السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اخواتى انا اسمع فى المنتدى عن جوزة الطيب كبهارات
ارجو مساعدتى فى معرفة كيف استخدمها ومع اى الماكولات توضع
لكم تحياتى

اختى فى الله شذى الربيع
جوزة الطيب نوع من انواع البهارات بس شكلها يشبه الكرة او الزيتون لونها بيج * بنى
ناشفة جدا مثل الحجر
تستخدم فى تتبيلة اللحوم سواء حتحمريها او تشويها وراااائعة مع الكفتة بانواعها
طريقة استخدمها
هاتى سكينة وحكيها فيها بحيث تنزل ذرات قليلة جدا على الصنف اللى بتعمليه
ملحوظة هامة
الكمية القليلة منها بتعمل طعم ورائحة جنان بس لو كثرت تصبح سيئة جدا ووممكن تصبح متعبة
الله على جوزة الطيب مع الحماام المحشي شي خطييييييييييير.. .

تخلي الاكل شي مو طبيعييي...

***** الله بسويلكم حمااام يووم بجوزة الطيب..

الغالية اللي أعرفه عن جوز الطيب انه تستخدميين ذرة منه ماتكثرين..

لأنه يعتبر مسكر.. ويخرب الأكل بكثرته.. وغالبا يستخدم مع الباشميل.. ومع اللحوم..

والأحسن تبشرين منه بنفس الوقت..

والبنات ماقصروا بعد.. وتحياتي لج..

ينقل لأطباق عالم حواء..


¸.

( `•.¸
`•.¸ )
¸.•
(`'•.¸(` '•. ¸ * ¸.•'´)¸.•'´)
«´¨`.¸.*..*المسافر *..*.¸.´¨`»
«´¨`.¸.* *. ¸.´¨`»
(¸. •'´(¸.•'´ * `'•.¸)`'•.¸ )
.•´ `•.¸
`•.¸ )
¸.


استعملها في اغلب الاكلات

و خاصة في سلق المعكرونة غير شكل

و لكن مثل ما تفضلت الاخت ما تكتري منه

رشة بتكفي
يا مليك الحياة انزل عليا..............عزمة منك تبعث الصخرحيا

"لا اله الا انت سبحانك اني كنت من الظالمين"


الساعة الآن 06:42 .