 سم ورصيها في صينية بايركس .اخلطي الجنزبيل مع جوز الهند والماء في خلاط العصير حتى يبيض الماء ثم صفيه جيداً .اقلي التوم في الزيت حتى يصفر ثم اصيفي اليه البصل ثم اضيفي ماء جوز الهند والبهارات والملح وعصير الطماطم والفلفل الاحمر وعصير الليمون واتركيه على النار قليل ثم اضيفي الطحينة وقلبيه ثم اسكبيه على السمكة وغطي الصينية وادخليها الفرن حتى ينضج السمك ويقدم مع الرز الابيض المفلفل .

السمك بالحمر ( التمر هندي )
المقادير :
قطعة كبيرة من فيلية السمك .قليل من الزيت .قطعه متوسطة من الحمر منقوعة في كاسة ونصف من الماء .
قليل من الملح .ملعقة اكل من البهار المطحون ( الكمون والفلفل والكزبرة الناشفة ).حبات من الزيتون الاخضر .
قرنان من الفلفل الاخضر الحار . بصلة مفرومة فرم ناعم . ملعقة من التوم المهروس .
الطريقة :
ضعي السمكة في صينية من البيركس .اقلي البصل في الزيت حتى يصفر لونه صفي الحمر في المصفاة واعصريه جيداً خذي الماء واضيفيه الى البصل ثم اضيفي البهار والملح وقلبي حتى يبداء في الغليان ارفعيه وصبيه على السمكة في الصينية وزينية بحبات الزيتون والفلفل الاخضر وغطيه بقطعة من القسدير وضعيه في الفرن على 350 د واتركيه حتى ينضج السمك يقدم مع الرز الابيض المفلفل او رز الصيادية اوالخبز الاسمر .

كفتة الجمبري
المقادير :
* كيلو جمبري . * 2 بصلة . * 6 حبات من البطاطس . * كاسة ماء دقيق . * كاسة كورن فلكس مطحون ناعم .
* 6 بيضات . * قليل من الملح . * بهارات ناعم من ( فلفل اسود كمون كزبرة ناسفة ) * نصف حزمة بقونس مقطفة . * زيت للقلي .
الطريقة :
* قشري البطاطس وحلقيها حلق سميك ثم اقليها في الزيت حتى تنضج تماماً * افرمي البطاطس والجمبري والبصل والبقدونس في مكينة اللحمة فرم ناعم . * اضيفي ملعقتين من الدقيق وبيضتان والبهارات والملح واعجني الجميع جيداً . * اخفقي البيض مع 3 ملاعق من الدقيق والملح وقليل من نفس البهار . * شكلي خليط الجمبري على شكل حبات من الكفتة المستطيلة واغمسيها في البيض ثم في خليط باقي الدقيق و الكورن فلكس واقليها في الزيت حتي تحمر وقدميها ساخنة مع انواع من اطباق الاسماك .

لحوم بحرية بالباشيمل
المقادير
* قطعتين صغيرة من السمك الفيلية * شوية جمبري يعني الكمية إلي تحبيها * شوية من قطع الأخطبوط
* شوية كمان من الأستكوزة * علبة من المشروم المقطع اوصال
* مقادير البشمل
* 3/ كاسة كبيرة يعني كاسة موية حليب سائل * 2/ مكعب ماجي* 2/ ملعقة مستردة* شوية ملح * نص كاسة زيت * 3/ ملاعق اكل مليانة دقيق4 ملاعق جبنة مزرولا.* صينية بايركس مستطيلة
الطريقة
* اسلقي السمك * اسلقي الاخطبوط والقمبري والأستكوزة * حطي كلو في الصينية * حطي معا المشروم والجبنة.
طريقة عمل البشمل
* حطي نص كاست الزيت في القدر على النار * حطي عليها الدقيق وقلبيها لمدة دقيقة * بعدين حطي الماجي والملح وعلى طول حطي الحليب والافضل يكون الحليب حار * واستمري في التقليب على نار هادئة الين يتخن البشمل ارفعيه من فوق النار * حطي المستردة وقلبية كويس وبعدين صبية على الاسماك في الصينية * دخلية في الفرن لمدت 20/ دقيقة وبعدين حمري الوجه شوية

