الشيف مونى @alshyf_mon
عضوة مميزة
طاجن أم علي بالقشطه والمكسرات من مطبخ الشيف موني بالصور
السلام عليكم ورحمة الله ورجعنا بعد غياب ام علي اكله مصريه وليها قصه طريفه في التاريخ ام علي دي هي زوجة السلطان عز الدين ايبك حاكم مصر في عهد المماليك وكان متزوج عليها شجر الدر ولما اتوفت ضرتها شجر الدر احتفلت فحطت عجينه مع سكر ومكسرات وحليب ودخلتها الفرن وقدمتها للناس ومن وقتها اصبحت الاكله بإسمها اللي هي ام علي ومكوناتها : باكيت بف باستري مكون من 10 قطع 2 ونصف كوب حليب علبة قشطه بوك (وممكن استبدالها بقشطه طبيعيه) كوب سكر كوب بندق وزبيب الطريقه ده نوع البف باستري اللي استخدمته هنرص البف باستري على صينيه وندخله الفرن لغاية مايستوي ويبقى لونه دهبي ولما يبرد نفتفته بإيدينا ونحط نص الكميه في الطاجن وفوقهم الزبيب والبندق وهندوب الحليب مع السكر من غير مانسخن الحليب ونحط عليهم نص كمية الحليب وبقية كمية البف باستري وبقية كمية الحليب واخر حاجه نحطها على وش الطاجن هي القشطه وفيه ناس بتحط زبده بس انا شايفاه مش محتاج لأن البف باستري والقشطه دسمين وهندخل الطاجن الفرن لغاية مايحمر وشه وده شكله النهائي ان شاء الله يكون عجبكم
11
4K
يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.
الصفحة الأخيرة
الله يسلم هالإيدين ويحرمهم من النار
ويعطيكِ العافية