حبايبي

ابغي طريقه تتبيل الستيك ...............

والسموووووووووووووووووحه
29-12-1426 هـ, 10:58 مساءً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
"استيك بانيه بصوص المشروم
المقادير
نصف كيلو لحمة استيك ــ مشروم حوالي اربع حبات كبار ــ بصلة صغيرة ــ 2 كوب كريمة لباني ــ معلقة دقيق
خلطة الاستيك عبارة عن
كوب و نصف لبن ـ معلقتين زيت زيتون ـ بيضتين ـ عصير ليمونة ــ ملح و فلفل و بهار زي ما تحبي ــ معلقتين خل ابيض ــ 2 ثوم مبشور او مقطع صغير

احط الاستيك في الخلطة اللي فاتت لمدة ساعتين و بعدين احطه على طول في خليط من الدقيق و البقشماط الناعم عليهم البهارات بتاعتهم
احمر الاستيك و احطه على جنب

لعمل الصوص
اجيب معلقة سمنة او زبدة واسيحها و اجيب البصلة اقطعها حتت كبيرة نسبيا و اقطع المشروم معاها و اشوحهم شوية في السمن
بعدين اجيب معلقة الدقيق احطها عليهم و اقلب شوية و بعدين احط الكريمة و الملح و الفلفل و ممكن شوية قرفة
اسيبها تغلي شوية و اعمل السمك اللي احبه يعني لو عايزاها سميكة ازود دقيق و لو عايزاها خفيفة ازود ماء او لبن

بعد كدة احط الاستيك البانيه في الطبق و اصب عليه من الصوص
يتقدم معاه بطاطس او مكرونة بصوص المشروم مع سلطة خضراء
( انا عملت معاه رز بالخضار كان حلو اوي)"
منقول من احدى الاخوات في المنتدى نسيت اسمها
ممكن الصوص اللي فيها تنفعك
29-12-1426 هـ, 11:22 مساءً
 
شكرااااا
اخت orkidia على الطريقه اللي كتبتيها وما قصرتي حبيبتي وان شاء الله بجربها اليوم ................
30-12-1426 هـ, 12:00 مساءً
 
اذا قصدك الاستيك اللي مع الذره
اللي هي ملعقه دقيق ذره وصلصة الصويا وملح وبهار وزيت ذره وعصرة ليمونه
وتخليتها تتبل وبعدين تستخدمينها
01-01-1427 هـ, 07:46 صباحاً
 
الف شكر مدمنه عالم حواء
01-01-1427 هـ, 03:54 مساءً
 


الساعة الآن 01:28 .