السمك الحامض حلو .
المقادير :
4 قطع من فيلي السمك . بشر قشر برتقالتين .4 ملاعق من عصير البرتقال.ملعقة صغيرة توم مهروس .قليل من الملح .2 ملعقة من صوص الصوي .قطعة مبشورة من الجنزبيل الطازج .قليل من الزيت .عصير ليمونة .
فلفلة خضراء حارة مهروسة .
الطريقة :
ادهني السمك بقليل من الملح واتركيها نصف ساعة ثم لفيها في قطعة من القصدير مدهونة بقليل من الزيت حتى لا تلتصق وضعيها في الفرن واتركيها حتى تنضج تماماً اخرجيها من القصدير وضعيها في صينية التقديم .ضعي التوم في قليل من الزيت زضعيه على النار حتى يحمر قليل ثم اضيفي قشر البرتقال والجنزبيل والفلفل وقلبيه قليل ثم اضيفي عصير البرتقال والصوص وعصير اليمونة والملح الازم ثم اتركي المقادير قليل على النار ثم ارفعيها وصبيها على السمك وغطيها وادخليها الفرن قليل حتى لا تجف .تقدم مع البطاطس المهروسة والرز الابيض المفلفل او مع الخضار السوتية

صيادية المكرونة .
المقادير :
علبة من المكرونة الحبات المسطتيلة شوية .نصف كيلو جمبري طازج مقشر .نصف كيلو اخطبوط مقطع قطع رفيعة .بصلتين مفرومة فرم ناعم .ملعقة من البقدونس المفروم .ملعقتين كبيرة زيت .ملح فلفل كمون .حبات من المكسرات مثل اللوز والبندق والسنوبر المحمرة في قليل من الزيت
الطريقة :
ضعي البصل في الزيت وضعيه على النار حتي يصبح بني اللون اضيفي الاخطبوط وقلبي قليل ثم اضيفي القمبري واضيفي القليل من الماء لينضج الاطبوط والقمبر اضيفي الملح والكمون والفلفل واتركية حتى تجف الماء تماماً اسلقي المكرونة حتى النضج ثم صفيها من الماء واضيفيها الى الخليط وقلبي قليل على النار ارغعية من على النار واضيفي البقدونس والمكسرات وقلبيه , ضعيه في طبق التقديم

كفتة السمك
المقادير:
اى نوع سمك ليس بة شوك(مسلوق فى قليل من الماء+ملح+بهار)*ب قدونس مفرى-بصل مفرى ناعم-بيضة مخفوقة-ملح+فلفل-بقسماط
الطريقة:
اهرسى السمك بالشوكة ثم ضيفى لة البصل و البقدونس*بعد ان تبهرى الخلطة شكليها الى أقراص او أصابع
ضعيها أولافى البيض ثم البقسماط (كررى هذة الخطوة لتحصلى على قرمشة)*أقلى فى زيت غزي قدميها مع الأرز و البطاطس المحمرة

السمكة بالمخلل
على فكرة دي الطريقة للسمك الناشف بعد نقعه بضع ساعات وغسلة جيداً بالماء .
المقادير :
2 قطعة من فيلي السمك او قطعتين من السمك الناشف .2 بصلة مفرومة فرم ناعم . 3 حبات من مخلل الليمون مع 2 ملعقة من ماء نفس المخلل . 4 ملاعق من الزيتون الاخضر الصغار . الملح الازم . القلل من الزيت .
بهار كمون وفلفل اسود .2حبة من الفلفل الاخضر الحار .
الطريقة .
امسحي السمك بالملح وضعيها في كيس وضعيها في الثلاجة لمدة ساعة ثم اخرجيها واغسليها من الملح جيداً وضعيها في صينية من البيركس .ضعي البصل مع الزيت على النار حتى يحمر قليل ثم اضيفي القليل من الماء واتركيه حتى يبداء في الغليان اضيفي المخلل بعد تقطيعه قطع صغيرة ثم اضيفي ماء المخلل والبهار والملح الازم وحبات الفلفل الاخضر واتركيها حتى يجف الماء ولا يبقى منه سوى القليل اسكبي الخليط على السمكة وغطيها بقطعة من القدير وادخليها الفرن واتركيها حتى تنضج السمكة تماماً وتقدم مع الرز الابيض بالزعفران .

