مرحبا

ابي طريقه مضبوطة لمشروب السوبيااا بلييييييز

[
"شراب السوبيا


المقادير :

- 5 أرغفه من الخبز البر
- 8 أكواب ماء للنقع
- 4 اعواد قرفه كبيره
- 8 حبات هيل
- 4 مسمار أو قرنفل



الطريقه

1 - ينقع الخبز في الماء وتضاف له البهارات السابقه ويترك لمدة يومين بلياليها .

2 - يوضع الخليط السابقبعد نقعه بخلاط على شكل ( جك ) ويطحن ويخلط جيدا .

3 - يصفى من خلال مصفاة دقيقه بعض الشيء للتخلص من الشوائب .

4 - يحلى بالسكر حسب ذوق الشخص في درجة الحلاوه ويبرد بالثلاجه ويشرب باردا

5 - يمكن إضافة ملعقتين او ثلاث من شراب التوت لإعطائه اللون الزهري بدلا من الأبيض الشفاف .

وبالهناء والعافيه

ملاحظه وتنبيه :

اذا تم نقع الخبز أكثر من يومين أو إذا بقي بالثلاجه لأكثر من اسبوع فسوف يخمر ويصبح به طعم يلسع كالمشروبات الغازيه وفي ذلك ضرر وربما يغدو من أنواع المسكرات

ولذلك انبه واحذر من ذلك

اللهم قد بلغت اللهم فأشهد ."

منقول
[grade="800080 008080 800080 008080 800080"]

ينقل السؤال لأطباق عالم حواء..

يعطيج العافية وتحياتي لج..
¸.

( `•.¸
`•.¸ )
¸.•
(`'•.¸(` '•. ¸ * ¸.•'´)¸.•'´)
«´¨`.¸.*..*المسافر *..*.¸.´¨`»
«´¨`.¸.* *. ¸.´¨`»
(¸. •'´(¸.•'´ * `'•.¸)`'•.¸ )
.•´ `•.¸
`•.¸ )
¸.

[/grade]

السوبيا

كوب لبن نيدو بودرة ( بدون ماء من العلبة على طول )
كيلو سكر
2 ظرف فانيليا
1/2 كيلو لبن سائل
نقطة واحدة روح جوز الهند
20 كوب ماء
الطربقة :
هاتى اناء كبير زى حلة اللى حنعمل فيها السوبيا
ضغى فيها السكر و بودرة النيدو و الفانيليا و افضلى اخلطيهم بمعلقة او بعصاية كويس قوى قوى على الناشف
(ودى اهم خطوة فى الموضوع كله لمدة 1/4 ساعة ما تقلش ابدا )
ضعى الحليب السائل و نقطة ريحة جوز الهند و قلبى كويس قوى لمدة 5 دقائق
ضيفى الماء كله واخلطى كله مع بعض كويس بالتقليب برضه و بالهنا والشفا
ملحوظة :ريحة جوز الهند عبارة عن زجاجة صغيرة بتتباع فى السوبر ماركت او محلات الجملة وسعرها جنية و نص بس
ممكن وضع كمية مناسبة للاستخدام فى زجاجة فى الثلاجة و الباقى حطية فى اكياس نايلون فى الفريزر و اسحبى منهم سواء فى رمضان او الايام العادية و طعمها هو هو كانها لسة معمولة





ماقصرتم اخواتي افدتم اختنا وافدتونا والله يجزاكم خير ولاهانت صاحبة الموضوع


الساعة الآن 05:34 .