Analysis Services
كيش الكوسه الرائع




[250 جرام عجينه باف باتسيرى - 4 كوسايات - 30 جرام زبد - ربع كوب كريمه خفق - 3 بيضات - كوب لبن - ملعقتان جبنه بارميزيان - 2 ملعقه بقدونس مفروم - ملعقه صغيره اى نوع بهارت تفضليها - ملح - فلفل


نفرد العجينه فى القالب و ندخل القالب الثلاجه لمده ساعتين حتى تستريح العجينه تماما


نقطع الكوسات قطع كبيره نوعا ما كما فى الصوره

نضعها لمده 5 دقائق فى ماء مغلى ومملح جدا

نبشرها بمبشره عيونها واسعه

ونضعها على فوطه او ورق ماص للماء لمده 30 دقيقه حتى تتخلص من الماء تماما

فى سلطانيه نضرب البيض مع اللبن مع كريمه الخفق بالمضرب السلك

نضيف باقى المقادير كلها ما عدا الكوسه ونقلب كويس يا بنات الخطوه دى مهم جدا فيها التقليب عشان التوابل تختلط كويس


نضيف الكوسه فى العجينه بحيث تغطى نصفها ثم نصب السائل الى عندنا حتى يغطيها تماما ندخلها الفرن ساخن 180 درجه من 30 الى 45 دقيقه وبالف هنا وشفا




13-12-1426 هـ, 03:58 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
تارت التونه



للعجينه: 250 جرام دقيق - 125 جرام زبد - ماء بارد للعجن - ملح
الحشو: 400 جرام تونه - ملح - فلفل - زعتر - 3 بيضات - 2/1 لتر كريمه خفق - 50 جرام جبنه مبشوره


نعجن العجينه حتى نحصل على عجينه ملساء تماما ومتماسكه ولا تلتصق باليد


نترك العجينه ترتاح نصف ساعه

نهرس التونه بالشوكه حتى تصير ناعمه الى حد ما


فى سلطانيه نضرب البيض بالمضرب السلك نضيف الكريمه والملح والفلفل والزعتر



ونضيف فى النهايه التونه



نفرد العجينه وفى قالب تارت نفردها كويس
نضيف الخليط السابق وعلى الوجه نضع الجبنه المبشوره



تدخل فرن حار 180 درجه لمده 25 دقيقه


نخرجها ونقدمها دافئه وبالهنا والشفا على قلوبكم
13-12-1426 هـ, 04:32 صباحاً
 
اتمنى اكون يا بنات بقدم حاجه مفيده
13-12-1426 هـ, 04:33 صباحاً
 
جميل جداااااااااااااااااااا يا هبه
كملي
13-12-1426 هـ, 05:04 صباحاً
 
حبيبة قلبي هبه



و بارك الله فيكي و عليكي و ليكي
13-12-1426 هـ, 05:32 صباحاً
 


الساعة الآن 01:34 .