السمكة المعطرة .
المقادير:؛
قطعة كبيرة من السمك الفيلي .4 ملاعق من الخضار العطرية المفرومة فرم ناعم (مثل الكزبرة والبقدونس والشبت والزعتر الاخضر والنعناع ) .ملغقة صغيرة توم مهروس . حبة طماطم كبيرة . 2 فلفل اخضر حار .
ملح . عصير ليمونتان .
الطريقة:
تترك السمكة في قليل من الماء وملعقة من الزيت وقليل من الملح لمدة عشر دقائق ثم ترفع من الماء وتوضع في صينية من البيركس .اثناء وجود السمكة في الماء والملح لتحضير الخلطة اشوي الطماطم في الفرن ثم قشريها واطحنيها في المكنة مع الخضار العطرية والتوم والفلفل ثم اضيفي الملح اللازم وعصير الليمون . ثم غطي وجه السمكة بالخلطة وغطيها بالقسدير وادخليها الفرن حتى تنضج وتصبح جاهزة . تقدم مع الرز الصيادية .

السمك بالطحينة
المقادير :
قطعة كبيرة من السمك الفيلية .كاسة من الطحينة .فنجان شاي من الخل الابيض .ملح .بهار ناعم ( كمون وفلفل اسود وكزبرة ناشفة ).بصلة مفرومة فرم ناعم .قليل من الزيت .كاسة ماء .
الطريقة:
ضعي السمكة كالمعتاد في صينية من البيركس .اقلي البصل في الزيت حتى يصفر ثم اخلطي الطحينة مع الخل والملح والبهار وحليها بالماء ثم صبيها على البصل وقلبيها جيداً معندما تبداء بالغليان ارفعيها واسكبيها على السمكة وزينيها بحلق الليمون وحلق الطماطم وحبات الفلفل الاخضر وغطيها وادخليها الفرن واتركيها حتى تنضج السمكة وتقدم مع الرز الابيض المفلفل والخبز الاسمر المحمر .

كمونية السمك .
المقادير :
سمكه متوسطه من سمك الناجل .ملعقة صغيره ملح .ملعقتان اكل كمون ناعم .عصير ليمونتان .ملعقتان من الزيت
الطريقه :
يشرح وجها السمكه بالسكينه .. يخلط الملح وملعقه من الكمون والزيت ويدهن بها السمكه من الخارج والداخل ثم توضع في قطعه من القصدير يرش الوجه العلوي للسمكه بالباقي من الكمون ثم تلف جيداً وتدخل الفرن حتى النضج تقدم مع الرز الصياديه .

لفتئف الفلفل بالسمك .
المقادير :
سمكة فيلي .4 حبات من الفلفل الاحمر الرومي .عصير 4 ليمونات .4 ملاعق زيت زيتون .فصان ثوم مهروس .
ملح وملعقة اكل من البهارات ( فلفل اسود كمون قليل من جوزة الطيب )
الطريقة :
قطعي الفلفل 5 ارباع طولياً .قطع السمك قطع مستطيلة في حجم قطع الفلفل.اخلطي جميع المقادير الباقية وضعي فيها السمك ولفية في القصتير وادخلية الثلاجة نصف ساعة ثم اخرجيه .افردي قطعة من الفلفل وافردي في قلبها قطعه من السمك ثم لفيها الى النهاية واغرسي اخرها بعود من خلت الاسنان الخشب .كرري العمل مع الباقي ورصية في صينية من البيركس صبي عليه قليل من الزيت وغطيه بالقصتير وادخلية في فرن هادء الحرارة 250 درجة حتى ينضج السمك ثم يحمر من الوجة ويقدم الرز الابيض وسلطة الطحينة .

شوربـــــــــــ ـــــــــــة فواكـــــــــــ ــــــــه البحـــــــــــ ــــــــــر (دون)
(sea food)
المقادير
1/2 كوب من قطع الكاليمارى
1/2 كوب جمبرى
1/2 كوب لحم كابوريا
1/2 كوب من قطع السمك
بصلة مبشورة
ملح - فلفل أسود - مستكة - حبهان - ورق لورا
حوالى 5 كوبايات ماء- زيت نباتى
الطريقة:
- نضع معلقة من الزيت على النار و نضع فيه البصلة المبشورة و المستكة و الفلفل الأسود نقلب دقيقتان بدون أن يتغير لون البصل
- نضع الماء و الحبهان و ورق اللورا و الملح و نتركها تغلى على نار هادئةربع ساعة
- نضع قطع الكاليمارى ثم الجمبرى ثم لحمالكابوريا ثم قطع السمك بنفس الترتيب اللى انا كتباة و بين كل حاجة بنحطها و الثانية خمس دقائق (لأختلاف سوى كل حاجة عن الأخرى) و نطفىء النار بعد و ضع قطع السمك ب3دقائق فقط حتى لا تتفتت و تقدم ساخنة و عليها عصير الليمون و بالهنا و الشفا

