السلام عليكم كيفكم يا احلى بنات
بدي منكن يا بنات طريقه عمل الكفته الي تيجي متل الرولات البيض
يعني انا جربتها لحمه مفروم مع البهارات بس لما جيت الفها بلقصطير
تفتفتت اللحمه ما مسكت مع بعض
بدجي الطريقه الصح الله يخليكن يا بنات صراحه ذقتها بلجامع وحده تركيه عمليتها
وحاشيتها خضار وكثير عجبتني بس والله ما سائلتها عن الطريقه
كان في ناس كثير يومها وما قدرت اسئالها

الله يخليكن تعطني طريقتها وتحكن ليش تفتفتت معي ما مسكت لما عملتها
وش تحطو مع اللحم المفروم

وشكرا لكم وربي يوفقها الي ترد عليه ويبعد وجها عن النار ويجعلها من اصحاب الجنه ان شاء الله
والسلام عليكم ورحمة الله

اسئالكم باللـه صلـــــــــــــ ـــو على النبــــــي الغالــــــــــ ــــي



شكرا لختي الغاليه مخلصه لزوجها على التوقيع
كفتة محشية ( الطريقة الاولى ) (دون)
المقادير:
كيلو لحمة مفرومة
بصلتان
نصف حزمة بقدونس
نص رغيف عيش فينو مبلول فى الماء و معصور جامد
ملح _و فلفل اسود _ جوزة الطيب )
بيضتان مضروبين بالشوكة
ست بيضات مسلوقة
بقسماط ناعم
زيت للتحمير
الطريقة:
نضع اللحمة و البصل والبقدونس و العيش بعد عصرة بايدك من الماء ثم يضاف اليها الملح والبهارات وتخلط جيداً
تقسم اللحمة الى ست قطع متساوية وتحشى كل قطعة ببيضة مسلوقة بعد ما تقشريها طبعا و تضغطى عليها كويس قوى بايدك و بعدين تدحرجيها فى الدقيق وبعدين فى البيض و بعدين البقسماط و تحمر فى الزيت المقدوح و تنشل و بالهنا و الشفا

الطريقة التانية
بدل ما نحمرها فى بيض و بقسماط نعملها زى ما قلت و نلفها فى ورقة فويل مدهونة زيت بالفرشاة و بعدبن نسويها فى الفرن (( وفية طريقة تانية بالسلق بس الصراحة اللى فى الفرن او التحمير احلى )
ممكن تنوعى فى الحشو يعنى خضار سوتية و انا بحط مع البيض شرائح خيار مخلل بيبقى طعمها حلو

هى دى اللى انتى عيزاها يا رانيا؟؟







الساعة الآن 01:48 .