السمـــــــــــ ـــــــــــــــ ـــــــك فى الفرن (دون)
المقادير
سمك بورى كبير
4 فلفل أخضر رومى مقطع حلقات
بصلتين كبيرتين حلقات
نصف رأس ثوم مقشرة و مفرومة

ملح- فلفل- كمون- شطة ( لو عاوزة)
نصف كوب ماء
عصير 4 ليمونات
ربع كوب زيت نباتى
الطريقة
- ينظف السمك جيداً و تزال الأحشاءوالخياشي م ويقطع بطول السمكة من الجنب
نضع طبقة من حلقات الفلفل و البصل و الليمون فى قاع صينية بايركس
- يوضع السمك فوقة ثم فوقة طبقة أخرى من الحلقات
- فى طبق اخلطى الزيت و الثوم و عصير الليمون و البهارات و صبيها فوق السمك
- ضيفىالماء ثم ضعيها فى الفرن خدى بالك السمك بيستوى على طول و بالهنا و الشفا

الـــــــــــــ ـــــرز بالكـــــــــــ ـــــــارى و الجمبرى (دون)
المقادير
بصلة كبيرة شرائح
5 فصوصثوم
زيت نباتى
ملح - فلفل
ملعقة كبيرة كارى
2 كوب ا رز
نصف كيلو جمبرى مقشر و مغسول
الطريقة
نحمر البصلة فى الزيت إلى أن يصفر لونها قليلاً ثم نضيف الثوم ثم الجمبرى و البهارات و نقلب إلى أن يصبح الجمبرى برتقالى اللون
و نقلب قليلاً ثم نضع الرز و نقلبهم معاً جيداً إلى أن تختلط كل المقادير مع الرز
نضيف حوالى كوبايتين ماء أو أكثر حسب نوع الرز و نتركه يتشرب الماء ثم نوطى النارو نتركه يستوى حوالى ثلث ساعة بنفس طريقة الارز العادى و بالهنا و الشفا
عند التقديم نضع الارز فى طاجن او سلطانية او طبق غويط ونكبسة كويس وبعدين نقلبه حيبقى شكلة حلو وممكن نجملة بوحدات من الجمبرى المسلوقة بقشرة
ارز السمك (البنى) (دون)
2كوب ارز
ملح -يصلة كبيرة-2 معلقة زيت
الطريقة :
نغسل الارز و نقشر البصلة و نقطعها شرائح
نحمر البصلة فى الزيت حتى يصبح لونها بني مش اصفر لأ بنى غامق بس مش محروقة
نطلع البصلة من الزيت و نضربها فى الكبة لحد ماتنعم خالص
فى نفس الحلة ونفس الزيت اللى حمرنا فية البصلة نضع الارز و الملح و الماء و البصلة البنى المضروبة فى الكبة ويقلب جيدا ثم ننتظر حتى يغلىالماء و يتشرب و بعدين نوطى النار عادى زى طريقة الارز العادية ثم يترك لحد ما يستوى و بالهنا و الشفا.
ملحوظة يؤكل هذا الارز مع السمك و مع الصيادية

السمك المقلى(دون)
المقـــــــــــ ــادير :
كيلو سـمك بلطى أو اى نوع من اللى بتحبى تقلية طبعا حيتنضف كويس و تتفتح بطنة وتتشال هى و الخياشيم و الزعانف الجانبية و الزيل ينظف جيداًوتغسلية من برة و الداخل كويس
تحضير خلطة الحشو
ثوم مدقوق ناعم ..
عصير ليمون ..
ملح و فلفل و كمون
الطـريقـة
1- نضـع الملح والفلفل و الكمون وعصير الليمون والثوم في إنـاء ويخلط الجميع جـيداً ..
2- نتبل السـمك جيداً من الداخل والخـارج بخليط التتبيل السـابق ونضـعه في إناء ثم نُغطي الإنـاء ونضـعه في الثلاجة ويترك لمدة نص ساعـة على الأقل
3- نضع سمكة سمكة فى الدقيق من الناحيتين وننطر الدقيق الزيادة و نقليها فى الزيت
الساخن جدا و الغزيرلحد ما تستوى و تحمر من الناحيتين
ثمّ يوضـع في مصفى للتخلّص من الزيت و بالهنا و الشفا ..

بالنسبة للسمك المقلي كنت سمعت معلومة و جربتها و هي انك بعد ما تحشي السمك انقعيه في شوية لبن و بعدين حطيه في الدقيق و اقليه البن بيديه طعم حلو و في نفس الوقت بيمنع ريحة الزفارة و السمك من البيت و ده عن تجربة (تعقيب من رواء الاسلام)


السمك المشوى (دون)
سمك بورى او دنيس -2 معلقة كبيرة زيت -معلقة كبيرة بقدونس مغسول و مفروم -ملح - فلفل - كمون --ثوم - عصير ليمون - ردة
الطريقة ( 1-الشوى بالردة )
ينظف السمك و يغسل و يتبل بالملح والفلفل و الكمون و عصير الليمون
نغطى السمك بالردة . نضع قطعة من الصاج على عين البوتجاز من فوق و نضع عليها السمك ونقلبه على الناحيتين لحد ما يستوى و حتلاقى لون الردة بقى اسود
الطريقة (2- ان يوضع فى صينية )
نضع السمك فى صينية فيها زيت وفصوص ثوم و حلقات ليمون .مع دهن السمك بالزيت
نضع الصينية فى فرن متوسط الحرارة الى ان يستوى و تقدمية وهو ساخن مع الليمون و البقدونس
الطريقة (3- بلفة فى الورق الالومنيوم )
ندهن كل سمكة بالزيت
نحط كل سمكة لوحدها فى ورقة الومنيوم ونلفها تماما بحيث مايكنش باين منها حاجة
نرصص السمك فى صينية وندخلها الفرن بدرجة حرارة متوسطة
تقريبا نص ساعة و حيكون استوى
نطلعة و بالراحة نفك الورق الالومنيوم ويقدم ساخن مع الليمون و بالهنا والشفا

الجمبرى بالارز ( المدفونة) (دون)
نص كيلو جمبرى صغير -بصلة كبيرة - 5 فصوص ثوم - 4 معالق كبيرة صلصة - 2 حزمة بقدونس - 2 حزمة كسبرة خضراء - من 2 الى 3 كوب ارز - زيت
الطريقة
نغسل الارز _ نفرم البصل _ نفرم الثوم _ نقطع البقدونس و الكسبرة الخضراء بعد غسلهم
نشوح البصلة المفرومة فى الزيت وبعدين نحط عليها الارز ونقلبهم مع بعض
نضع علبهم الصلصة ونقلب برضة كويس
نحط الماء على الارز و الملح و الفلفل و نسوية بالطريقة العادية بتاعتنا
فى حلة تانية نضع معلقة زيت و نشوح فيها الثوم المفروم و بعدين نحط علية الجمبرى المقشر و المغسول
و نشوحة تقليبتين مع الثوم و بعدين نحط الخضرة المقطعة مع الملح والفلفل و نقلب لحد ما يستوى الجمبرى
حيكون الارز استوى عندنا و طفينا علية
عند التقديم نجيب طبق غويط و نحط الاول طبقة جمبرى و بعدين نحط طبقة ارز وبعدين طبقة حمبرى و بعدين طبقة ارز و هكزا
على ان تكون اخر طبقة هى طبقة الارز و يضغط علية ثم يقلب فى طبق التقديم و بالهنا و الشفا
اتمنى اكون أفتدتك دا ملف (see food) اللى عندى على الكمبيوتر كله جربى اللى تحبيبه منه بس طبعا كله (( منقوووووووووووو وول)) من المنتدى
الله يعطيييييييييييك الف عاااافيه مدام وائل الصراحه مجهووووود تشكريييييين عليه اوي اوي
تسلمييييييين عيووووووني ماتعرفي كيف ساااااعدتيني الله يوفقك دنيا وآخره يااااستي وانا
شاااااكره لك


الساعة الآن 02:20 .